14 Kurse më të mira në internet për të përmirësuar anglishten për personin IT

Anglishtja është gjuha e komunikimit në IT – nuk ka dyshim për këtë.


Nëse jeni një folës amtare, shanset janë anglishtja juaj është mjaft e mirë për ta përdorur atë si një mjet komunikimi, megjithëse unë mund të mendoj për dhjetëra viktima të sistemit arsimor në SHBA për të cilët anglishtja është (pothuajse) një gjuhë e huaj. Sidoqoftë, nëse nuk jeni një folës amtare dhe pyesni veten nëse ia vlen të bëni përpjekje për të përmirësuar anglishten tuaj, mos mendoni dy herë, por bëni atë sepse përmirësimi i aftësive është një nga mënyrat më të mira për të shpejtuar karrierën tuaj në IT.

Ka shumë mënyra për të përmirësuar gjuhën angleze. Kurset në internet janë një nga zgjedhjet kryesore sepse ato ofrojnë një qasje të sistematizuar për të mësuar, dhe ju mund t’i merrni ato sa herë që është e përshtatshme për ju. Sidoqoftë, nëse jeni duke bërë një kurs vetë-studimi, keni nevojë për shumë disiplinë.

Fillestarët për të përparuar

Edhe nëse nuk jeni fillestar absolut në anglisht, nuk do të dëmtojë të hidhni një vështrim në një kurs të gjuhës angleze që fillon nga e para. Ju më mirë do të mbushni boshllëqet në njohuritë tuaja themelore të anglishtes, si gramatika themelore dhe fjalori bazë dhe më pas të kaloni në gjëra më të përparuara.

Merrni 120 mësime falas në anglisht, fillestarë për të përparuar është një kurs i përgjithshëm në anglisht. Ai zgjat 18 javë (niveli A1- A2) dhe mbulon bazat e gramatikës dhe fjalorit anglez. Ajo që më pëlqen më shumë për këtë kurs është se ka shumë ushtrime dhe përfshin shumë fraza që ju nevojiten çdo ditë.

Gramatika Pro Pro

Gramatika Pro Pro është një alternative nëse jeni duke kërkuar për një kurs të përgjithshëm në anglisht për fillestarët. Mbulon më shumë se kursin e parë, por është gjithashtu më e vështirë për t’u marrë. Kursi përfshin gramatikën dhe fjalorin dhe gjithashtu thekson anglishten e folur (d.m.th. shqiptim amerikan). Nëse qëllimi juaj është të merrni një çertifikatë të përgjithshme angleze, të tilla si IELTS, TOEFL, TOEIC, FCE ose CAE, kjo lëndë është një zgjedhje veçanërisht e mirë.

Mësime të Gramatikës Angleze

Videot janë një mënyrë argëtuese për të mësuar një gjuhë të huaj, dhe nëse preferoni të shihni një kurs anglisht sesa të lexoni një libër (edhe pse shumë nga kurset e tjera në këtë listë vijnë me video), atëherë drejtohuni në YouTube dhe kontrolloni 555 Mësime të Gramatikës Angleze – Kurs i plotë.

Fillon nga e para dhe mbulon të gjitha gramatikën themelore dhe fjalorin.

Biznesi dhe Sipërmarrja

Nëse jeni në IT, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që nuk keni nevojë për asgjë përveç anglishtes për programuesit / administratorët. Shumë pozicione në IT kërkojnë një ndërthurje të aftësive teknike dhe afariste. Kjo është ajo ku një kurs, si p.sh. Anglisht për Biznes dhe Sipërmarrësi, vjen i dobishëm.

Për ta përfunduar këtë kurs me sukses, duhet të njihni gramatikën dhe fjalorin bazë në gjuhën angleze, kështu që nëse ju mungon në këto zona, fillimisht plotësoni boshllëqet tuaja atje. Ky kurs është i dobishëm jo vetëm sepse do të mësoni se si të shpreheni në një mjedis biznesi që flet anglisht, por do të mësoni shumë rreth biznesit dhe sipërmarrjes vetë.

