Hostinger-recension: Är det möjligt att ha bra och billig värd?

Innan vi skrev denna recension köpte vi de tjänster som Hostinger hade att erbjuda. Vi använde det för
hela året och använder det fortfarande innan vi bestämde oss för att skriva ner våra tankar. Vi spårade
värdens prestanda (drifttid och genomsnittlig belastningstid). För att säkerställa en äkta granskning använde vi real
data som drifttid, laddningstid, viktiga funktioner, kostnad och kundsupport. Efter att ha beaktat dessa faktorer kom vi fram till denna opartiska granskning.


Övergripande betyg

4,3 / 5

Funktioner
8/10

Användarvänlig
9/10

Prissättning
9/10

Stöd
9/10

Pålitlighet
9/10

Hostinger-rabatter
Se erbjudanden

Uptime

99,97%

Laddningstid

384 ms

Hostinger lovar att tillhandahålla pålitliga, enkla att använda och utvecklarvänliga värdtjänster. Det erbjuder stjärnfunktioner såväl som säkerhet och utmärkt hastighet. En annan pluspoäng är den stora kundsupporten. Det bästa är kanske att tjänsterna är tillgängliga till en överkomlig pris. I slutändan erbjuder Hostinger oslagbara paket för dig som letar efter budgethotell.

Värden erbjuder också hög tillgång till dem som redan har erfarenhet. Samtidigt gör det nybörjare lätt att starta sin webbplats. Eftersom lägsta pengar spenderas på bemanning och marknadsföring kan Hostinger lägga sina resurser på att göra utmärkta tjänster och produkter.

I den här recensionen kommer vi att dissekera den i detalj och dra slutsatsen om det är värt ett försök. Låt oss ta en titt på vår Hostinger-granskning utan mycket att göra.

Nyckelfunktioner

 • Många funktioner och knappast någon säljande
 • Kontohanteringspanelerna är lyhörda, enkla att använda och visuellt fantastiska
 • Djupgående tutorials för webbutveckling
 • Den skräddarsydda webbplatsbyggaren kommer med olika gratis webbplatsmallar
 • Funktionsrika planer med god hastighet till ett billigt pris
 • Optimerad för WordPress
 • Chattsupport tillgängligt dygnet runt

Disk utrymme
10 gb

Bandbredd
100 gb

Pengar tillbaka
30 dagar

Gratis domän
Nej

Gratis SSL
Ja

Värdplaner
www.hostinger.com

Hostinger Review: Bakgrundsinformation

Hostinger startade 2004 och har mer än ett decennium med värdupplevelse. De syftar till att erbjuda människor ett sätt att driva sina webbplatser med en liten budget. Det bästa är att den finns till en låg kostnad utan några begränsningar.

Då upptäckte företaget ett kryphål på värdmarknaden och utnyttjade det. I början skapade de en gratis webbhotellplattform. Mycket snart blev de en populär webbhotell.

År 2012 hade Hostinger expanderat internationellt. Samma år hade det också nyinkorporering i Cypern. Sen i januari 2017 hade över 29 miljoner människor registrerat sig för sina tjänster.

För närvarande lovar de högkvalitativa funktioner till ett lågt pris. De tjänar 178 länder och har i genomsnitt upp till 15 000 nya anmälningar varje dag.

hostinger-background-info

Skärmdumpen är hämtad från web.archive.org – 12.11.2012.

Webbhotell värdstatistik & toppdomäner

Med 12 olika värdplaner har Hostinger värd 280 838 domäner. .Com-domänen utgör den största andelen av de värdiga domänerna. Andra inkluderar .info, .org, .us och .biz. Totalt sett har företaget ökat med 3% år efter år.

hostinger-värd-domäner

hostinger-toppdomäner-stats

Prestanda, Uptime & Laddningstid

För att testa prestandan registrerade vi oss för Hostinger-tjänster och installerade WordPress. Sedan skapade vi en dummy-webbplats med standardtemat. Vi fyllde också upp vår webbplats för att den ska fungera som en riktig, genomsnittlig WordPress-webbplats.

