22 Libra dhe Video për Linux për administratorin e sistemit

Njohja me Linux është thelbësor për çdo administrim të sistemit, middleware, punë inxhinier në internet.


Linux përdoret pothuajse kudo në prodhim ose një mjedis jo-prodhues. Ka mijëra artikuj, libra, trajnime video për të eksploruar dhe mësuar, por kjo do të ishte që ha kohë. Në vend të kësaj, mundeni ndiqni një ose dy libra të lidhur ose trajnime në internet.

Materialet e mëposhtme të mësimit mbulojnë një numër të madh detyrash të administratës Linux nga duke filluar në nivelin e ekspertëve. Pra, zgjedhni atë që ju përshtatet.

Libri i administratës Linux

Keni nevojë për receta për t’u ngritur dhe drejtuar me ekosistemin modern të administratorit Linux?

Ky libër ofron më shumë se 100 prej tyre. Ajo ofron një udhërrëfyes për të menaxhuar të gjitha llojet e makinave Linux, nga një Raspberry Pi i vogël në një server prodhimi në Azure Cloud. Në faqet e tij, do të gjeni mjete dhe njohuri për të zgjidhur problemet e përditshme dhe për të kuptuar punën e brendshme të GNU Linux.

Përmes një udhëzuesi të lehtë, i stolisur me anekdota dhe përvoja, autori ndan përvojën e tij të gjerë si një inxhinier i qendrës së të dhënave, duke mësuar se si të instaloni dhe konfiguroni një sistem. Deri në kohën kur të mbaroni së lexuari, do të keni fituar njohuri të vlefshme për administrimin e Linux.

Kursi i zgjidhjes së problemeve Linux

Gjatë 12 orëve dhe 49 minutave të tij, ky kurs video do t’ju ndihmojë të kuptoni si zgjidhjen e problemeve themelore ashtu dhe komplekse të Linux, duke mësuar me ndihmën e shembujve nga jeta reale se si të menaxhoni mjedisin e IT të kompanisë suaj dhe të ofroni përgjigje të qetë për çështje kritike.

Ky kurs interaktiv ofron këshilla dhe teknika të vlefshme që ndihmojnë në mirëmbajtjen e një infrastrukture serveri Linux me kohën e minimale të humbjes. Kjo ju udhëzon përmes praktikave më të mira të provuara për zgjidhjen e problemeve dhe më pas shpjegon teknikat efektive të diagnostikimit dhe fiksimit për çështje të zakonshme dhe komplekse të administrimit në serverët Linux.

Menaxhimi dhe siguria e serverëve Linux

Ky kurs zgjat katër javë dhe ju udhëzon nëpër detyrat kryesore të administrimit të Linux nga një perspektivë ndërmarrjeje. Fillon duke shikuar se për çfarë përdoret Linux-i në ndërmarrje, duke ju mësuar se si të bëni dallimin midis versioneve të ndryshme Linux.

Pastaj ajo hulumton konfigurimin e Linux dhe demonstron përdorimin e komandave të ndryshme Linux. Pas kësaj, ajo zhytet në mekanizmat e vërtetimit dhe administrimin e përdoruesit, dhe më në fund, ajo futet në siguri, duke shpjeguar teknologji të ndryshme për të siguruar një sistem Linux dhe mësimin e temave të kontrollit të hyrjes..

Kursi është pjesë e programit të specializuar për Sigurinë e Kompjuterave dhe Menaxhimin e Sistemeve.

Mësoni Linux në 5 ditë

Një nga kurset më të shitura në internet në Udemy për të mësuar Linux në 5 ditë. Më shumë se 100,000 studentë të regjistruar me 4.5 nga 5 vlerësime japin besueshmëri të mjaftueshme në lidhje me kursin.

Jason Cannon, autori, mbulojnë tema të ndryshme mbi administrimin dhe administrimin e sistemit operativ Linux.