Kursi nuk është masiv – duhen rreth 25 orë për të përfunduar.

Shkruaj postë elektronike

Nuk është zor një punë në zyrë që nuk kërkon postë elektronike për të shkruar, dhe TI nuk është një përjashtim. Shkrimi i postave elektronike ka këshilla dhe truket e tij, dhe nëse doni t’i mësoni ato, kontrolloni Shkruaj email-e profesional në anglisht kurs. Shtë një kurs relativisht i shkurtër – afërsisht 13 orë, por pasi ta përfundoni, do të bëheni një mësues i shkrimit të postës elektronike.

Ky nuk është një kurs fillestar, kështu që nëse nuk keni aftësi themelore në anglisht, së pari rregulloni këtë. Kursi do t’ju ndihmojë të përmirësoni gjuhën angleze të shkruar dhe do t’ju mësojë se çfarë të shkruani në situata të ndryshme biznesi.

Anglisht anglisht

Nëse jeni duke kërkuar për një kurs të thelluar, gjithëpërfshirës për anglishten e biznesit për t’ju mbajtur të zënë për një kohë të gjatë, Anglisht anglisht është një provë e domosdoshme. Me mbi 500 mësimet e saj mbi tema, të tilla si takime, telefon, prezantime, intervista në punë, negociata, dhe shoqërizim, ju do të mësoni shumë, dhe do të përmirësoni anglishten tuaj të folur dhe të shkruar.

Ekziston gjithashtu një seksion i veçantë i fjalorit anglisht të biznesit që mund ta përdorni si referencë edhe pa marrë pjesën tjetër të kursit.

Komunikimi i biznesit

Anglisht për komunikim biznesi është një kurs 15 njësish mbi versionin britanik të anglishtes së biznesit. Shtë një kurs relativisht i shkurtër, por ai përfshin domosdoshmërinë e komunikimit në situata të ndryshme biznesi, siç janë shoqërimi, telefonimi, prezantimi, pjesëmarrja në takime ose bisedimet. Ngjashëm me kurset e tjera të specializuara, kjo kurs nuk është për fillestarët.

Për të përcaktuar nëse niveli është shumë i lartë për ju, së pari mund të shkarkoni shembullin falas.

Shkruaj për të ndezur

Një nga aftësitë më të dobishme që do t’ju duhet në një mjedis biznesi të IT është aftësia për të shkruar kopjen e shitjeve dhe tekste të tjera të shitjeve / faqeve të internetit. Shkruani për të ndezur – Master Kopjoni Artin e Shitjeve & copywriting ju mëson gjithçka që ju duhet të dini për të tërhequr (dhe për të mbajtur) lexuesit në faqet tuaja të shitjeve – d.m.th., si të shkruani titujt e vrasësve, si të shkruani një histori bindëse, madje edhe si të formatoni tekstet tuaja.

Përsëri, kjo lëndë është për nxënësit e ndërmjetëm në anglisht. Për më tepër, disa përvojë paraprake të marketingut janë të rekomandueshme.

Flisni profesionalisht

Ndërsa për disa nxënës të anglishtes që flitet anglisht është lehtësues, për të tjerët është një makth të vërtetë. Nëse i përkisni grupit të dytë, atëherë Flisni anglisht profesionalisht kursi është veçanërisht i dobishëm për ju. Do të mësoni si të flisni personalisht, në internet dhe në telefon. Kursi do t’ju ndihmojë të përmirësoni shqiptimin dhe rrjedhshmërinë tuaj, si dhe të mësoni disa komunikime joverbale, siç është gjuha e trupit dhe përdorimi i ndikimeve të pashmangshme kulturore.

[Email mbrojtur]

Një nga rastet më të zakonshme, kur ju duhet të përmirësoni gjuhën angleze, është për një intervistë pune.

Fatkeqësisht, edhe pozicionet që nuk kërkojnë rrjedhshmëri në anglisht mund të kenë një intervistë pune në anglisht. Në këtë rast, pa marrë parasysh sa të mprehta janë aftësitë tuaja teknike, nëse nuk mund të demonstroni përdorim të mirë të anglishtes gjatë intervistës, ju mund të duhet t’i drejtoheni punës.

