10 Mjete Monitorimi Sintetik për biznesin tuaj Online

Le ta përballojmë. Ekzistojnë të gjitha llojet e mjeteve të monitorimit, por prapëseprapimi dhe gabimet janë një burim i rëndësishëm i shqetësimeve të biznesit.


A mund të jetë përgjigjja Monitorimi Sintetik?

Monitorimi është një pjesë jashtëzakonisht kritike dhe e nevojshme e çdo biznesi modern dixhital.

Ju nuk mund të mbështeteni në zbulimin aksidental të mete, ose të prisni derisa një klient i irrituar të telefonojë, thjesht sepse kostoja për biznes është shumë e lartë.

Unë dëshiroj që të mund t’i bëj publik detajet (por detyrimet kontraktuale më lidhin), por kam parë nga afër që një biznes të humbasë pozicionin e tregut nga # 2 në # 20 ose më shumë, vetëm për shkak se ankesat e klientit vazhdojnë të mblidhen. Dhe ky ishte një biznes i B2B, ki parasysh. Nëse mendoni se një ekip i mirë për shërbimin ndaj klientit (ose ekipi “sukses” i klientit, çfarëdo që dëshironi ta quajni atë) mund t’i kishte shpëtuar ata, do të gabonit – thjesht ishin shumë gabime të papritura në sistemin që vazhdonin të shfaqnin rastësisht edhe pasi të ishin rregulluar.

Pse monitorimi nuk është i mjaftueshëm?

Përgjigja për problemet e tilla të biznesit është – monitorimi! Po, të gjithë e dinë këtë, dhe ju, si biznes, ka të ngjarë të keni disa sisteme monitorimi.

Por sfida me aplikimet e botës reale është që ping-et dhe orët e API-së as nuk e anashkalojnë sipërfaqen e aplikacionit. Aplikimet moderne janë ndërtuar në transaksione, gypa, hyrje dhe disa shërbime të palëve të treta, dhe e gjithë kjo duhet të funksionojë së bashku në vend se të punojë në mënyrë të përsosur në izolim.

Me sistemet tradicionale të monitorimit, ndërsa ju mund të keni besimin se serveri juaj i emailit po punon dhe serveri juaj i pagesave po funksionon, por si e dini nëse serveri i pagesave mund të dërgojë email transaksional përmes serverit të postës elektronike?

Thuaj përshëndetje për Monitorimin Sintetik.

Nëse keni qenë duke luftuar të arrini në tokën e premtuar të pakapshme, ku hasni probleme përpara se të bëjnë klientët tuaj, Monitorimi Sintetik është ajo që ju nevojitet. Pavarësisht nga emri ezoterik që tingëllon (dhe fakti që mund të jetë shumë e vështirë të kodifikosh veten), Monitorimi Sintetik është një ide mjaft e thjeshtë për tu shpjeguar.

Ai përfshin simulimin e përdoruesve të aplikacioneve në formën e skripteteve, të cilat më pas kalojnë disa rrjedha të paracaktuara të faqeve për të verifikuar se gjithçka po funksionon ashtu siç duhet. Ju lutemi vini re se për aplikimin tuaj, nuk ka ndonjë ndryshim aktual – kërkesat funksionojnë sikur ato vijnë nga një përdorues aktual, dhe ato përfshijnë shtypjen e butonave dhe plotësimin e formularëve në faqet saktësisht mënyrën sesi do të bënte një përdorues.

Pasja e një grupi të testeve të tilla të rregulluara dhe të ekzekutuara rregullisht ju lejon t’i përgjigjeni pyetjeve vijuese kritike në çdo kohë:

 • Po funksionon sistemi?
 • Janë ngritur të gjitha nën-sistemet e rëndësishme?
 • A janë klientët në gjendje të regjistroheni?
 • A janë klientët në gjendje të lokalizojnë atë që prisnin, dhe në vendin e duhur?
 • Hasshtë shkatërruar ndonjë pjesë e përvojës së klientit ndonjë ndryshim i fundit i kodit?
 • A janë klientët në gjendje të filtrojnë rezultatet, të shkarkojnë raportet, etj.?
 • A janë klientët në gjendje të bëjnë pagesa?
 • A janë klientët në gjendje të arrijnë ekipin mbështetës nga brenda aplikacionit?

Lista juaj mund të ndryshojë, por pasi të keni vendosur Monitorimin Sintetik, do të jeni në gjendje të keni 100% besim në sistemin tuaj në çdo kohë. Shtë e vështirë të mbingarkosh Monitorimin Sintetik, por pasi ta keni rregulluar dhe ekzekutuar, do të filloni të pyesni veten se si keni arritur ndonjëherë pa të!