Nëse keni kohë të kufizuar dhe kërkoni të kuptoni njohuri mbi RHEL, Fedora, OpenSUSE, Slackware, Debian, Ubuntu, etj., Atëherë kjo kurs i shpejtë në internet do t’ju fillojë..

Linja e komandës Linux

Një Linjë e plotë e Linjës së Komandës Linux Prezantimi nga William Shotts është një nga librat më të shitur Linux.

Nëse dëshironi ose dëshironi të merrni kontrollin në Linux duke përdorur terminalin mbi GUI, atëherë ky libër do t’ju japë gjithçka që ju nevojitet si Administrator Linux.

Mund të prisni të mësoni guaskë, të shkruani skriptime, të menaxhoni detyrat e përditshme duke përdorur mjete thelbësore, etj.

Linux për zhvilluesit

Si pjesë e programit të specializuar të zhvillimit të softuerit me burim të hapur të Coursera, këtë kurs mëson temat kryesore Linux për zhvilluesit. Ai synon ta bëjë zhvilluesin të ndjehet rehat duke punuar me vijën e komandës.

Pasi të zhyteni në historinë e Linux-it dhe të shpjegoni se çfarë është Linux, ai bëhet duke ndarë kernel Linux nga pjesa tjetër e sistemit operativ, duke dhënë kontribute në kernel, duke punuar me sistemin e skedarëve, monitorimin e shërbimeve, etj..

Pasi të keni marrë këtë kurs, ju do të zotëroni aftësitë thelbësore të nevojshme për të punuar me sistemet Linux çdo ditë.

Siguria Linux & forcim

Udhëzuesi praktik përqendrohet në atë se si të ngurtësohet dhe sigurohet Linux OS që mbulon temat e mëposhtme.

 • Mbrojtja e Linux nga hakerat
 • Zbatoni politika të forta fjalëkalimi, politikë plakjeje, fjalëkalim kontrolli
 • SSH & forcim i rrjetit
 • Konfigurimi i Sudos
 • Siguria e sistemit të skedarëve & encryption
 • Konfigurimi i zjarrit
 • Skanimi i portit
 • Edhe me shume…

Nëse keni një ide themelore për Linux dhe kërkoni të përmirësoni aftësitë tuaja në siguri, atëherë këtë kurs online do të ishte e dobishme.

Përmban 4.5 orë video, dy artikuj të cilave mund t’i qaseni në çdo kohë, në çdo vend.

Kernel Linux në një gjethe

Gati për t’u zhytur në kernelin Linux për të ndërtuar & configure?

kjo Libër FALAS ju ndihmon me temat e mëposhtme të Kernel.

 • Paraqitja e kernelit dhe si t’i ndërtoni ato
 • Si të marrim burimin e kernelit
 • Si të instaloni kernel dhe boot nga ajo
 • Si të azhurnojmë & rregulloje kernelin
 • Referenca e Kernelit & shërbime të dobishme

Kursi i plotë i trajnimit për Linux

Nëse po planifikoni të merrni punën tuaj të ëndrrave këtë vit, këtë kurs mund të jetë ajo që ju duhet për të arritur atë qëllim. Kjo ju përgatit për botën e korporatave dhe për marrjen e çertifikimeve të RHCSA (Red Hat Certified Administrator System), RHCE (Red Hat Engineer Certified) dhe LFCS (Linux Foundation Certified Administrator System). Në kohën që të mbaroni kursin, do të jeni një administrator profesional Linux, duke qenë në gjendje të merrni provimin EX-200 dhe ta kaloni atë.

Njohuritë tuaja do të përfshijnë më shumë se 150 komanda të administratorit të sistemit Linux dhe shumë zgjidhje për zgjidhjen e problemeve në Linux.

Kursi përfshin 29 orë video të kërkesës, 24 artikuj, 120 burime të shkarkueshme, qasje gjatë gjithë jetës në materialet e kursit dhe një çertifikatë studimesh. Kërkesat e vetme janë një dëshirë e fortë për të mësuar dhe një kompjuter.

