15 platformë për të mësuar aftësi të reja në teknologjinë e informacionit

Kanë kaluar ditët kur ju është dashur të paguani një shumë të madhe për të mësuar diçka. Platforma e mësimit në internet ka evoluar.


Për të mos përmendur, ju është dashur AKTUALI të jeni i pranishëm në klasë për ta mësuar atë. Falë botës në internet, gjërat kanë ndryshuar tani dhe për mirë. Tani, gjithçka që ju nevojitet është një pajisje dhe një lidhje interneti për të hyrë në burime masive informacioni dhe mësoni aftësitë tuaja të dëshiruara.

Dhe pjesa më e mirë është, nuk ka asnjë bar për ekspertizën. Ju mund të zgjidhni të mësoni diçka pak si “bërja e zanateve” ose aq e madhe sa “zhvillimi i programeve kompjuterike”. Somethingshtë diçka për të gjithë atje. Platformat e mëposhtme të mësimit elektronik në këtë listë janë ato që unë po flas.

Para se të vazhdoj të përmend ato, më lejoni t’ju them vetëm pak më shumë avantazhet e mësimit elektronik.

Mësoni me ritmin tuaj

Për dallim nga kurset tradicionale fizike, mësimi elektronik krijon përparësi duke ju lejuar të mësoni me ritmin tuaj. Që do të thotë, pasi të regjistroheni në një kurs, mund ta filloni dhe ta përfundoni atë në kohën tuaj të lirë. Askush nuk ju detyron ta plotësoni atë në një kohë të caktuar.

Me kosto efektive krahasuar me qendrat e të mësuarit fizik

Shtë shumë e qartë se qendrat e mësimit fizik ngarkojnë një sasi të madhe parash. Dhe ndërsa kjo nuk është e gabuar, jo shumë njerëz mund ta përballojnë atë. Kjo është kur kurset në internet fillojnë të luajnë. Ata kushtojnë shumë pak, ndonjëherë kostoja e drekës suaj, dhe sigurojnë të njëjtën sasi të vlerës, nëse jo më shumë.

Qasje e pakufizuar në përmbajtje

Një tjetër gjë e shkëlqyeshme në lidhje me mësimin elektronik është, pasi të regjistroheni në një kurs, ju e merrni atë për ta mbajtur atë për një jetë të tërë. Videot, skedarët dhe gjithçka tjetër që vjen me të është aty që ju të mësoni në çdo kohë të caktuar.

Azhurnohet shpesh

Shumica e instruktorëve të kurseve në internet kujdesen për studentët e tyre, kjo është arsyeja pse ata azhurnojnë rregullisht materialet me informacion të azhurnuar. Dhe pjesa më e mirë? Ju merrni azhurnimet falas. Po, e lexuat ashtu.

Vjen me komunitet të dobishëm

Kurse në internet zakonisht vijnë me një komunitet të dobishëm, në mënyrë që studentët të mund të mblidhen dhe të diskutojnë kursin. Pavarësisht nëse keni një dyshim, një problem ose një fitore për të ndarë, komuniteti është një vend i përshtatshëm për këtë.

Tani, le t’i hedhim një sy platformave.

Udemy

Me mbi 150,000 kurse dhe 50 milion studentë, Udemy qëndron i gjatë si një nga platformat më të njohura të e-mësimit atje. Ata kanë një bibliotekë të madhe kursesh të ndara me kategori të ndryshme, duke përfshirë:

 • zhvillim
 • biznes
 • financë & Kontabiliteti
 • IT & program
 • Produktiviteti i zyrës
 • Zhvillim personal

Unë vazhdimisht po azhurnoj njohuritë e mia nëse lexon, dëgjon, shikon, merr pjesë në ngjarje etj

Udemy është një vend vërtet i freskët për të freskuar dhe aktualizuar njohuritë tuaja brenda tregut tuaj. @ Binfield https://t.co/NADg6y7gXv

– Matt Grady (@DadBodNutrition) 14 Mars 2020

Secila kategori ka nënkategoritë e veta, kështu që mund të jeni i sigurt se ka një ton opsionesh për të zgjedhur. Ndërsa shumica e tyre janë kurse premium, ka edhe 6500+ kurse falas, dhe ato në të vërtetë ia vlen të shikohen.

