14 bästa SEO-verktyg som alla SEO-experter använder under 2020 (gratis och betalt)

Om du börjar SEO på en webbplats behöver du de bästa SEO-verktygen. Det finns för många SEO-verktyg tillgängliga i den gratis, freemium och betalade versionen.


Här har vi gjort en handplockad bästa SEO-verktygslista som alla SEO-experter använder 2020. Du kan också använda dessa verktyg enligt dina krav.

Listan nedan innehåller de mest populära SEO-verktygen som backlink-analysverktyg, sökordsverktyg och verktyg för optimering av innehåll.

Läs också: 9 sätt att bygga högkvalitativa baklänkar gratis år 2020

Topp 14 bästa SEO-verktyg som alla SEO-experter använder under 2020

1. Ahrefs

Ahrefs bästa SEO-verktyg

Ahrefs har vuxit mycket snabbt och blir nu det mest populära länkanalysverktyget 2020. Det ger för många funktioner som länkanalys, sökordsundersökning, rangspårning, trasig länkchecker och många fler. Jag kan säga att det är ett allround-SEO-verktyg som vem som helst kan använda det.

Ahrefs erbjuder en 7-dagars rättegång på bara $ 7. Det har totalt fyra planer, från 99 dollar per månad.

Du kan kontrollera jämförelsen av alla planer här.

2. SemRush

SemRush Most Poplular SEO Tool

SemRush är ett av de mest populära SEO-verktygen. Det används mest för konkurrentanalys och sökordsundersökningar. SemRush finns i freemium och betald version. I freemium har du en begränsning av alla uppgifter. Den betalade planen börjar från $ 99,95 per månad.

Få 30 dagar SEMrush gratis test härifrån.

3. Moz Pro

Moz Pro Link Explorer-verktyg

Moz Pro är det bästa länkutforskarverktyget. Du kan kolla de hänvisande domänerna, inkommande länkar, rangordna nyckelord, översidor, skräppost på en webbplats och många fler. Det finns i freemium och betalda versioner.

Moz Pro tillhandahåller en 30-dagars rättegång och dess betalda plan börjar från $ 99 per månad. Se alla planpriser och jämförelser här.

4. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics tillhandahåller en fullständig webbplatsanalysrapport som sidvisningar, organiska klick, direkt- och remissbesök, målsidor och många fler.

Om du är expert på att använda Google Analytics så är det mycket fördelaktigt för dig eftersom det ger för mycket information men lite svårt att förstå för nybörjare.

5. Google Search Console

Google Search Console

Googles sökkonsol är det bästa SEO-verktyget från Google. Du kan kontrollera klickfrekvens, totala organiska klick, visning, placering på googlesökning, webbplatskartor, bakåtlänkar, mobil användbarhet och många fler.

6. Majestic: SEO-verktyg för marknadsföring

Majestätiska bästa SEO-verktyg

Majestic är ett av de bästa SEO-verktygen. Du kan använda den för att utforska bakåtlänkar, för att kontrollera nya och förlorade domäner, för att kontrollera förtroendeflödet och citeringsflödet på en webbplats.

Majestic finns i freemium och betalda versioner. Den betalade planen börjar från $ 49.99 per månad. Här du kan se alla planer, priser och deras jämförelse.

7. SEOprofiler

SEO Profiler

SEOprofiler tillhandahåller för många funktioner som länkanalys, sökordsrankning, sidoptimering, sökordsanalys, analys av sociala medier, webbplatsanalys, etc. Alla dessa funktioner har för många underfunktioner. Kort sagt, SEOprofiler är det bästa SEO-verktyget för alla.

SEOprofiler finns i freemium och betalda versioner. Den betalade planen börjar från $ 69,95 per månad. Här du kan kontrollera prissättningen för alla planer.

8. Skrikande groda SEO Spider

Skrikande groda SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider är en mjukvara som tillhandahåller många SEO-funktioner som bruten länkanalys, sidtitel och metadata-analys, XML-webbplatskarta generationer, etc. Den är tillgänglig i den kostnadsfria och betalda versionen.

9. Ubersuggest

Ubersuggest bästa verktyg för sökordsforskning

Ubersuggest är ett av de bästa verktygen för sökordforskning. Den största fördelen med detta verktyg är att det är gratis. I framtiden kommer du också ha några coola nya funktioner som toppsidor, innehållsidéer osv i det här verktyget.

10. KWFinder: SEO sökordsverktyg

KWFinder SEO sökordsverktyg

KWFinder kan hjälpa dig att hitta de nya sökord som har lägre konkurrens och högre sökvolym. Med hjälp av dessa verktyg kan du enkelt optimera din webbsida och rangordna ett nyckel med lång svans.

11. BuzzSumo

BuzzSumo

Om du vill veta det mest delade innehållet på sociala medier är BuzzSumo det bästa verktyget. Du kan kolla toppinnehållet för ett särskilt socialt nätverk. En annan stor funktion är att du kan få en varning när ett valt nyckelord nämns på nätet.

12. Google PageSpeed ​​Insights

PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights är det bästa och rekommenderade SEO-verktyget för att kontrollera hastigheten på en webbsida. Det här verktyget låter dig veta vilka saker som gör att din sida laddas långsamt. Så att du enkelt kan förbättra din sidhastighet.

13. Pingdom

Pingdom webbplats hastighetstestverktyg

Pingdom är också ett av få verktyg för hastighetstest på webbplatsen. Med det här verktyget kan du kontrollera hastigheten på en webbplats för en viss plats. Du kan se den tillgängliga platsen i bilden ovan.

Läs också: 15 sätt att öka WordPress-webbplatsens hastighet

14. SEO Site Checkup

Seo Site Checkup Bästa SEO-verktyg

SEO-webbplatskontroll är det bästa SEO-verktyget för att kontrollera din webbplats SEO-revision. Det ger dig all SEO-information på en sida och du kan också exportera den i en pdf-fil. I gratisversionen kan du granska endast en webbplats om dagen.

Sista ord

Här såg du den bästa lista över SEO-verktyg för 2020. Alla dessa verktyg är de mest populära och används av SEO-experter.

Låt mig nu veta vilket verktyg du använder mest genom att kommentera i kommentaravsnittet. Om det finns något nytt SEO-verktyg som fungerar bättre än något av ovanstående, vänligen meddela oss om det så jag kan lägga till det i den här listan.

Läs också:

 • 10 bästa programvaran för SEO-analys som ska användas 2020
 • 7 bästa SEO-plugins för att ranka din webbplats 2020
 • Hur du indexerar en webbplats på Google snabbt?
 • Topp SEO-trender 2020
 • 7 ultimata SEO-strategier för att optimera din webbplats år 2020
 • 20 bästa verktyg för innehållsmarknadsföring för att förbättra innehållsproduktiviteten 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map