13 Zgjatje Falas Chrome që ju nevojiten për një produktivitet më të mirë

Mjetet janë miq të administratorit dhe nuk mund të jetojë pa të.


Essentialshtë thelbësore që administratori i sistemit / programit të mesëm të jetë i njohur me mjetet përkatëse në dispozicion për të lehtësuar procesin e punës.

Nuk është si ju nuk mund të bëni një gjë të veçantë pa mjet, por përdorimi i tyre me siguri do t’ju ndihmojë të zvogëloni kohën e marrë, të shmangni gabimet njerëzore, të automatizoni gjërat dhe t’ju japin rezultate të qëndrueshme.

 Chrome është një shfletues i dytë i njohur me 31.12% pjesa e tregut për tetor 2015.

krom-tregut Share

Mjetet e mëposhtme janë në dispozicion në Chrome si një shtesë për t’ju ndihmuar për një produktivitet më të mirë.

Për të shtuar shtesat në Chrome:

 • Hapni Shfletuesin Chrome
 • Klikoni në menunë >> Më shumë mjete >> Zgjerime

krom-extensions-menu

 • Ose shkruani “chrome: // extensions /” në shiritin e adresave pa thonjëza

krom-extensions

 • Klikoni në “Merrni më shumë zgjerime” në fund të faqes

Kështu që ju jeni gati për të kaluar nëpër listën e zgjerimeve tani?

Koha e ngarkesës së faqes

Koha e ngarkesës së faqes është një mjet shumë i dobishëm për të matur kohën e nevojshme për të ngarkuar faqen dhe shfaqet në shiritin e veglave.

Pasi të keni instaluar, do të keni një ikonë në shiritin e veglave, dhe sa herë të keni hyrë në ndonjë faqe në internet, ajo do të tregojë kohën e nevojshme për të ngarkuar.

Ju mund ta merrni këtë duke hyrë në linkun.

https://chrome.google.com/webstore/detail/page-load-time/fploionmjgeclbkemipmkogoaohcdbig?hl=en-US

Kështu duket – si më poshtë shfaqjet në ekran, mori geekflare.com 0.83 sekonda për të ngarkuar.

faqe-load-time

Ndërruesi i përdorimit të agjentit

Shumë shpesh si një inxhinier në internet, duhet të verifikoni faqen e internetit në shfletues ose version të ndryshëm për zgjidhjen e problemeve.

Teknikisht, për ta bërë këtë – duhet ta keni të instaluar atë shfletues në PC tuaj, por si të përdorni Ndërrimi i agjentëve, i cili do të bëjë punën. Kjo mund të shkarkohet me nën URL-në.

https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher/ffhkkpnppgnfaobgihpdblnhmmbodake?hl=en-US

Mbështet një numër të madh të Agjentëve të Përdoruesve përfshirë Firefox, Chrome, IE, Opera, Safari, Slurp, Android, iOS, etj. Duke e instaluar këtë, duhet të shihni ikonën në shiritin e veglave siç tregohet më poshtë.

Perdorimi-agjent-Switcher

Kapni Pamjen e faqes në internet

kapjen pamje e plotë e faqes në internet është më e lehtë se kurrë me këtë mjet.

Kjo ju lejon të redaktoni dhe ruani në formatin pdf / jpeg / gif / png / bmp dhe të disponueshme për t’u shkarkuar nga lidhja e mëposhtme.

https://chrome.google.com/webstore/detail/capture-webpage-screensho/mcbpblocgmgfnpjjppndjkmgjaogfceg?hl=en-US

Ju mund të kapni të gjithë faqen, pjesë të dukshme ose bazuar në një përzgjedhje. Kjo do të ishte e dobishme në rast se ju duhet të ruani një faqe në internet në formatin PDF.

capture-webpage

Titujt HTTP

Një nga mënyrat më të lehta për të gjetur kërkesën HTTP & titulli i përgjigjes është të përdorësh këtë shtesë. Shtë shumë e thjeshtë – ju qaseni në faqen e internetit dhe klikoni në ikonën për të parë Titulli HTTP detalet.

Ju mund ta shfrytëzoni këtë në linkun më poshtë për ta shkarkuar.

https://chrome.google.com/webstore/detail/http-headers/mhbpoeinkhpajikalhfpjjafpfgjnmgk?hl=en-US

http-arkitra

SEO & Analizë në internet

Zhvilluar nga Woorank për të analizuar të hyrë në një faqe në internet dhe t’ju japë një rezultat SEO me një rekomandim për metrikë të ndryshëm si meta, fjalë kyçe, Alt, media sociale, lidhje të thyera, celular, shpejtësi, përdorshmëri, etj..