Coursera

Duke i bërë gjërat një hap përpara, Coursera gjithashtu ka kurse nga universitete të klasit botëror dhe kompani që ofrojnë certifikata dhe grada. Ata janë në bashkëpunim me disa nga emrat më të mëdhenj, përfshirë IBM, Google dhe Universitetin e Miçiganit.

Një gjë e mirë për këtë platformë është, ato kanë kuize dhe projekte praktike midis materialeve të kursit, në mënyrë që të mund të zbatoni ato që sapo mësuat. Kategoritë e tyre të kurseve përfshijnë:

 • Mësim i thellë
 • Të dhëna të mëdha
 • Mësimi i makinerisë
 • Shkenca e të dhënave
 • Marketingu dixhital

Nëse po kërkoni të ndërtoni një aftësi për një karrierë të mundshme në të ardhmen, atëherë Coursera mund të jetë ajo që po kërkoni. Ata japin shumë besueshmëri për kohën tuaj të mësimit.

Pluralsight

Pluralsight është pak unik në mënyrën e tyre të mësimdhënies. Ata kanë kurse + të dhëna që ju tregojnë se si t’i zbatoni ato në praktikë. Kurset kryesisht shkojnë përgjatë linjave të zhvillimit të programeve kompjuterike dhe IT, por ka shumë më tepër gjëra që mund të mësoni prej tij.

Kjo platformë është shembulli i përsosur i “bërjes së saj”. Ata thjesht nuk ju lënë të mbingarkuar me një mori kursesh, por përkundrazi ju drejtojnë drejt asaj që është e përshtatshme për ju dhe më pas goditjen e saj.

Akademia e Re

Ndërsa lë të kuptohet se emri, Akademia e Re ka të bëjë me të mësuarit e informatikës së cloud dhe të identifikoni se si të zgjidhni problemet e biznesit. Ato mbulojnë një gamë të gjerë temash që rrotullohen rreth përqendrimit të tyre thelbësor, dhe pjesa më e mirë është, azhurnohet çdo muaj.

Ata gjithashtu kanë mjaft kurse si AWS ose Microsoft Azure që ofrojnë certifikime, kështu që ia vlen plotësisht t’i kontrollosh ato nëse po kërkon ekspozim. Ju mund të filloni të përdorni provën e tyre 7-ditore falas.

Katacoda

Kodimi nuk ka pse të jetë i mërzitshëm, dhe Katacoda e vërteton shumë mirë. Ata kanë përshtatur një qasje “argëtuese” për të mësuar të gjitha ato gjëra teknike si Kubernetes dhe Machine Learning, duke ju ndihmuar të tretni materialet me lehtësi.

Ata kanë mbi 250 kurse falas për ju që të filloni, dhe të gjitha këto ju lejojnë të zbatoni mësimin tuaj në diçka live në mënyrë që të ketë jo vetëm “të mësuar”, por edhe “duke bërë”. Nëse po kërkoni të bëheni një zhvillues, kjo faqe ka marrë shpinën.

DataCamp

Meqenëse gjuha e të dhënave është e lartë në kërkesë që tani, dhe ka të ngjarë të qëndrojë atje, DataCamp mund të jetë një burim i dobishëm. Ata specializohen në shkencën e të dhënave, dhe mësimi i tyre është shumë i lehtë për tu konsumuar, falë mësimeve të tyre të kafshuara.