Cilat janë disa nga mjetet më të mira të Monitorimit Sintetik në dispozicion?

Kështu që, tani kur jeni gati të merrni përgjegjësinë aktuale, reale (ose “sintetike” nëse do të merrni) kërkesën tuaj, këtu janë disa nga mjetet më të mira që mund të vendosni dhe filloni të përfitoni menjëherë.

Uptrends

Uptrends është një shërbim i bukur dhe me pasuri të Monitorimit Sintetik që vlen të kontrollohet. Disa nga karakteristikat që bëjnë përshtypje në front janë pamjet e dështimit (shiko se ku gjërat ekzekutuan saktësisht në shfletuesin), rrëzimi i gjerësisë së bandës (shiko se si faqja e internetit / aplikacioni juaj sillet në kushte të dobëta të rrjetit), dhe më shumë.

Pëlqimet e Microsoft dhe Vimeo përdorin prirjet, kështu që ju jeni në shoqëri të mirë!

Checkly

Kontrolli pretendon të jetë një gjendje e zgjidhjes së monitorimit dhe testimit të artit që tërhoqi shumë vëmendje, veçanërisht në komunitetin JavaScript me klientë të tillë si Vercel dhe Humio. Ju mund të monitoroni rrjedhën e transaksioneve të faqes në një shfletues të vërtetë, si dhe të kontrolloni pikat e fundit të API-së tuaj. Një pult i vetëm ju tregon gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me korrektësinë dhe performancën e aplikacionit tuaj në çdo kohë.

Ajo që më pëlqen vërtet është se si Checkly ndërton shumë lehtë instalimin dhe lehtësinë e përdorimit me mjetet e fuqishme që zhvilluesit do ta duan. Përdor me kujdes kornizën e Chrome Puppeteer për të simuluar me saktësi ndërveprimet me një shfletues Chrome. Për të krijuar kontrollet, mund të zhyteni në kod ose të përdorni Regjistrues i këlyshëve, një shtesë me burim të hapur Chrome nga Checkly me pothuajse 7000 yje në Github.

Checkly ofron API të fuqishëm REST që ju lejon të orkestroheni dhe automatizoni kontrollet tuaja, për shembull, me Terraform. Kjo gjithashtu ju lejon të vendosni alarmim me kokë të mirë për Opsgenie, Pagerduty ose Slack. Gjithëpërfshirëse një zgjidhje e shkëlqyeshme e shoh më interesante për ekipet moderne të DevOps.

Mimi fillon me 7 dollarë në muaj, i cili përfshin një interval kontrolli 1-minutësh nga vendet e qendrës globale të të dhënave.

Dynatrace

Kur bëhet fjalë për monitorimin e aplikacionit, Dyntrace nuk ka nevojë për prezantim.

Cila është arsyeja pse e tyre Monitorimi sintetik shërbimi rekomandohet shumë. Sshtë një mjet i shkëlqyeshëm me vendosjen automatike dhe zbulimin automatik të integruar për sisteme të shpërndara në shkallë të gjerë, dhe pultet dhe analizat e tij mundësohen nga UA-ja e artit, duke ju ndihmuar të zvogëloni zhurmën.

Pingdom

Kur bëhet fjalë për biznesin mesatar, nevojat e tij janë mjaft të thjeshta dhe të drejtpërdrejta. Zakonisht ka vetëm një aplikim dhe disa pika përfundimtare për të monitoruar, dhe ka vetëm një pjesë të vogël të përvojave të klientit që janë kritike.

Për këto raste përdorimi, shumica e ofertave më të larta atje ka një mbingarkesë, gjë që e bën Pingdom të preferuarin tim të qartë për monitorimin e përgjithshëm dhe Monitorimi sintetik njëlloj.

Siç mund ta shihni, krijimi i një testi të monitorimit sintetik është i thjeshtë në Pingdom dhe sigurisht që do të shijoni përvojën e përqendruar të përqendruar. Nëse ende nuk keni filluar me ndonjë monitorim, unë ju rekomandoj të provoni të gjithë pirun e ofruar nga Pingdom – me siguri do të kënaqeni!

Uptime.com

uptime është një program i monitorimit të ndërmarrjeve në internet që përfshin monitorimin sintetik.

Redaktori i tyre ekskluziv i integruar, i pajisur me sugjerime në terren, krijon një qasje pa kod për kontrollet e transaksioneve. Redaktori përfshin një veçori AutoComplete që identifikon elemente specifike pa pasur nevojë të gjuetisë për to.