Prestandatest (Pingdom)

En snabb webbhotell garanterar en snabb webbplats. Av den anledningen testade vi först Hostingers hastighet med Pingdom. Som ni ser är lasttiden nästan en kvarts sekund vilket är ganska imponerande.

pingdom-hostinger-load-tid

Server Uptime & Laddningstid (UptimeRobot)

För vårt nästa test tittade vi på Hostingers totala tillgänglighet. För att göra det spårade vi drifttiden och responstiden. Som resultaten visar har värden varit uppe i över tre månader. Den genomsnittliga responstiden är till och med under en sekund som är ganska sällsynt!

hostinger-drifttid

Hostinger Uptime & Laddningstid för den senaste 3-månadersperioden (UptimeRobot)

Månad
Upptidstatistik
Ladda tidsstatistik
April 2020100%145 ms
Mars 2020100%171 ms
Februari 2020100%157 ms

Server svarstid (Bitcatcha)

Pingdom eller liknande verktyg visar hur data på din webbplats laddas. Detta inkluderar media som tar längre tid att ladda än vanlig text. För mer exakt servertid, vände vi oss till Bitcatcha. Med det här verktyget är det möjligt att testa serverns svarstid utan att ladda data.

Resultaten var exceptionella, särskilt i USA. Även på andra platser är statistiken imponerande. Alla servrar svarar inom en kvarts sekund.

hostinger-bitcatha-responstider

Värdplaner och funktioner

Hostinger har i princip fyra olika värdar som är tillgängliga för att tillgodose en större allmänhet. Dessa tre inkluderar delad webbhotell, molnvärd, VPS-värd och unik webbhotell-webbhotell.

Delad värd

Denna typ av värd är lämplig för användare som använder webbhotell. Det är mest för dem som inte vill investera hela sin budget för värdlösningar. Det finns tre delade värdplaner. Dessa inkluderar Single, Premium och Business.

Enda: Till ett pris av $ 0,99 / månad låter planen vara värd för en webbplats. Det innehåller också ett e-postkonto, 10 GB SSD och 100 GB bandbredd.

Premie: Börja till ett pris av $ 2,89 / månad, denna plan har obegränsad webbplatser, 20 GB SSD-utrymme och obegränsad bandbredd. Den har också veckobackup.

Företag: Med ett pris på $ 3,99 / månad får du alla fördelarna med premiumplanen plus lite mer. Ytterligare funktioner i denna plan inkluderar dagliga säkerhetskopior och ett gratis SSL-certifikat.

Paketnamn
Enda
Premie
Företag
Startat pris$ 0.99 / mo$ 2,89 / mo$ 3.99 / mo
Förnyelsepris$ 2.15 / mo$ 3.49 / mo$ 7,95 / mo
webbplatser1ObegränsatObegränsat
SSD Disk Space10 GB20 GB100 GB
Bandbredd100 GBObegränsatObegränsat
E-postkonton1ObegränsatObegränsat
MySQL-databaser1ObegränsatObegränsat
GRATIS domäner ingårNejJaJa
GRATIS SSL-certifikatJaJaJa

hostinger delad-paket

WordPress Hosting

Hostinger erbjuder billig och effektiv WordPress-värd. Det är enkelt att installera och snabbt att installera. Dessutom tillåter det omedelbar online-exponering. Det finns tre WordPress Hosting-planer tillgängliga. Dessa är singel-, premium- och affärsverksamhet.

Enkel: Kostnad $ 2,15 / månad, denna plan innehåller obegränsad webbplatser, 20 GB diskutrymme och obegränsad bandbredd. Det innehåller också en användarvänlig åtkomsthanterare, gratis domän med SSL, kraftfull kontrollpanel och enkel webbplatsbyggare.

