10 Skanuesi më i mirë i sigurimit të kodit PHP për të gjetur cenimet

Gjeni rrezikun e sigurisë dhe cilësinë e kodit në aplikacionin tuaj PHP.


PHP rregullon në internet, me rreth 80% e pjesës së tregut. Everywhereshtë kudo – WordPress, Joomla, Lavarel, Drupal, etj.

Bërthama e PHP është e sigurt, por ka shumë më tepër në krye të kësaj, të cilat mund të përdorni, dhe kjo mund të jetë e ndjeshme. Pas zhvillimit të një faqe në internet ose një aplikim kompleks në internet, shumica e zhvilluesve dhe pronarëve të faqeve përqendrohen në funksionalitetin, dizajnin, SEO, dhe ata harrojnë përbërësin thelbësor – siguri.

Si praktikë më e mirë, duhet të merrni parasysh një skanim sigurie kundër aplikimit tuaj përpara se të dilni live. Kjo vlen për çdo vend – i vogël apo i madh. Ka disa mjete për t’ju ndihmuar me atë.

PMF

Finder Malware PHP (PMF) është një zgjidhje e vetë-pritur për t’ju ndihmuar të gjeni kode të mundshme me qëllim të keq në skedarë. Shtë e njohur për të zbuluar dodgy, encoders, obfuscators, shellcode web.

PMF levave YARA, kështu që ju duhet që si parakusht për të kryer provën.

rips

rips është një nga mjetet e njohura të analizave të kodit statik PHP për tu integruar përmes ciklit jetësor të zhvillimit për të gjetur çështje të sigurisë në kohë reale. Ju mund të kategorizoni gjetjet sipas përputhshmërisë së industrisë dhe standardeve për të dhënë përparësi në rregullimet.

 • OWASP Top 10
 • SANS Top 25
 • PCI-DSS
 • HIPPA

Le të hedhim një vështrim në disa nga karakteristikat e mëposhtme.

 • Rreziku i pikës bazuar në ashpërsinë dhe opsionin për të përcaktuar peshat për kritike, të larta, të mesme dhe të ulët.
 • Bashkëpunoni hetimin dhe jepni përparësi çështjes
 • Kuptoni ndikimin e cenueshmërisë
 • Vlerësoni rrezikun e sigurisë midis kodit të vjetër dhe të ri
 • Krijoni një listë për të bërë dhe caktoni detyra duke përdorur sistemin e biletave

Rips ju lejon të eksportoni raportin e rezultateve të skanimit në formate të shumta – PDF, CSV, dhe të tjerët duke përdorur API RESTful.

Shtë në dispozicion si një model i vetë-pritur dhe SaaS. Prandaj zgjidhni atë që funksionon për ju.

SonarPHP

SonarPHP nga SonarSource përdor teknikat e përputhjes së modeleve, teknikat e rrjedhës së të dhënave për të gjetur dobësitë në kodet PHP. Shtë një analizues i kodit statik dhe integron me Eclipse, IntelliJ.

SonarSource kontrollon kodin kundër më shumë se 140 rregullave, dhe gjithashtu mbështet rregulla me porosi të shkruara në Java.

Exakat

Një motor analizues i kodit statik në kohë reale për të kontrolluar përputhshmërinë, rrezikun dhe forcimin e praktikave më të mira. Exakat mori më shumë se 450 analistë kushtuar PHP. Ekzistojnë analistë specifikë për kornizat si WordPress, CakePHP, Zend, etj.

Nëse e keni kodin tuaj të aplikacionit PHP në GitHub, atëherë mund të përdorni analizuesin e tyre publik tjetër që mund të zgjidhni për ta shkarkuar ose përdorur në internet bazuar në cloud..

Me ndihmën e Exakat, ju mund të integroni sigurinë e përjetshme në aplikacionin tuaj dhe sa vijon.

 • Rishikimi i kodit automatizohet me më shumë se 100 rregulla
 • Pajtueshmëria gati
 • Automatizoni dokumentacionin tuaj të kodit
 • Migrimi i PHP 7 u bë i lehtë

Me raportim të fuqishëm, ju mund t’i jepni përparësi riparimit.

PHPStan

PHPStan është një mjet fantastik për të gjetur gabime ndërsa shkruani kodin. Ju nuk keni nevojë të drejtoni asgjë.

Mund të provoni versionin në internet këtu.

PHPStan kërkon version prej 7.1 ose më të lartë dhe kompozitor për ta përdorur atë. Sidoqoftë, është në gjendje të zbulojë gabime nga një version i vjetër.

psalm

E ndërtuar në majë të PHP Parser, psalm është mirë të gjeni gabime dhe të ndihmoni për të ruajtur qëndrueshmërinë për një aplikim më të mirë dhe të sigurt.

Progpilot

Progpilot analizues statik ju lejon të specifikoni llojin e analizave si GET, POST, COOKIE, SHELL_EXEC, etj. Ai mbështet suiteCRM dhe CodeIgniter kornizën për momentin.

Gjuetari i prekshmërisë së PHP

Një karburant për të kërkuar dobësitë duke përdorur analiza statike dhe dinamike. kjo gjuetar është i aftë të gjuajë sa vijon.

 • Skriptimi ndër-faqesh
 • Injeksion SQL
 • Dosja arbitrare e lexuar dhe ekzekutimi i komandës
 • Përfshirja e skedarit lokal
 • Shpalosja e plotë e rrugës

Skanimi bëhet në tre faza – inicializimi, skanimi dhe mos-inicializimi

rrëmbyes

rrëmbyes, një mjet i bazuar në python për të kryer analiza hibride në një aplikacion të bazuar në PHP duke përdorur PHP-SAT. Grabber është gjithashtu në dispozicion në Kali Linux.

Symfony

Monitorimi i Sigurisë nga Symfony punon me çdo projekt PHP duke përdorur kompozitorin. Ashtë një bazë e dhënash këshilluese për sigurinë e PHP për dobësitë e njohura. Ju mund të përdorni PHP-CLI, Symfony-CLI, ose të bazuar në internet për të kontrolluar kompozitorin. Bllok për çdo çështje të njohur me bibliotekat që përdorni në projekt.

Symfony gjithashtu ofron një shërbim të njoftimit të sigurisë. Kjo do të thotë që ju mund të ngarkoni skedarin tuaj composer.lock dhe kurdo që në të ardhmen ndonjë bibliotekë e përdorur të jetë e ndjeshme, do të njoftoheni.

përfundim

Shpresoj se duke përdorur mjetet e mësipërme, i bëni aplikimet tuaja PHP më të sigurta. Të gjitha mjetet e listuara përqendrohen në analizimin e kodit burimor, dhe nëse keni nevojë për më shumë, atëherë kontrolloni një skanues të sigurisë me burim të hapur.

Pasi aplikacioni juaj të jetë gati, atëherë mos harroni të shtoni një WAF me bazë cloud për siguri të vazhdueshme nga rrjeti i skajit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map