10 Mjetet e Monitorimit të Zëvendësimit të Uebfaqeve për Siguri më të Mirë

Zhvendosja është një nga teknikat e famshme të sulmit për të hequr faqen e internetit dhe për të dëmtuar biznesin.


Mijëra site duke u defektuar çdo ditë. Një statistikë interesante tregon se më shumë se 270,000 site u zhvendosën në vitin 2019.

Farë është zhvendosja në internet?

Siç do të thotë fjala “deface”, hakeri ndryshon përmbajtjen, pamjen vizuale të të gjithë faqes, faqen fillestare ose një faqe të veçantë të internetit. Kjo gjë varet nga qëllimi i hakerave por kryesisht shihet si faqja fillestare e zëvendësuar me tekstin, logon dhe imazhin e tyre.

Teknikisht, kjo është e mundur kur thyeni rrjetin ose merrni kontrolluesin e regjistruesit DNS. Këtu janë disa nga faqet e internetit të njohura të zhvendosura në të kaluarën.

Google Palestine faqe në internet në 2013

google-Palestinë

Lenovo faqe në internet në 2015

Lenovo

Aeroporti i Delhi faqe në internet në 2013

 indira-gandhi-dëmtuar

Microsoft Office Blog në 2014

 Microsoft-blog-dëmtuar

Ju shikoni, të keni një sistem monitorimi në vend do t’ju njoftojë menjëherë kur faqja të dëmtohet, kështu që ndikimi i reputacionit dhe biznesit nuk është as minimale. Le të hedhim një vështrim në zgjidhjen e mëposhtme.

Fluxguard

Merrni një alarm menjëherë kur pixel-i i faqes tuaj në internet, DOM dhe ndryshimi i përmbajtjes.

Fluxguard është i bazuar në re, i aftë për të dhënë të gjitha llojet e faqes në internet duke përfshirë një pult të mbrojtur me fjalëkalim dhe veprime të formës.

Së bashku me monitorimin e largimit, Fluxguard mund t’ju ndihmojë me automatizimin QA, transaksionin sintetik, regresionin vizual dhe monitorimin e performancës së aplikacionit.

Ju mund të eliminoni testimin manual pas çdo ndryshimi duke krahasuar pamjet, kodin dhe përmbajtjen e faqes në internet. Më poshtë janë një listë jo e plotë e karakteristikave.

 • Monitoroni automatikisht lidhjet e gjetura rishtas
 • Shfletuesi i shumëfishtë dhe rezolucioni i mbështetur
 • Jo vetëm anglisht, por mund të monitorojë Kinezisht, Koreane, Japonisht përfshirë Emoji

Fluxguard duket premtues, dhe ju mundeni fillojeni FALAS për të parë 75 faqe. Provoni të shihni se si funksionon.

SUCURI

SUCURI ofroni monitorim, mbrojtje, kopje rezervë të sigurisë së të gjitha në një në internet, së bashku me përfitimet e performancës.

Dijeni kur faqja juaj ka probleme menjëherë. Jo vetëm kur është i mbrojtur me shumë gjëra të tjera si më poshtë.

 • Kur regjistrimi i DNS ndryshon
 • Infeksion scripting ndër-site
 • Kur një faqe renditet në listën e zezë nga Google dhe motorët e tjerë të kërkimit
 • Faqja është rrëmbyer / hakuar / poshtë
 • Rregullimet e kushtëzuara
 • Kod i fshehur me qëllim të keq
 • Infeksione të bezdisshme JavaScript
 • Certifikata SSL ndryshon
 • Spam SEO
 • dhe shumë më tepër…

Ajo punon me çdo kohë të siteve, duke përfshirë WordPress, Joomla, Drupal, Magento, Buletin, phpBB, etj.

IPVTec

IPVTec është një mjet i shërbimit monitorues online i cili ju ndihmon të informoni nëse faqja juaj e internetit është e dëmtuar.

ipvtec

Ju mund të konfiguroni për t’u njoftuar me email, SMS, ose të dy. IPVTec gjithashtu ju ndihmon të paralajmëroni në skenarin e mëposhtëm.