Premium: Denna plan kostar $ 7,45 / månad och har ett obegränsat antal webbplatser, obegränsad bandbredd och 100 GB SSD-diskutrymme. Andra funktioner inkluderar gratis domännamn med årsplanen, en enkel webbplatsbyggare och en kraftfull kontrollpanel.

Affär: För $ 14,95 / månad har denna plan alla funktioner i Premium-planen med 140 GB SSD-lagring. Några av de extra funktionerna inkluderar dagliga säkerhetskopior, deluxe live support och gratis SSL-certifikat.

hostinger-wordpress-paket

Cloud Hosting

Hostinger har sin egen unika molninfrastruktur. Som ett resultat kan det erbjuda utmärkta tjänster till låga priser utan att kompromissa med prestandan. När det gäller molnhotell finns det tre olika planer. Dessa är Startup, Professional och Enterprise.

Börja: Med denna plan kan du kosta $ 7,45 / månad och du kan få en dedikerad IP-adress, 2 CPU-kärnor och obegränsad bandbredd. Andra funktioner inkluderar 100 GB diskutrymme och 3 GB RAM.

Professionell: Denna plan kostar $ 14,95 per månad och innehåller en dedikerad IP-adress tillsammans med 140 GB hårddiskutrymme och obegränsad bandbredd. Det innehåller också 6 GB RAM och 4 CPU-kärnor.

Företag: Bortsett från obegränsad bandbredd och dedicerad IP-adress innehåller denna plan 8 CPU-kärnor, 16 GB RAM och 200 GB diskutrymme. Allt detta är tillgängligt till ett pris av $ 37,00 per månad.

Varje molnhotellplan har ett domännamn Helt GRATIS.

hostinger-moln-paket

VPS Hosting

Värden har många VPS-värdpaket, alla med olika funktioner. Alla planer har användbara funktioner som garanterar utmärkt prestanda.

Den första planen med 1 kärna har 1 GB minne, 2 GB burst RAM och 20 GB lagring. Dessutom får du 1000 GB bandbredd med denna plan till priset av $ 3,95 per månad.

Den andra planen med 2 kärnor kostar $ 8,95 per månad. Den innehåller 2 TB bandbredd, 40 GB lagring, 4 GB burst RAM och 2 GB minne.

Nästa plan med 3 kärnor kostar $ 12,95 per månad. I denna plan ingår 3000 GB bandbredd, 60 GB lagring, 6 GB burst RAM och 3 GB minne.

Dessutom kostar planen med 4 kärnor och 4000 GB $ 15,95 per månad. Den har också 8 GB burst RAM, 4 GB minne och 80 GB lagring.

En annan plan är en som innehåller 6 kärnor och 6000 GB bandbredd. Det kostar $ 23,95 per månad. Andra funktioner som du får med den här planen är 120 GB lagring, 12 GB burst RAM och 6 GB minne.

Den sista planen är 8-kärnplanen med 8000 GB bandbredd som kostar $ 29,95 per månad. Det har också 160 GB lagringsutrymme och 8 GB minne.

hostinger-VPS-paket

Webbplatsbyggare värd

Webbplatsbyggaren är tillgänglig för alla som är värd för dem. För att använda byggaren behöver ingen tidigare teknisk kunskap eller kodningskunskap. Enligt Hostinger kan din webbplats faktiskt vara uppe bara inom 5 minuter.

hostinger-webbplats-builder

Hostinger Basic (delad plan) i detalj

Den mest grundläggande delade planen som värden har att erbjuda är Single Shared Hosting-planen. Det innehåller de flesta av de funktioner som någon just startat skulle kräva.

Plans & Priser i detalj

Låt oss titta närmare på planerna och deras priser i detalj. Som nämnts tidigare finns det tre planer tillgängliga. Den ena är den grundläggande gemensamma värdplanen. Men för de som vill ha mer, finns två andra planer med ytterligare funktioner också tillgängliga. Dessa är Premium- och Business-delade paket.