Vitin e kaluar më duhej të kodoja një algoritëm të mësimit të makinerisë me vetëm një javë trajnim. Këtë mëngjes fillova kursin e Mësimit të Makinës në R në Datacamp, deri tani aq mirë.
Unë e rekomandoj shumë

– Vumile Sithebe, APRM (@VumileSithebe) 9 Mars 2020

Në mes të mësimeve, ju gjithashtu keni ushtrime në mënyrë që të zbatoni ato që sapo mësuat. DataCamp ka mbi 100 kurse në një numër temash të ndryshme si Python, SQL dhe Spreadsheets. Pasi të keni përfunduar ndonjë kurs, do të merrni certifikatën tuaj për t’ju ndihmuar të mbështesni aftësitë tuaja në të ardhmen.

Cybrary

Një vend i shkëlqyeshëm për të mësuar Sigurinë në internet dhe IT, Cybrary ju ndihmon të ndërtoni një karrierë në këtë industri me katalogun e tyre të kurseve të hartuara nga ekspertë. Ata ndërtojnë dhe mbledhin më shumë se 1.000 laboratorë virtualë, teste praktike dhe vlerësime në fusha si siguria në internet, TI, shkenca e të dhënave dhe më shumë. Dhe mos harroni ju, ato janë plotësisht të sigurta dhe të bazuara në shfletues.

Me ndihmën e vlerësimeve të tyre të aftësive 200+, ju gjithashtu mund të ndiqni zhvillimin e karrierës suaj dhe të analizoni pikat e forta dhe të dobëta. E gjithë kjo e kombinuar ju ndihmon të siguroni një karrierë më të mirë në këtë fushë.

Udacity

Me qëllim t’ju mësojë se çfarë duan kompanitë e teknologjisë, Udacity ju përgatit me aftësi që janë më të dëshiruarit. Kategoritë e kurseve përfshijnë:

 • Shkenca e të Dhënave
 • Programim
 • Inteligjence artificiale
 • biznes
 • Informatikë në re

Secila nga kurset e tyre vjen me ushtrime, dhe ju merrni ndihmë personale nga ekipi mbështetës. Përmbajtja është drejtuar për të goditur punën tuaj të radhës brenda industrisë së teknologjisë. Pra, nëse kjo ishte ëndrra juaj, kjo është një sit i shkëlqyeshëm për këtë.

Mbi 100,000 studentë kanë mbaruar studimet në Udacity, dhe ju mund të jeni tjetër.

Akademia Linux

Akademia Linux ka kurse në AWS, Azure dhe Google Cloud, duke ju ndihmuar të shkëlqyeni mjetet që përdoren gjerësisht. Përveç kësaj, mund të mësoni aftësi të caktuara si Security, BigData dhe DevOps. Secila nga kurset ka shesh lojërash dhe laboratorë për ju për të vënë në veprim aftësitë tuaja

Kurset e tyre kanë një normë të kënaqësisë së klientit 95%, dhe besoj se ndodh sepse kurset e tyre janë krijuar për t’ju mbajtur në mendje. Ju mund të filloni të përdorni provën e tyre falas dhe ta shfrytëzoni atë.

Lynda

Një qendër njohurish, Lynda ju lehtëson të mësoni aftësitë tuaja të dëshiruara, falë katalogut të madh të kurseve të tyre. Disa nga kategoritë janë:

 • Zhvillimi i softverit
 • Zhvillimi i Uebit
 • dizajni
 • biznes
 • fotografi
 • marketing

Me një abonim të vetëm, ju mund të përdorni të gjitha kurset e tyre sipas kërkesës. Ata aktualisht po ofrojnë një muaj falas për të provuar platformën e tyre, kështu që mos harroni ta kapni atë.

Skillshare

Skillshare punon në bazë abonimi mujor që përfshin të gjitha kurset e tyre. Kjo platformë është mjaft e re, por ndoshta rritja më e shpejtë atje. Temat janë të larmishme dhe përfshijnë si më poshtë:

 • gjallëri
 • Ilustrim
 • dizajni
 • Lifestyle
 • fotografi
 • xhirim filmi
 • biznes
 • shkrim

Kështu që #Skillshare do të jetë gjëja ime e re e preferuar !! ☺️

– mberAmber René✨ (@_Je_suis_belle_) 13 Mars 2020

Shumica e kurseve (të njohura edhe si “klasa”) nuk janë aq të detajuara që menjëherë. Do të thotë, do të keni shumë të ngjarë të merrni klasë të shumta në temë për ta mësuar atë plotësisht. Në përgjithësi, kjo është një platformë shumë e mahnitshme, dhe padyshim një nga të preferuarat e mia.