Ju mund ta shkarkoni këtë shtesë nga lidhja poshtë.

https://chrome.google.com/webstore/detail/seo-website-analysis/hlngmmdolgbdnnimbmblfhhndibdipaf?hl=en-US

woorank

Testuesi mesatar i kohës së ngarkesës

Nëse keni qenë të problemeve të faqes së ngarkimit të ngadaltë me ndërprerje, atëherë do të ishte me shumë dorë. Kjo ju lejon të ekzekutoni testin e kohës së ngarkesës për një numër të dukurive dhe t’ju japin kohën mesatare të ngarkesës.

Ju gjithashtu mund të konfiguroni të prisni midis provës dhe rifreskimit të forcës për kohën e saktë mesatare të ngarkesës. Shkarkimi është në dispozicion nga URL e mëposhtme.

https://chrome.google.com/webstore/detail/average-load-time-tester/pflmhongacoepfhkgidighbmppahnljh?hl=en-US

mesatare-load-time

Pasi të keni përfunduar testimin, kjo do të duket se si do të duken rezultatet.

mesatare-load-kohë-results

Resistues i dritares

Shtë një mjet i përsosur për të provuar reagueshmërinë e faqes në internet. Nëse jeni duke kërkuar të provoni se si duket faqja juaj në madhësi të ndryshme të monitorit, atëherë shkoni përpara dhe kontrolloni këtë?

https://chrome.google.com/webstore/detail/window-resizer/kkelicaakdanhinjdeammmilcgefonfh?hl=en-US

dritare-resizer

AdBlock

Jeni mërzitur me ndezje, shton pop-un? Epo, jo më – kjo shtesë do të bllokojë reklamat.

Unë e di se si ndjehet kur keni hyrë në një faqe në internet dhe ajo hap reklama të shumta të bezdisshme, veçanërisht nëse keni hyrë në faqen e internetit për video / filma falas.

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=en-US

DNS Overrider

Shumë e dobishme për zgjidhjen e problemeve të DNS kur dëshironi të hidhni URL me një pseudonim në fluturim. Ju nuk keni pse të modifikoni skedarin e hosteve.

Një nga skenarët në kohë reale do të ishte nëse jeni në uebfaqe është i përshpejtuar globalisht dhe do të dëshironit të harta IP të rajonit të ndryshëm nga PC juaj për të parë se si sillet.

https://chrome.google.com/webstore/detail/dns-overrider/acmhaiiijfheggcaanjlgpampclpbnoh?hl=en-US

DNS-Overrider

Rrjetet dhe mjetet e internetit

Një nga mjetet e dobishme për aplikim të bazuar në internet për të mbledhur informacionin ose zgjidhjen e problemeve. Kjo shtrirje e vogël është e kombinuar me mjete të shumëfishta si Whois lookup, IP Geo, validator W3C, Ping, DNS Lookup, Traceroute, etj.

https://chrome.google.com/webstore/detail/network-and-internet-tool/ekpdpmpcgcmpaeokmclflfpadaklgpji?hl=en-US

rrjet-internet

Profilizuesi i teknologjisë

Nëse jeni duke inspektuar faqen tuaj të internetit të konkurrencës ose thjesht kurioz të dini se çfarë përdoren për ndërtimin e uebfaqes. Ju mund ta përdorni këtë mjet për të ditur rreth tyre.

Përdorimi i këtij mjeti është shumë i lehtë – gjithçka që duhet të bëni është të hyrni në faqe dhe të klikoni në ikonën.

https://chrome.google.com/webstore/detail/builtwith-technology-prof/dapjbgnjinbpoindlpdmhochffioedbn?hl=en-US

ndërtuar me

WhatFont

Zhvilluesi do ta pëlqejë këtë. Kjo do t’ju ndihmojë të gjeni fontin që përdoret në çdo faqe në internet. E vetmja gjë që duhet të bësh është hyrja në faqen e internetit >> klikoni në ikonën whatfont dhe klikoni në tekst për të njohur fontin.

https://chrome.google.com/webstore/detail/whatfont/jabopobgcpjmedljpbcaablpmlmfcogm?hl=en-US

ModHeader

Dobishme për të kryer testin themelor të sigurisë në faqen e internetit duke manipuluar titujt HTTP. Ju mund të shtoni ose modifikoni kokat në fluturim dhe të shihni se si reagon në faqen tuaj të internetit.

https://chrome.google.com/webstore/detail/modheader/idgpnmonknjnojddfkpgkljpfnnfcklj?hl=en-US

Shpresoj se mjetet e mësipërme ju ndihmojnë të bëni gjithçka brenda Chrome dhe të kurseni kohën tuaj në faqen e internetit të mjeteve individuale.

Nëse e doni zgjatjen e Chrome, atëherë shkoni përpara dhe mësoni si të zhvillohet një nga vetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map