7 савета за писање моћних мета описа који се претварају

Мета описи могу се најбоље описати као преглед резултата на вашој веб локацији. Помажу посетиоцу да донесе одлуку да настави напред и кликне на везу и на крају можете остварити конверзију. Из тог разлога, важно је да ставите најбољу ногу напред, да се замислите као произвођач филмова који покушава створити преглед или трејлер за своју публику.


Мета ДесцриптионсМета Десцриптионс

Иако ово мора да је само кратак опис, има много тога да се узме у обзир да бисте постигли марку.

Речено је, ево 7 савета за писање моћног мета описа који претвара.

7 савета за писање моћних мета описа који се претварају

# 1. Нека буде кратко

Можда ћете пронаћи много предлога о броју знакова које треба да користите. Основна ствар коју треба напоменути је да морате бити кратки и сажети јер ће СЕРП на крају пресећи део текста ако прелази 160 знакова.

Стога морате бити што прецизнији, у просеку је општа препорука између 150 и 155 знакова, на овај начин сте сигурни да ће се приказати цео опис и посетиоцу ће бити омогућено да ефикасно кликне и прочита садржај на вашој веб локацији.

Али запамтите да све што укључите у мета опис треба да садржи смисла посетиоцу а не претраживачу.

# 2. Укључи кључне речи

Укључите кључне речи у Мета описУкључите кључне речи у Мета опис

Иако мета опис заиста не утиче на рангирање вашег претраживача, важно је да тамо користите кључне речи. Имајте на уму да особа која тражи тражи најрелевантније информације о одређеној теми, тако да помаже ако могу да виде неке од кључних речи које су претражили у мета опису..

Употреба кључних речи, међутим, не значи да опис треба напунити њима. Кључне речи треба да теку унутар описа тако да публика може да схвати да је то заиста веб локација која има информације које траже.

# 3. Одговорите на ВИФМ питање

Одговорите на ВИФМ питањеОдговорите на ВИФМ питање

ВИФМ, је акроним за „Шта је то за мене?“

Отприлике свако има то питање на уму када прегледава интернет или чак доноси одлуку о куповини. Ваш мета опис мора имати на уму ту чињеницу, читалац вас пита зашто да кликну на вашу страницу, а не остале који су се појавили у резултатима претраге..

Опис би требао бити у стању да каже читаоцу коју ће вредност ваша страница додати њиховом животу након што кликне на њу. Такмичите се са осталим страницама које су се појавиле и имате само неколико речи да убедите публику да сте најбоље погодни за њих.

# 4 Учините то позивом на акцију

Запамтите да покушавате да претворите посетиоце, што је бољи начин да побољшате конверзију укључивањем позива на акцију у вашем мета опису. Ово није савет да га претворите у продајни ток, то би само искључило особу. Позив на акцију требао би бити суптилан, али ефикасан. То је готово као да можете одговорити на ВИФМ питање. Читаоца треба охрабрити да кликне на линк како би имао користи од нечега.

Позив на акцију могао би бити нешто попут „научите како да добијете више кликова на своју веб страницу“. Као што видите, ово је суптилан позив на акцију, али на крају, вероватно ће особа која жели да добије више кликова кликнути на везу.

# 5. Учините то пријатељским и савршеним

Мета опис је попут вашег рецепције или управника рецепције. Морате то учинити што је могуће више позивано. Као што је неко рекао, “то може бити насмејан вратар или бесан избацивач.”

Можда ће се ваша страница прво појавити у резултатима претраге, али ако ваш опис није довољно позиван, можда се уопште нећете појавити у резултатима.

Спајањем кључних речи и журним мешањем њих са глаголима и именицама нећете добити конверзије већ одбојности.

Требало би да се потрудите да у опису имате тон добродошлице, а затим наставите да га пажљиво проверите да бисте били сигурни да нема грешака. Многи људи процењују књигу са корица и због грешака на вашој корици може их питати могу ли веровати садржају у њој.

# 6. Оставите то претраживачу

Оставите то претраживачуОставите то претраживачу

Колико год то чудно могло звучати, понекад је најбоље написани опис онај који није написан!

Тражилице такође могу да повуку кључне речи и пратеће реченице када немате кодиран мета опис. Понекад ће оно што ће повући бити најрелевантније за претрагу коју је неко извршио. То је случај, посебно за кључне речи са дугим репом.

Запамтите да ово дјелује у одређеним ситуацијама, а посебно када се ради о дугим кључним речима или одређеном броју њих, зато будите опрезни.

# 7. Наставите са учењем и прилагођавањем

Интернет свет никада није статичан, добро је да будете што флуиднији и наставите да учите. Не бојте се експериментирати, испробајте нешто и држите тачну картицу о томе како се то ради, а затим испробајте другу ако та не ради добро.

Чак и ако одређена кључна реч можда данас добро функционише, можда ће је сутра требати променити, јер је можда изгубила жалбу. Из тог разлога, морат ћете увек остати на врху игре, непрестано надгледајући перформансе својих мета описа.

Можда ћете морати да надгледате и учите од својих конкурената. Један од конкурената је Гоогле АдВордс, увек осигурајте да ваш опис може надметати те огласе.

Последње мисли

Писање моћних мета описа за претварање ће вам требати времена и труда, али на крају ћете стићи. Уређивање и поновно уређивање учиниће се најбољим, понекад чак можете затражити мишљење друге особе.

Важно је, међутим, напоменути да је мета опис само вратар, тако да је важно шта човек нађе кад уђе кроз та виртуална врата.

Одличан је садржај подједнако важан и опис би заправо требао бити увид у садржај на страници. Никад није добро искуство погледати сјајан трејлер и завршити у страшном филму!

Аутор Био:

О Риту Схарма – Риту Схарма је СЕО специјалиста & Интернет маркетинг стратег са преко 9 година професионалног искуства. Тренутно сарађује са водећом индијском СЕО компанијом у Индији ПагеТраффиц. Водила је многе успешне СЕО кампање за ПагеТраффиц.

Прочитајте такође:

 • СЕО трендови за 2020. годину
 • Како доћи до тона промета користећи кључне речи са дугим репом
 • Како до 2020. добити бесплатне квалитетне повратне везе
 • 10 најбољих софтвера за СЕО анализу за анализу веб локације
 • 7 најбољих СЕО додатака за веб локације ВордПресс
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map