SEO-trender för 2020: 5 förutsägelser som ska förberedas för

Sökmotoroptimering (SEO) är själen och hjärtat i att öka en webbplats till högsta nivå av framgång. Men dynamiken i SEO gör det svårt att följa ibland. 2019 var bra för SEO. Nya trender, verktyg och uppdateringar översvämmade regelbundet branschen.


sökmotoroptimering

Ser fram emot nästa år har experter i branschen redan arbetat med att introducera senaste SEO-trender för 2020. Om du ser fram emot att veta mer om SEO-trender och tekniker, har det sammanfattats något av detsamma här. Så uppåt och vara beredd att anta dessa trender för bättre prestanda på din webbplats och i slutändan ditt företag.

Läs också Gratis SEO-verktyg som varje expert använder.

Trend # 1: Använda röstsökoptimering

Röstsökoptimering

Även om det nödvändigtvis är en SEO-taktik som körde högt under 2019, utvidgas den också till det nya året. Varför? Röstsökoptimering är inte bara lättillgänglig för alla, utan den är också trendig. Med Google Assistant, Siri och Alexa runt hörnet för att göra vårt dagliga liv mer bekvämt väljer människor röstsökning i betydande antal.

Olika studier genomfördes under de senaste åren, och det konstaterades att mer än 61% av befolkningen trivs med röstsökningar, särskilt på sina mobila enheter. Medan 17% av befolkningen fortfarande inte känner till användningen av denna teknik, är bara 14% inte bekväma att använda den.

En annan studie visade att 55% av tonåren och 41% av de vuxna använder röstsökningar flera gånger dagligen. När det gäller företag använder mer än 46% av företagen röstsökoptimering för att hitta andra lokala företag.

För att säkerställa att du använder röstsökoptimering på rätt sätt måste du optimera din lokala sökning. Att infoga geoinriktade sökord hjälper till att bygga en mer lojal och robust kundbas.

För att ranka högre på röstsökfrågorna måste du göra din webbplats mobilvänlig och tillräckligt integrerad med röstsökningstekniken. Google optimerar alltid webbplatser som är mobilvänliga.

Cool Fact:

 • 50% av alla sökningar kommer att vara röstbaserade till 2020

Trend # 2: Utveckla kvalitetsinnehåll

Du har utan tvekan hört talas om frasen ”Content is King”! Men vet du varför så mycket betoning läggs på det? Anledningen är enkel – folk läser bloggar för att få svar som ger mervärde till deras liv och i huvudsak löser sina problem. Därför är behovet av att utveckla kvalitetsinnehåll som engagerar läsarna nödvändigt.

Utveckla kvalitetsinnehåll

Bra innehåll ger fler läsare till dina webbplatser och ger dem en anledning att hålla sig lite längre. Detta förbättrar i sin tur din SEO-prestanda.

För att locka fler läsare är det dock viktigt att du producerar högkvalitativt innehåll. Din publik ska kunna ansluta till varumärket och dina bloggar fungerar som det ideala mediet. Du bör också fokusera på att skriva innehåll i lång form, åtminstone 1840 ord, eftersom det fungerar bäst med sökmotorer. Inte bara är längdformat innehåll mer engagerande, utan de fungerar tillräckligt även vad gäller SEO.

Ett kvalitetslångt innehåll har högre chanser att rangordna på sökmotorer. Dessutom får dessa fler aktier på sociala medier än kortare versioner. Dessutom fungerar bloggar som inkluderar visuella representationer som infografik, videor och bilder också bättre med SEO. Forma innehållet baserat på köparens resa och utforma personligt innehåll.

Fokus på att skapa ett långsiktigt innehåll av kvalitet kommer alltså att vara en av de trender som SEO-experter bör se upp för 2020.

Cool Fact:

 • 84% av kunderna / kunderna letar efter varumärken som producerar utbildnings- och engagerande innehåll

Läs också:

 • Bloggverktyg som alla behöver 2020
 • 4 enkla steg för att komma med nya idéer från dina konkurrenter

Trend # 3: Siktar på högt rankat utdrag

Siktar på högt rankat utdrag

På det senaste, om du söker efter ett visst nyckelord på Google, är chansen stor att du får ett utdrag från den högst rankade webbplatsen för samma sökord. I stället för att bara visa webbplats 1 har Google börjat visa presenterade bitar. Marknadsförare kallar denna plats “position noll.”

SEO-experter syftar nu till att rangordna med hjälp av specifika nyckelord, därför att de tjänar ett utdrag på den första sidan av Google.

Men för att få ett presenterat utdrag längst upp på sidan måste du upp ditt SEO-spel.

En studie avslöjade att presenterade utdrag visas för innehåll som rankas i de 10 bästa resultaten. Närmare bestämt är 90,1% av de presenterade styckena hämtade från innehåll som rankas inom topp 5-positionerna. Därför är det nödvändigt att använda rätt SEO-tekniker och skapa ett högt rankat och värdefullt innehåll.