Fletë mashtrimi

Nëse keni nevojë për një referencë të komandës, atëherë ky Fetë Falënderimi e Linjës së Komandës Linux do të jetë e dobishme për ju.

Ju gjithashtu mund t’i referoheni postit tim të mëparshëm në një fletë mashtrimesh për elemente të ndryshme.

Bootcamp Administrata Linux

Shko nga fillestar te eksperti me Bota e funksionimit të administratës Linux. 7.5 orë video në kërkesë mbulojnë pothuajse gjithçka që duhet të keni dijeni si një administrator Linux.

Nëse keni një ide themelore dhe kërkoni të rritni aftësitë tuaja për të qenë ekspert, atëherë ky kurs do të jetë i dobishëm.

ITertifikim Profesional i Mbështetjes IT në Google

Nëse po planifikoni të merrni një punë në IT për të mbështetur, kjo certifikate 5-kursesh mund t’ju përgatisë për një rol të nivelit të hyrjes në një biznes të vogël ose në një korporatë globale. Punëdhënësit e lartë janë në kërkim të profesionistëve të certifikuar, kështu që çertifikata e Google mund të jetë një pasuri e vlefshme kur aplikoni për një punë në IT.

Programi i çertifikimit përdor një përzierje të ligjëratave video, kuizet dhe laboratorët praktikë, përmes të cilave do të njiheni me shërbimin e klientit, administrimin e sistemit, sigurinë dhe zgjidhjen e problemeve. Ju duhet vetëm të kushtoni rreth 5 orë në javë, dhe në më pak se gjashtë muaj, do të jeni në gjendje të përfundoni programin.

Fillimi me Linux

Për tu ndier të sigurt kur hidhni hapat e parë në botën e administratës Linux, ju duhet një udhëzues frymëzues, siç është David Clinton, mësuesi i Fillimi me Linux. Kursi fillon duke shpjeguar se si të gjeni shpërndarjet Linux dhe softuer me burim të hapur dhe të punoni me ta. Tjetra, ajo ju mëson të kontrolloni dhe optimizoni mjedisin e kohës së punës Linux.

Dhe së fundi, ajo shpjegon se si të përdorim raste fizike dhe virtuale për të Linux menaxhuar aplikacionet e serverëve, të tilla si Apache dhe Nextcloud.

Kur të keni mbaruar me këtë kurs, do të instaloni dhe menaxhoni sistemet Linux si një profesionist, dhe do të keni njohuritë e nevojshme për të kuptuar se çfarë mund të bëjë Linux për ju dhe karrierën tuaj.

Mjeshtëri Linux

Në saktësisht 11.5 orë, këtë kurs do t’ju mësojë se si të zotëroni linjën e komandës Linux, edhe nëse nuk keni përvojë të mëparshme. Do të mësoni si të përdorni skriptet Bash dhe caktimin e Cron për të automatizuar detyrat e përsëritura dhe për të instaluar dhe menaxhuar softuer me burim të hapur me menaxherët e paketave.

Përvec fitimit të një kuptimi të plotë të Linux, do të keni njohuritë e nevojshme për të operuar një kompjuter Linux plotësisht nga linja e komandës.

Kursi ofron 11.5 orë video në kërkesë, tre artikuj, 14 burime të shkarkueshme, qasje gjatë gjithë jetës në materialet e kursit dhe një certifikatë studimesh. Ajo është menduar kryesisht për fillestarët, kështu që kërkesa e vetme nuk është të kesh përvojë me Linux.

Pertifikimi i Essentials Linux LPI

Nëse keni plane për të bërë një karrierë në administrimin e sistemeve Linux ose thjesht dëshironi të zgjeroni njohuritë tuaja për IT, këtë vërtetim mund t’ju ​​shtynte në drejtimin e duhur. Kursi mëson përbërësit themelorë të sistemit operativ Linux dhe sigurohet që studentët të jenë të ekspozuar ndaj secilit prej objektivave të provimit të LPI Linux Essentials.