Vad ingår i de delade paketen?

Single Shared Hosting: Detta är deras billigaste plan. Det innehåller funktioner som en webbplats, 10 GB diskutrymme och 100 GB webbplats. En automatisk installation och en webbplatsbyggare ingår också. Startpriset för denna plan är $ 0,99 per månad. För förnyelse måste du betala $ 2,15 / månad.

Premium Shared Hosting: Detta kan betraktas som en mitt i linjen värd plan. Denna plan innehåller obegränsat SSD-diskutrymme, bandbredd, e-postkonton och ett antal webbplatser. Dessutom med årsplanen kan du också få ett gratis domännamn och enkel webbplatsbyggare. Startpriset för denna plan är $ 2,89 / månad.

Business webbhotell: Detta är den bästa värdplanen de har. Det innehåller obegränsade webbplatser, SSD-diskutrymme, bandbredd och e-postkonton. Andra funktioner inkluderar ett gratis domännamn, webbplatsbyggare och dagliga säkerhetskopior. Det kommer också med fyra gånger processorkraft och gratis SSL-certifikat. Startpriset för denna plan är $ 3,99 / månad.

Huvuddrag
Enda
Premie
Företag
Startat pris$ 0.99 / mo$ 2,89 / mo$ 3.99 / mo
Förnyelsepris$ 2.15 / mo$ 3.49 / mo$ 7,95 / mo
webbplatser1ObegränsatObegränsat
SSD Disk Space10 GB20 GB100 GB
Bandbredd100 GBObegränsatObegränsat
E-postkonton1ObegränsatObegränsat
Domän (er) värd1ObegränsatObegränsat
GRATIS domäner ingår
GRATIS SSL-certifikat
GRATIS webbplatsbyggare
phpMyAdmin
Veckobackup
Dagliga säkerhetskopior
MySQL-databaser
cronjobb1ObegränsatObegränsat
Bagge256 MB512 MB1 GB
Pengar tillbaka garanti30 dagar30 dagar30 dagar

Startande & Priser Tabeller

Som nämnts tidigare är Hostingers värdplaner ganska billiga. För deras mest grundläggande plan måste du betala $ 0,99 / månad. Till ett så lågt pris får du tillgång till många funktioner. Samtidigt börjar premiumplanen från $ 2,89 för en månad. Dessutom kostar företagets webbhotellplan $ 3,99 för en månad. Observera dock att det låga priset endast är tillgängligt om du väljer en 48-månadersplan. Andra planer med kortare betalningsperiod kommer att kosta mer.

Betalningsperiod / plan
(endast för nya användare)
Enda
Premie
Företag
12 månader$ 2.99 / mo$ 5.99 / mo$ 6.99 / mo
24 månader$ 1,59 / mo$ 3.99 / mo$ 4.99 / mo
48 månader$ 0.99 / mo$ 2,89 / mo$ 3.99 / mo

Förnyelsepriser

Medan startpriserna är låga är förnyelsepriserna något höga. Förnyelsepriset för den grundläggande enstaka delade värdplanen är $ 2,15 / månad.

Betalningsperiod / plan
(förnyelsepriser)
Enda
Premie
Företag
12 månader$ 3.25 / mo$ 5,84 / mo$ 9.99 / mo
24 månader$ 2,85 / mo$ 4,84 / mo$ 8.96 / mo
48 månader$ 2.15 / mo$ 3.49 / mo$ 7,95 / mo

Huvudfunktioner i detalj

Låt oss kort titta på de viktigaste funktionerna som Hostinger erbjuder med alla sina planer. Att känna till dessa hjälper dig att avgöra om denna webbhotell är rätt för dig!

