11 Menaxher me burim të hapur dhe fjalëkalim komercial për ekipet

Një mënyrë më e mirë për të menaxhuar fjalëkalimin e ekipit tuaj!


Si e menaxhoni fjalëkalimin tuaj? Ende duke mbajtur një fletë të shkëlqyeshme dhe të ndarë në të gjithë ekipin?

Unë e kuptoj ndarjen e kredencialeve përmes shkëlqejnë fletë pune, por ka shumë kompleksitet dhe jo mjaft të sigurt.

Ekziston një mënyrë më e mirë dhe e sigurt për të ndarë fjalëkalimin me ekipin tuaj, falë mjeteve fantastike të mëposhtme. Por, para se të futeni në listën e mjeteve, pse keni nevojë për menaxherin e fjalëkalimit?

Kur punoni në një ekip dhe administroni shumë produkte, aplikacione, serverë, infrastrukturë, atëherë ekziston një shans i lartë që të keni disa kredenciale gjenerike. Kredencialet do të përdoren nga cilido prej anëtarëve të ekipit. Dhe, argëtimi fillon kur dikush ndryshon fjalëkalimin dhe nuk komunikon me pjesën tjetër të anëtarëve.

A e keni pasur këtë situatë?

Për të menaxhuar kredencialin e përgjithshëm në një mënyrë më të mirë, ekzistojnë mjete të shumta të burimit të hapur, FALAS dhe komercial të Menaxherit të Fjalëkalimit të disponueshëm për t’u përdorur. Le t’i shqyrtojmë ato.

KeePass

KeePass është një mjet i sigurt për fjalëkalim me burim të hapur që është i lehtë për t’u përdorur dhe me peshë të lehtë. Mund të ruani të gjitha llojet (FTP, SMTP, Console, Firewall, Uebfaqe, Anëtarë, etj.) Të një fjalëkalimi.

Të gjitha fjalëkalimet ruhen në një bazë të dhënash të vetme që mbrohet me një fjalëkalim unik master ose një skedar kyç. Pra, çelësi këtu është të ruani fjalëkalimin e master dhe të mbrojtur, pasi kjo do të lejojë zhbllokimin e të gjitha fjalëkalimeve të ruajtura në një bazë të dhënash.

Baza e të dhënave të fjalëkalimeve është e koduar me algoritme AES dhe Twofish, kështu që ju e dini të sigurt. Shkarkimi zyrtar është në dispozicion për Windows dhe i lëvizshëm. Sidoqoftë, ka shumë shkarkime jozyrtare të disponueshme për një platformë të ndryshme si Linux, Android, Mac OSX.

Versioni i lëvizshëm e bën jetën shumë më të lehtë pasi mund ta përdorni atë brenda USB drive dhe futeni në çdo kompjuter Windows, sa herë që dëshironi. Disa nga veçoritë që vlen të përmenden janë:

 • Eksportoni shënimet e fjalëkalimeve në formatin CSV, XLS, TXT, XML dhe HTML
 • Importi nga TXT dhe CSV
 • Gjeneroni fjalëkalim rastësisht
 • Kërko fjalëkalimin
 • Dije se kur është krijuar, modifikuar dhe do të skadojë

portier

Me veçori mahnitëse, Siguria e portierit merr menaxhimin e fjalëkalimit në një nivel krejt tjetër. Shtë një mjet i shkëlqyeshëm për të ruajtur fjalëkalimet tuaja dhe të qëndroni larg sulmit tjetër në internet. Dhe unë nuk jam duke e bërë vetëm atë. Keeper Security i besohet markave si Google, Samsung dhe Amazon. Kjo e bën atë mjaft vetë-shpjeguese!

Ky mjet fjalë për fjalë eliminon rrezikun e një shkelje të të dhënave me karakteristika si:

 • Vaults private për çdo përdorues
 • Auto-gjeneron fjalëkalime të forta
 • Ndarja e lehtë dhe e sigurt e dosjeve
 • Ruajtja e skedarit të mbrojtur
 • Paneli elegant i administratorit
 • Raporte të pasura me informacione dhe rezultate të auditimit për kontrollet e sigurisë

Një gjë tjetër interesante në lidhje me këtë mjet është që është në dispozicion për t’u përdorur pothuajse në të gjitha pajisjet, përfshirë Laptop, PC, Mobile dhe Tablet. Versioni i biznesit është me çmim 2.50 $ / muaj / përdorues dhe vjen me një gjykim falas gjithashtu.

Hypervault

Ndërtuar në mënyrë perfekte për ekipe IT. Hypervault ju lejon të ruani jo vetëm përdoruesin dhe fjalëkalimin, por të gjitha llojet e fushave përkatëse – portin, serverin, detajet e lidhjes, licencën, etj..

Disa nga tiparet janë.

 • Më shumë se 50 modele fjalëkalimi për shërbimet e njohura
 • Siguria e shumëfishtë – 2FA, Kripë, PBKDF2, Tretësime, etj
 • Kategorizoni kredencialet

Dashlane

E dini Dashlane mori një plan biznesi?

Ju mund të përdorni pajisje të shumta për të krijuar, shkëmbyer dhe menaxhuar letrat kredenciale. Dashlane është një zgjidhje e bazuar në SaaS, dhe çmimi fillon nga 4 dollarë në muaj. Le të shikojmë disa nga karakteristikat e tij.