Ky kurs është i përbërë nga 5 tema kryesore, që përfshijnë bazat e Linux-it dhe softuerit me burim të hapur, shell dhe ndërfaqen e linjës së komandës, versionet e ndryshme të Linux-it, dhe një krahasim me sistemet e tjera operative, harduerin bazë dhe njohuritë e rrjetit, dhe sigurinë dhe lejet. Pas kursit, ju merrni një provim praktike dhe një udhëzues për t’u përgatitur për provim dhe hapa të mëtejshëm përtej fitimit të çertifikimit.

Bazat e Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux është një nga shpërndarjet më të njohura Linux në departamentet e korporatave të TI. Bazat e Red Hat Enterprise Linux ofron një hyrje themelore në këtë sistem operativ, duke treguar se si është i organizuar dhe duke demonstruar detyrat hyrëse të administratorit.

Kursi jep një themel të fortë për zotërimin e Red Hat Enterprise Linux nga linja e komandës. Ai mëson detyra themelore operacionale, të dobishme si për versionet në desktop, ashtu edhe për sistemet në distancë.

Temat e përfshira përfshijnë hyrjen në vijën e komandës, menaxhimin e skedarëve, krijimin / shikimin / redaktimin e skedarëve të tekstit, menaxhimin e përdoruesve dhe grupeve lokale të Linux, proceset e monitorimit dhe instalimin dhe azhurnimin e softuerit.

Bazat e Linux për profesionistët e IT

Akademikët me përvojë të mirë të Linux diktojnë shumë kurse Linux. Epo, ky nuk është rasti. Bazat e Linux për profesionistët e IT është diktuar nga profesionistë “të përditshëm” të IT që mezi dëshirojnë të ndajnë përvojën e tyre në përdorimin e komandave më të zakonshme Linux dhe shkrimin e skripteteve të thjeshtë të shell për nevojat më të zakonshme. Gjëja e mirë për këtë kurs është se mësuesit dhe studentët flasin në thelb të njëjtën gjuhë.

Kursi është i orientuar drejt shkencave kompjuterike ose studentëve të teknologjisë së informacionit, profesionistëve të testimit, inxhinierëve softverikë, zhvilluesve të aplikacioneve, inxhinierëve të të dhënave, administratorëve të bazës së të dhënave, etj. Pas marrjes së kursit, do të ndjeheni rehat gjatë kryerjes së operacioneve ditore, automatizimit të detyrave rutinore, dhe hakmarrje për të marrë informacion të dobishëm për debugging nga skedarët log.

Udhëzime dhe projekte Linux

Një koleksion mësimesh falas dhe shumë specifike në administrimin e Linux. Ky kurs të mbulojë tema të tilla si menaxhimi i çertifikatës SSL në CentOS Linux dhe Apache, përsëritje e Master-Slave në Ubuntu, balancimi i ngarkesave HTTP dhe trafiku në internet duke përdorur Nginx, dhe më shumë.

Mësuesi, Jason Cannon, është gjithashtu autori i Linux për fillestarët dhe themeluesi i Akademisë së Trajnimeve Linux. Gjatë gjithë këtij kursi, ai ndan disa nga përvojat e tij në botën reale Linux.

Kursi përfshin 41 minuta video në kërkesë, tre artikuj, katër burime të shkarkueshme, qasje gjatë gjithë jetës në materialet e kursit dhe një certifikatë studimesh.

Udhëzues për Linux

Ryan Chadwick, autori i këtë mësimdhënie, kënaqet duke u dhënë mësim Linux studentëve. Ai po e bën atë për më shumë se dhjetë vjet. Dhe një nga gjërat që ai mëson është se si të jesh dembel, por në mënyrë krijuese – domethënë si të mblidhni mjete për të bërë pothuajse asgjë, që kompjuteri të bëjë punën për masterin e tij.