Domän namn & E-post

Gratis e-postmeddelanden ingår i alla tre planerna. Du kan få gratis domännamn med både premium- och affärshosting i ett år. På lång sikt hjälper detta att spara en hel del pengar. Observera dock att du måste betala ett extra belopp för extra domäner.

Obegränsade e-postkonton finns gratis med båda de två bästa planerna. Under tiden ingår bara ett e-postkonto gratis i grundplanen.

Webbplats & Bandbredd

Både webbutrymme och bandbredd är begränsade till grundplanen. Det inkluderar 10 GB webbutrymme och 100 GB bandbredd. Men för en nybörjare är de mer än tillräckliga. Samtidigt har båda toppnivåplanerna obegränsad bandbredd och webbutrymme.

WordPress-installation med ett klick

Hostinger erbjuder en installation med ett klick. Du behöver bara öppna värdens kontrollpanel och ange detaljerna. Klicka sedan på en knapp så kommer WP att installeras. Men om du vill ha en WP-webbplats kan du välja WordPress-värd. På det här sättet får du också en massa ytterligare funktioner. Dessa inkluderar auto-uppdateringar, gratis SSL, migrering och gratis installation.

Webbplatsbyggare

En sak som får Hostinger att överträffa andra webbhotell är dess webbplatsbyggare. Det hjälper användare att bygga en helt unik webbplats från marken. De gör det genom att undvika standardtema som gör att alla webbplatser ser nästan lika ut. Byggaren har ett dra och släpp-gränssnitt. Dessutom kan det hjälpa dig att skapa mobilvänliga webbplatser. Vid problem finns kundsupport dygnet runt.

hostinger-webbplats-builder-hastighet

Andra funktioner

Du kan få många andra funktioner bortsett från billig värd. Dessa funktioner inkluderar ljud- och videoströmning, Cron-jobb för schemaläggning av uppgifter och 50 auto-installationsskript.

Pålitlighet (säkerhetsalternativ)

Hostinger fokuserar ganska mycket på säkerhet. Trots sina billiga planer är allt toppklass. Några av de säkerhetsfunktioner som erbjuds inkluderar:

Domänskydd

Du kan aktivera domänens integritet från avsnittet Domäner i ditt Hostinger-konto. Du måste dock betala $ 5 per år för domänens integritet. Alternativt kan du välja Cloudflare Protection för endast $ 9,95 per livstid. Med detta kan du få både DDoS-skydd och säkerhet. Samtidigt kan du njuta av CDN: s hastighetsfördelar.

SSL-certifikat

Varje Hostingers plan innehåller ett SSL-certifikat gratis. Ett SSL-certifikat hjälper till att hålla webbplatsens data säkra.

Dedikerad IP

Dedikerad IP är inte tillgänglig med Hostingers delade planer. Du kan dock få det med deras VPS-planer.

Säkerhetskopior

Dagliga säkerhetskopior ingår gratis i den delade webbhotellplanen. Men varje vecka är säkerhetskopior gratis.

Andra funktioner

Av den anledningen ingår Bitninja i alla planer. Detta är en all-in-one-skyddssvit i realtid. Det hjälper till att förhindra skriptinjektion, XSS, brute force och malware. Alla planer kommer också med SpamAssassin. Detta är ett skräppostfilter via e-post som skannar och tar bort skräppostmeddelanden automatiskt.

Enkel användning

Hostinger är ganska nybörjarvänligt. En anledning till detta är på grund av dess användarvänlighet. Låt oss se de funktioner som ingår i dessa tjänster som gör dem så användarvänliga!

Enkel registrering

Att registrera sig för värden är en bris. Det är enkelt, så du har inga problem här. Välj bara önskad värdplan och ange dina detaljer. Därefter anger du de begärda detaljerna för att skapa ett konto. Slutligen, när du anger betalningsinformationen, kommer du att gå bra.