 • Gjenerator i integruar i fjalëkalimit për të krijuar një fjalëkalim unik dhe të sigurt
 • Ndani fjalëkalim të sigurt me anëtarin e grupit ose grupin
 • Integrimi 2-FA
 • AutoFill

Avantazhi i përdorimit të një menaxheri të fjalëkalimit të bazuar në cloud si Dashlane është se të gjitha kredencialet janë të sinkronizuara, kështu që ju të mund të përdorni nga kudo – Android, iOS, Linux, MAC, Windows. Shkoni përpara dhe provoni të shihni se si funksionon.

Enpass

Ruani çdo informacion të ndjeshëm (fjalëkalimin, llogarinë, licencën, shënimet, PIN, etj) në mënyrë lokale në pajisjen tuaj. Enpass është një zgjidhje ndër-platformë dhe funksionon në një pajisje të veshshme pasi Apple Watch dhe Android gjithashtu veshin.

Enpass mori një veçori opsionale për të sinkronizuar të dhënat tuaja me një ofrues të cloud si Google Drive, Box, One Drive, iCloud. Por mos u shqetësoni, të gjitha të dhënat kodifikohen duke përdorur AES-256 për sinkronizimin. Më poshtë janë disa nga karakteristikat e tij.

 • Importoni nga menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve
 • Jini të organizuar me dosje dhe nën-dosje
 • Auditimi i brendshëm për t’ju bërë të ditur një fjalëkalim të dobët ose të fortë
 • Mbështetni recetat për fjalëkalimin për të gjeneruar një fjalëkalim të shqiptueshëm

Dhe, me ndihmën e zgjerimit të shfletuesit, nuk do të duhet të shkruani përdoruesin dhe fjalëkalimin manualisht, në vend të kësaj, të plotësoni automatikisht.

Passbolt

Një zgjidhje me burim të hapur dhe të vetë-pritur. Passbolt është ndërtuar për ekipet, dhe fotografia më poshtë shpjegon se si funksionon!

Por, nëse nuk doni të menaxhoni vetë instalimin dhe administrimin, atëherë mund të përdorni zgjidhjen e tyre të pritur nga cloud.

Passwork

Vetë-pritur ose re, ju zgjidhni.

Passwork ju lejon të ruani fjalëkalimet në një mënyrë të strukturuar me etiketë dhe etiketë ngjyrash. Ju mund të ftoni anëtarët e ekipit tuaj dhe të kontrolloni lejen midis të drejtave vetëm për të lexuar dhe të plotë. Kjo ju lejon të importoni dhe eksportoni të dhënat nga format CSV.

Disa nga karakteristikat janë:

 • Identifikimi me një klik
 • Leje me kasafortë me porosi
 • Regjistri i detajuar i aktivitetit, kështu që ju e dini se kush po përdor
 • Kontrolli i versionit të integruar në mënyrë që të mund të tërhiqeni nëse është e nevojshme
 • Përmbledhje e pikave të forta të fjalëkalimit, në mënyrë që të mund të veproni dhe t’i jepni përparësi

Punët e kaluara janë të disponueshme përmes shfletuesve të internetit, pajisjeve mobile dhe shtesave të shfletuesit.

Përdorni kodin promo si “44c1yd4e4t1k6nmrvma9” për të marrë 10% zbritje.

Bitwarden

Përdoreni atë për një ekip personal, një ekip ose një organizatë të tërë. Bitwarden përdor algoritme shumë-sigurie dhe të disponueshme si të vetë-pritur ose SaaS.

Nëse vendosni të vetë-presë, atëherë mund ta bëni atë në Windows, Linux, macOS dhe Docker. Le të shikojmë disa nga karakteristikat e tyre.

 • Gjurmët e auditimit të veprimit të përdoruesit
 • Lërini përdoruesin të ketë qasje në një fjalëkalim si bazë të nevojës me ACL dhe grupet e përdoruesve
 • Ndani me anëtarët e tjerë të ekipit
 • Duo Security për siguri të zgjeruar

Filloni me Planin FALAS për të parë se sa e thjeshtë është të përdoret.

Psono

Psono është një menaxher fjalëkalimi me burim të hapur të gatshëm për ndërmarrje me karakteristikat e mëposhtme.

 • Autentifikimi i shumëfaktorëve me mbështetjen e Duo, Google Authenticator dhe Yubikey
 • Sinkronizimi i fjalëkalimit për t’u përdorur në shumë pajisje
 • Nivele të shumta të kriptimit
 • Auditimi i brendshëm

Edicioni i Ndërmarrjes mbështet integrimin e LDAP-it, prerjet e auditimit dhe më shumë.

Fjalëkalimi i sigurt

Një burim i hapur falas me më shumë se 4 milion shkarkime. Fjalëkalimi i sigurt është një nga ato të njohura dhe në dispozicion në shumë gjuhë.

Një fjalëkalim master mbron bazën e të dhënave të fjalëkalimeve.

LastPass

Një zgjedhje popullore midis përdorimit personal ose të biznesit. LastPass për biznesin është një mënyrë e shkëlqyeshme për të siguruar të gjithë fjalëkalimet e lidhura me IT.

LastPass ofron një zgjidhje të nivelit të ndërmarrjes si integrimi i federuar i LDAP dhe AD i cili e bën të lehtë për një punonjës të përdorë kredencialet e tyre ekzistuese. Të gjitha kredencialet menaxhohen në mënyrë qendrore. Atyre u besohet më shumë se 40,000 organizata globalisht dhe ofrojnë një gjykim.

përfundim

Ruajtja e fjalëkalimeve mund të jetë një makth kur punoni në një ekip të madh, dhe shpresoj se mjetet e mësipërme ju ndihmojnë të lehtësoni punën. Mos lejoni që dikush të vjedh fjalëkalimin tuaj; përdorni mjetet e duhura për të mbrojtur dhe menaxhuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map