 • Certifikata SSL skadon
 • Uebfaqja nuk është në dispozicion
 • Hijacked
 • listë e zezë
 • Zbulimi i malware

Site 24 × 7

Site 24 × 7 ofron shërbime monitorimi nga fundi në fund, dhe zbulimi i largimit është pjesë e “Monitorimit në Uebfaqe”.

Ekziston një numër i konsiderueshëm kombinimesh që mund t’i konfiguroni për t’u njoftuar kur faqja juaj e internetit është defektuar. Disa prej tyre janë renditur më poshtë.

site24x7

 • Kontrolloni fjalen kyçe të pranishme në përgjigjen HTTP
 • Bëni një kërkim fjalie të ndjeshëm ndaj çështjeve
 • Monitoroni nga vende të shumta
 • Njoftoni kur një përqindje e caktuar e përmbajtjes është ndryshuar
 • Njoftoni kur ndryshon madhësia e figurës, numërimi i figurës tejkalon
 • Njoftoni kur madhësia e skriptit, numërimi CSS tejkalon

Visualping

Kjo ju lejon të zgjidhni zonën e internetit që dëshironi të monitoroni dhe njoftoheni për çdo ndryshim të zbuluar.

Moreshtë më shumë si një krahasim vizual për të shkaktuar alarmet për ndryshime të vogla, të mesme ose të rëndësishme në një interval të përditshëm, në orë ose javore.

Pra, nëse jeni duke kërkuar të monitoroni një zonë specifike të faqes tuaj, visualping ia vlen të provosh.

OnWebChange

OnWebChange ju ndihmon të zgjidhni shumë zona brenda faqes tuaj të internetit dhe të njoftoni për çdo ndryshim të zbuluar. Së bashku me një faqe në internet, ju gjithashtu mund të monitoroni skedarë si PDF, imazhe, video, tekst të thjeshtë, etj.

Ju keni një mundësi për të konfiguruar mënyrën se si dëshironi të njoftoheni me email, pushover, grupin e grupit ose kthimin e thirrjeve HTTP.

onwebchange

WebOrion

Monitorues në WebOrion ofron ndryshim vizual, përmbajtje & monitorimi i integritetit. Ju keni një mundësi për të marrë njoftimin me email, SMS ose Webhooks.

Shërbimi i monitorimit të WebOrion është në dispozicion në Cloud (SaaS), pajisjen me premisa ose pajisje virtuale.

Versionista

Versionista zvarrit gjithë faqen për të monitoruar ndryshimet dhe njofton me postë elektronike ose me butë. Jo vetëm HTML, por Versionista është i aftë të ndjekë ndryshimet në PDF, tekst dhe përmbajtje dinamike gjithashtu.

Një email alarmues përmban një raport të detajuar të monitorimit për t’ju dhënë informacion të plotë në lidhje me atë që është ndryshuar. Pagedo faqe e konfiguruar është arkivuar për ndjekje të hollësishme. Ju mund të krahasoni faqet krah për krah.

Monitis

Një nga platformat e njohura të monitorimit të faqeve me bazë në re ofron listën e zezë dhe monitorimin e zhvendosjes.

Monitis kontrollon çdo 12 orë dhe njofton çdo mundësi që një sit të fshihet ose të renditet në listën e zezë.

Wachete

Monitoroni një zonë të veçantë ose faqe të tërë çdo 24 orë FALAS. Dhe, nëse keni nevojë të rritni frekuencën, atëherë azhurnoni për të kontrolluar çdo orë nga 4,90 dollarë në muaj.

Wachete është në gjendje të monitorojë faqen e mbrojtur me fjalëkalim, faqen dinamike dhe të integrojë mirë me produktet e palëve të treta.

Wachete mori aplikacionet e tij celular për Android, Windows dhe iOS për të ndjekur ndryshimet dhe për të marrë njoftime shtytëse.

përfundim

Shpresoj se mjetet e mësipërme ju ndihmojnë të monitoroni faqen tuaj të internetit për zhvendosje. Shumica e tyre ofrojnë një provë FALAS, kështu që unë do të sugjeroja të provoni disa dhe të shikoni se çfarë funksionon më mirë për ju.

Qëndroni të sigurt!

TAGS:

 • Monitorimi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map