En annan studie utförd av SEMrush visade att endast 6% av dessa var generiska av 6,9 miljoner utdrag och nästan 80 miljoner nyckelord. 41,59% av nyckelorden inkluderar frågor och rankningsavsnitten innehåller ett svar på detsamma. Genom att använda nyckelord ökar chansen att få presenterade utdrag med 480%. Därför kan du använda rätt nyckelord och skapa rätt innehåll för det också hjälpa dig att få ett utdrag.

Tjäna ett presenterat utdrag

Ett annat trick att tjäna ett utdrag är att organisera innehållet med hjälp av H2- och H3-taggar (underrubriker). Genom att använda siffror och kulor kan innehållet se formaterat och mer presentabelt.

Utvalda utdrag är ett enkelt men ändå effektivt sätt att öka din SEO.

Cool Fact:

 • Webbplatser som fick ett visst utdrag såg en ökning av klickfrekvensen (CTR) med 516%

Trend # 4: Rooting for Artificial Intelligence

Rota för artificiell intelligens

Under de senaste åren ökade användningen av artificiell intelligens (AI), som har blivit bättre och tillgänglig. Drivs av chatbots och AI-assistenter, kan utnyttja dessa för att växa din webbplats kan få positiva resultat. Chatbots och AI kan tillåta ditt företag att få kontakt med andra användare även efter den officiella arbetstiden och därmed öka ditt varumärkes räckvidd.

Chattbots-tjänsten 24 × 7 gör det enkelt för företag att snabbt svara på e-post eller förfrågningar som kommer från kunder vid udda timmar utan behov av mänsklig hjälp. Detta validerar bara användningen av chatbots och AI. Att installera chatbots och AI är också kostnadseffektivt och gör det möjligt att minska trycket på de anställda.

Genom att introducera chatbots och AI på ditt varumärkes webbplats gör du hela processen mer automatiserad och ger användarna rätt guide för att navigera på webbplatsen vid rätt tidpunkt. AI och chatbots kan också vägleda besökarens genom köparens resa, vilket leder till fler konverteringar i slutändan.

Därför bör du förankra för artificiell intelligens och integrera samma med dina SEO-tekniker under det nya året.

Cool Fact:

 • 72% av företagsledarna tycker att Artificial Intelligence är en fördel för de flesta företag

Trend # 5: Förstå RankBrain

Att betona på RankBrain kommer att bli en av de ledande SEO-trenderna för 2020. RankBrain är den centrala algoritmen som används av Google som fokuserar på att betjäna användare bättre med riktade sökresultat. Under 2015 hade tjänstemän från Google avslöjat att RankBrain är den tredje viktigaste rankningsindikationen.

Förstå RankBrain

Folk använder ofta komplexa frågor med lång svans på Google. RankBrain tolkar dessa frågor och översätter dem för att optimera sökresultaten. Den analyserar okopplade frågor för att hitta likheter mellan varandra, vilket ökar framtida förståelse för komplexa sökningar och hittar relaterade ämnen.

RankBrain är redan smart, och ju mer data den samlar in, desto snabbare blir det att tillhandahålla sökningar.

Den analyserar vanligtvis synonymer och relaterade termer från den ursprungliga sökfrågan och granskar andra sidor med tillhörande ord. Detta gör att den kan ge personen mycket optimerade resultat.

Algoritmen analyserar sedan de goda resultaten med hjälp av faktorer som låga avvisningsfrekvenser, längre uppehållstider och högre klickfrekvenser för att begränsa sökintentionen ytterligare.

Detta är anledningen till att förstå RankBrain och använda det till din fördel är avgörande för bra SEO. De smartaste SEO-experterna optimerar därmed metabeskrivningarna för varje webbsida och gör den mer lockande som drar in fler klick, vilket ökar sidans rang i gengäld.

Ett annat sätt att använda RankBrain till din fördel skulle vara att öka användbarheten på sidan och förbättra användarupplevelsen. Ju mer tid de spenderade på din sida, desto bättre är dina chanser att bli erkända av RankBrain.

Cool Fact:

 • Google får cirka 3 miljarder sökningar varje dag, varav 15% av sökningarna är nya för RankBrain

För att sammanfatta

SEO-trenderna som du behöver se upp för 2020 inkluderar:

 • Utnyttja optimering av röstsökning
 • Utveckla kvalitetsinnehåll
 • Siktar på presenterade utdrag på Google
 • Använda konstgjord intelligens för att nå längre
 • Förstå och använda RankBrain-algoritmen

Att vara en viktig aspekt för att webbplatser ska bli uppmärksamma är SEO dynamisk och utvecklas kontinuerligt. För att hålla kvar relevant är det viktigt att hålla sig uppdaterad med alla dessa förändringar. SEO-trender 2020 är i huvudsak en förlängning av vad som trender i år. Men eftersom fler uppdateringar görs dagligen, bör du också uppdatera dig själv.

Tänk bara på trenderna som nämnts ovan, så kan du enkelt ta reda på framtiden för SEO och i slutändan din verksamhet.

Läs också:

 • Bästa SEO-plugins för WordPress-webbplatser
 • Bästa SEO-analysprogramvara för din webbplats
 • Hur man påskyndar indexeringsprocessen på en webbplats?
 • 30 SEO-fel som kan döda din webbplatsrankning 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map