Pasi të keni marrë këtë tutorial, ju me siguri nuk do të jeni një mësues Linux, por do të keni njohurinë e duhur për të arritur atje nëse kjo është ajo që dëshironi. Tutoriali jep një themel mbi mënyrën e përdorimit të terminalit dhe mënyrën e përdorimit të linjës komanduese Linux (Bash). Qëllimi i tij është të heq misterin, kompleksitetin dhe skalitjen larg vijës së komandës. Gjithashtu, tutoriali synon të shpjegojë rastet më të përshtatshme të përdorimit për linjën e komandës dhe për GUI.

Udhëtimi për Linux

Një udhëtim në internet, tekstual dhe ndërveprues në të gjithë sferat e Linux. Nuk ka asnjë rrugë të paracaktuar në këtë udhëtim. Ju mund të hidheni direkt në temat e interesit tuaj: linja komanduese, lejet, proceset, paketat, sistemet e skedarëve, pajisjet, rrjetëzimi, zgjidhja e problemeve, etj., Ose nëse preferoni, mund të ndiqni porosinë e sugjeruar.

Sido që të jetë, në këtë sit, do të gjeni mjaft burime dhe njohuri për të zotëruar të gjitha aspektet e sistemit operativ Linux. Topicdo temë shpjegohet në detaje, me shembuj praktikë, dhe çdo mësim ka një provim të shkurtër për të vënë njohuritë tuaja në provë.

Kursi i bazës Linux

Një koleksion i 55 videove tutoriale në YouTube, duke filluar nga komandat themelore të shell Linux për fillestarët deri në virtualizimin e OS, sigurinë e rrjetit dhe tema të tjera specifike për administratorët e sistemit profesional.

Autori filloi t’i bënte këto video për një mik, i cili dëshironte të mësonte se si të bëhej një sysadmin i Linux. Videot e para ishin aq të suksesshme sa autori zgjeroi listën për luajtje për të mbuluar një gamë më të gjerë temash, mjetesh, projekte praktike dhe këshilla për karrierë.

Videot kërkojnë një ekuilibër midis teorisë dhe praktikës, duke u përpjekur të japin teorinë e nevojshme për të kuptuar sistemin nën komanda dhe, nga ana tjetër, ofrojnë materiale praktike për të mësuar se si të zgjidhin problemet e botës reale.

Linux i Avancuar: Kernel Linux

Dr. Kevin Dankwardt merr studentët e tij për një zhytje në zemër të sistemit operativ Linux: kernel Linux. Ky tutorial ofron njohuritë e nevojshme për t’u njohur me kernelin Linux, si dhe mekanikën e konfigurimit dhe zgjidhjes së problemeve të tij.

Ky nuk është një kurs për fillestarët, duke marrë parasysh që ai mbulon tema të përparuara, siç janë specifikimi i kernelit Linux, procesi i boot dhe modulet e kernelit të ngarkueshëm. Gjatë gjithë mësimeve, ju do të praktikoni teknika për konfigurimin e një kernel Linux nga e para dhe të shkarkoni dhe kërkoni kodin burimor të kernelit Linux.

Pothuajse çdo kapitull pasohet nga videot sfiduese që ju ofrojnë të provoni aftësitë tuaja të mësuara Linux.

Temat përfshijnë leximin e mesazheve të kernelit Linux, leximin dhe shkrimin e skedarëve nga sistemi i skedarëve të proc dhe sysfs, konfigurimin e GRUB, përdorimin e parametrave të linjës së komandës kernel, debugging, konfigurimin e niveleve të drejtimit, etj..

Mundësitë e të mësuarit për të gjitha shijet

Në këtë kohë, duhet të keni një ide të qartë se si të filloni të mësoni administratën Linux, pavarësisht nëse preferoni të lexoni libra, të shikoni video, të merrni pjesë në klasa ose të lexoni faqe në internet interaktive. Nëse jeni duke punuar në IT, ose po planifikoni të filloni një karrierë në IT, duhet të zgjidhni njërën nga këto mundësi dhe të filloni të mësoni menjëherë administratën Linux..

TAGS:

 • Linux

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map