Kontrollet e transaksioneve Uptime janë një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për të marrë informacion kritik në lidhje me atë që nuk po punon në faqen tuaj dhe pse. Unë rekomandoj shumë ta provoni.

Apica

Apica është një ofertë solide sintetike e monitorimit nga një kompani e besueshme. Shërbimi i tyre i Monitorimit Sintetik përfshin monitorimin në kohë, monitorimin e konkurrencës, monitorimin global (simulojnë përdoruesit nga çdo gjeografi), dhe më shumë.

Një avantazh kryesor që ofron Apica është ai i vendosjes në vend të premisë për bizneset që janë të ndjeshëm ndaj intimitetit ose janë nën kërkesat rregullatore.

Site24x7

Ashtu si Pingdom, Site24x7 njihet më mirë si një shërbim i thjeshtë ping për monitorimin e kohës së aplikimit, por unë isha i kënaqur të shikoja Monitorimi sintetik ofertat.

Shërbimi është në përputhje me rastet e provave të Selenium, kështu që është një bonus nëse tashmë keni përdorur Selenium për testimin e shfletuesit.

Më bëri përshtypje sistemi i tyre i njoftimeve, i cili vjen me faqe në internet të programueshme së bashku me pajtueshmëri plug-and-play me Ekipet e Microsoft, Slack, Stride, HipChat, Zapier, etj..

AppDynamics

Tani në pronësi të Cisco, AppDynamics është një emër i popullarizuar në uebfaqen dhe shërbimet e monitorimit API me një nënbësi të rëndësishme të Monitorimit Sintetik të bazuar në shfletues. shërbimet.

Ndërsa ofertat janë standarde, ka disa tipare që qëndronin jashtë për mua.

Së pari është rivotimi i gabimit – sa më shpejt që një gabim të kundërshtohet, AppDyanmics ri-teston atë për të siguruar që nuk është një negativ i rremë; vetëm atëherë ju është dërguar një njoftim.

E dyta është agjentë sintetikë privatë, të cilët ju lejojnë të vendosni agjentë sintetikë me porosi në infrastrukturën tuaj për të mbuluar çështjet e avantazheve ose thjesht të anashkaloni çështjet e latencës. Patjetër që ia vlen të kontrolloni!

Catchpoint

Catchpoint është një shërbim sintetik jashtëzakonisht gjithëpërfshirës i Monitorimit me më shumë se 700 vende globale të testimit (më shumë se çdo që kam hasur gjatë hulumtimit për këtë artikull).

Përpiqet të mbulojë të gjithë spektrin e monitorimit duke kontrolluar mbi 20 lloje të monitorimit dhe duke zbuluar shkakun e vërtetë të dështimit.

Për shembull, u ngarkua skedari i dështuar për shkak të përgjigjes nga serveri FTP, ose ISP i klientit ose ISP i biznesit tuaj? Qofshin ato protokolle të njohura, llojet e shfletuesve, lidhjen e fundit të kilometrave, etj., Catchpoint shkon jashtë mënyrës së saj për të siguruar pamjen reale, të plotë.

Relike e re

E fundit në këtë listë është Relike e re, që është një tjetër shërbim i mirëfilltë i Monitorimit Sintetik për të kontrolluar.

Ai ka të gjitha tiparet që prisni në një shërbim të aftë për Monitorimin Sintetik, megjithëse me vetëm 18 lokacione globale sa i përket shkrimit. Pra, nëse disponueshmëria globale është shqetësimi juaj # 1, kjo mund të mos jetë zgjidhja më e mirë për ju.

Thënë kjo, ajo krijon një kombinim të zoti nëse tashmë përdorni produkte të tjera nga New Relic, veçanërisht Vështrime.

përfundim

Homologi i Monitorimit Sintetik është Real Monitoring, i cili përfshin prerjet e drejtpërdrejta të gabimeve dhe shikimin e tyre si një skifter. Ashtu si ish, edhe Monitorimi Real ka vendin e tij thelbësor – simulimet kurrë nuk mund të arrijnë plotësisht kaosin e një sistemi live, të ngarkuar.

Sidomos kur bëhet fjalë për të zbuluar pika ideale për optimizim, Real Monitorimi është basti juaj i vetëm. Sidoqoftë, siç u theksua tashmë, Real Monitoring luan tërheqës me klientin dhe është një mënyrë reaktive për të adresuar gabimet (e cila, për mendimin tim, është akoma me milje përpara nivelit të parë të praktikuar nga bizneset – duke injoruar gabimet ��).

TAGS:

 • Monitorimi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map