Betalningsmetoder

Här accepteras många betalningsalternativ. Dessa inkluderar PayPal, MasterCard och till och med Bitcoin.

kontoaktivering

Kontoaktivering med Hostinger är ganska enkelt. När du är i kundvagnen behöver du bara välja önskat värdpaket. Därefter kan du bara fortsätta till betalningssteget och ditt konto aktiveras på kort tid.

Kontrollpanel och instrumentpanelupplevelse

Plattformen använder cPanel för alla sina värdpaket. I huvudsak har det begreppet Microsoft-brickor. Du kan enkelt se kategorin och bilden för att få en inblick i dess funktion. De stora ikonerna gör det också lättare att hitta ett visst alternativ. Värden försöker inte dölja funktionerna för att få ett renare utrymme. Istället läggs allt till hands.

Serverplats

Hostinger har servrar i USA, Europa (Storbritannien) och Asien. Alla servrar är anslutna till anslutningslinjer på 1000 Mbps. Som ett resultat säkerställer de både tillförlitlighet och hög prestanda. Dessutom skyddas deras servrar med sitt partnerskap med BitNinja ytterligare från cyberattacker.

Kundtjänst (support)

Hostingers kundsupport finns på olika språk. Genom att göra det har de gjort sina tjänster tillgängliga över hela världen. Det finns i princip två kommunikationskanaler tillgängliga. Dessa är biljettstöd och livechatt.

hostinger-kundstöd

Live chat

Livechattupplevelsen är ganska bra. Registrerade användare har sin chatthistorik loggad. Så de kan komma åt det när som helst. Dessutom ger kundrepresentanterna utmärkta tips som kan komma till nytta.

biljetter

Biljettservice är upp till par. Ett användbart svar skickas inom en tillräcklig tidsram.

Telefon

En sak som Hostinger saknar är telefonsupport. Detta är problematiskt för dig som föredrar att ta direkt kontakt via telefon.

Utbildningsresurser (Knowledge Base)

Hostinger har en omfattande kunskapsbas. Den innehåller genomgång av video, allmän information, handledning och guider. Allt detta är användbara verktyg, särskilt för de som är nya för webbhotell. Du kan lära dig hur du enkelt löser ett visst problem med deras detaljerade guider.

hostinger-help-kunskapsbas

Pengar tillbaka-garanti (återbetalningspolicy)

Hostinger erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du tycker att prestandan inte är upp till märket kan du be om återbetalning. Men inte alla produkter kan återbetalas. Dessutom har vissa produkter särskilda återbetalningsvillkor.

Vem är Hostinger bäst för?

Med tanke på alla planer och funktioner verkar Hostinger vara bäst för:

 • De som söker utmärkta grundläggande värdbehov till ett lågt pris
 • För småföretag, e-handelsbutiker och de som bloggar som en hobby

Observera att det inte är för företag som vill ha högre drifttidsgarantier.

FÖRDELAR
NACKDELAR

 • En utmärkt kunskapsbas som leder igenom de svåra uppgifterna
 • De enkla delade såväl som affärsplanen till ett billigt pris
 • Alla planer har utmärkta, förstklassiga funktioner som knappast är tillgängliga till ett så lågt pris
 • Eftersom Hostinger inte har dedikerad värd passar den inte för stora webbplatser som kräver mer resurser
 • De delade planerna inkluderar inte gratis migreringar som kan vara problematiska

Rekommenderar vi Hostinger?

Tänk på den fasta hastigheten och de billiga priserna, vi rekommenderar starkt Hostinger. Dessutom är drifttiden, liksom sidhastighetshastigheten, mer än branschgenomsnittet. Du kan också få tillbaka dina pengar inom de första 30 dagarna om du inte är nöjd. Deras kundsupport är också vänlig, lyhörd och kunnig.

Vi hoppas att denna detaljerade granskning hjälper dig att fatta ett informerat beslut. Vad tycker du om det? Har du någon erfarenhet av Hostinger? Låt oss veta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map