Akademia e Kodit

Kodimi është shumë fitimprurës dhe përderisa ka shumë burime në internet për ta mësuar atë, Akademia e Kodit është një nga më të mirët atje. Ajo ka një bazë studentore prej mbi 45 milion, dhe do të rritet vetëm. Nëse nuk jeni të sigurt për hapin e parë, mund të merrni kuizin e tyre të shpejtë në mënyrë që ata të udhëzojnë drejt mësimeve të duhura.

Krahas mësimit, ju mund të provoni aftësitë tuaja në redaktorin e tyre dhe madje të merrni reagime nga ekspertët. Në këtë mënyrë, gjithmonë do të bëni atë që është e drejtë.

Përveç mësimit të aftësive, ata gjithashtu kanë mësime se si të bëjnë një karrierë jashtë kodifikimit. Shum bukur!

GoSkills

Fituesit e shumtë të çmimeve, GoSkills është një tjetër sit brilant për të mësuar një larmi aftësish në tema të ndryshme si Financat, Dizajnin, Menaxhimin e Projektit, dhe më shumë. Ju duhet vetëm një abonim i vetëm për të hyrë në një ton kurse me madhësi të kafshimit, dhe kjo platformë është miqësore me celularin, kështu që mund të mësoni edhe në lëvizje.

Ju mund të analizoni pikat tuaja të forta dhe të dobëta, të gjurmoni përparimin tuaj, të jeni të çertifikuar dhe gjithashtu të fitoni shënjat gjatë rrugës. Sigurohuni që të filloni të përdorni provën e tyre falas.

Edx

Me mbi 2.500 kurse nga 140 institucione të larta si Universiteti Harvard dhe Universiteti Boston, Edx mund t’ju ndihmojnë të mësoni një ton aftësish të ndryshme. Pavarësisht nëse është Inxhinieri, Shkencë e të Dhënave ose Gjuhë, kjo faqe ka disa mësime të shkëlqyera.

Duke e ditur faktin që ata janë të lidhur me institucionet më të larta është një fitues i besimit më vete.

E ardhmja Mësoni

E ardhmja Mësoni shkon me emrin e tyre duke menduar për të ardhmen, kjo është arsyeja pse ata kanë lëshuar kohët e fundit një seri kursesh të parandalimit të sëmundjes së sëmundjeve. Ata janë të shkëlqyeshëm të përshtaten me trendet dhe e dinë saktësisht se ku qëndron kërkesa, kështu që mund të prisni të mësoni aftësi që do të jenë të dobishme për ju në të ardhmen.

Kategoritë e tyre të kurseve përfshijnë:

 • IT & Shkenca Kompjuterike
 • ligj
 • biznes & drejtuesit
 • politikë
 • Bar & Kujdesit shëndetësor
 • Artet Krijuese & Media

Future Learn gjithashtu ka përmbajtje të lidhura me karrierën, kështu që ju të mund të udhëzoheni në rrugën e duhur sipas aftësive tuaja.

përfundim

Mësoni aftësi të reja është vendimi më i mençur që dikush mund të marrë sepse nuk e dini kur ndryshojnë tendencat. Faqet e mësipërme do t’ju ndihmojnë të mësoni dhe zotëroni aftësitë tuaja të dëshiruara në çdo kohë dhe kudo.

Ju mund të mësoni aftësitë më të kërkuara nga mësuesi më i mirë, menjëherë nga kompjuteri juaj, në shtëpinë tuaj. Bukuria e të mësuarit në internet është se ju mund të planifikoni orarin tuaj të të mësuarit, dhe është lirë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map