Edhe nëse aftësitë tuaja për intervistë, përfshirë aftësi në anglisht, janë të admirueshme, nuk do të dëmtojë të hidhni një vështrim në [email i mbrojtur]: Aftësi të Avancuara për Intervistë në Punë kurs. Kjo lëndë ju mëson jo vetëm se si të përdorni anglisht, por edhe se çfarë të thoni në radhë të parë. Nëse kjo lëndë është shumë e komplikuar për ju, mos u shqetësoni, ky është versioni i përparuar.

Ekziston edhe një version bazë i anglishtes për intervistat në punë, kështu që kontrolloni faqen e tyre për pjesën e parë.

Anglisht për IT

Ndoshta një nga kurset që do t’ju ndihmojë më shumë është një kurs i specializuar me fokus terminologjinë e IT. Zgjedhja këtu nuk është e madhe, por ka disa prej tyre, për shembull, Anglisht për teknologjinë e informacionit. Shtë një kurs vetë-hap, kështu që ju mund ta merrni atë sa herë që të keni mundësi. Ai mbulon fushat kryesore të IT, siç janë inxhinieria e softuerëve, mbështetja e teknologjisë, shitjet teknike dhe shumica e karrierave të tjera të IT.

Ju duhet aftësi në anglisht për të shfrytëzuar plotësisht përmbajtjen e kursit.

Libri i Kursit Profesional

Anglisht për Teknologjinë e Informacionit 1 (Libër Profesional i Kursit) është një burim tjetër për të parë nëse jeni të interesuar në IT English. Kërkon njohuri për gjuhën angleze dhe fjalorin dhe disa ide për IT. Do të mësoni terminologjinë nga fusha, të tilla si pajisje kompjuterike / softuer dhe riparim, baza të të dhënave, rrjetëzim, siguri, etj.

Ky kurs vjen me shumë ushtrime.

Oksford anglisht

Nëse për ndonjë arsye, ju preferoni të studioni versionin britanik të IT English, atëherë mund të dëshironi të kontrolloni Oxford English për Teknologjinë e Informacionit libër. Nuk është madhësia e një biblike IT, por prapëseprapë, ajo ofron shumë në shumë fusha IT. Ky kurs kërkon një nivel të ndërmjetëm ose të përparuar të anglishtes.

Tekstet janë më të gjata dhe më të thella, dhe ato janë nga burime të ndryshme (tekstet shkollore, gazetat, revistat popullore të informatikës, grupet e lajmeve në Internet, faqet e internetit, manualet dhe reklamat). Fjalori gjithëpërfshirës i terminologjisë së TI-së është një tjetër shtesë e këndshme për librin. Ky kurs vjen me një CD audio me intervista autentike me profesionistë të IT, kështu që ju të mund të praktikoni aftësitë tuaja të dëgjimit.

STEM

Anglisht për Shkencë, Teknologji, Inxhinieri dhe Matematikë është një kurs 5-javor nga Universiteti i Pensilvania, dhe përqendrohet në terminologjinë e përgjithshme STEM. Do të merreni me terminologji nga fusha, të tilla si ndryshimi i klimës, sistemet e reja të energjisë, nanoteknologjia, etj. Nuk ka shumë IT në këtë kurs, por prapëseprapë, mund të jetë e dobishme për ju. Kursi është falas për tu marrë nëse nuk ju nevojitet një çertifikatë.

Te mesuar te lumtur!

Kurset në këtë listë do t’ju ndihmojnë të përmirësoni gjuhën angleze. Ju mund të mos bëheni aq të rrjedhshëm sa një folës amtare, por nëse mpreh aftësitë tuaja në anglisht dhe aftësitë tuaja të teknologjisë janë të mira, karriera juaj e IT do të marrë një rritje të dukshme. Edhe nëse e konsideroni anglishten tuaj të mirë, ju prapë mund të keni një vështrim në këto kurse – thjesht nga kurioziteti, ose për të rifreskuar anglishten tuaj – nuk ka dëm për ta bërë atë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map