10 Shembujt më të mirë të inteligjencës artificiale në jetën tonë të përditshme

“Inteligjenca artificiale” (AI), është bërë një fjalë e fortë në shumë prej ligjërimeve të lidhura teknologjikisht në kohët e tanishme. Makina të vetë-drejtuara, robotikë të nivelit të lartë, menaxhim të trafikut të drejtuar nga AI, mirëmbajtje të rrjetit Smart, etj. Janë disa gjëra për të cilat aludon kur flasim për AI, e cila tingëllon futuriste pavarësisht nga lajmet e rastësishme që kemi për të dëgjuar zhvillimet e bëra në këtë drejtim.


Sidoqoftë, mund të jetë befasuese të theksohet se AI është tashmë një gjë e tanishme, dhe ne jemi të rrethuar nga ajo në jetën tonë të përditshme.

Më poshtë janë disa nga shembujt nga jeta jonë e përditshme ku Inteligjenca Artificiale gjen një vend.

Udhëtim & lundrim

Në një pikë të jetës sonë, ne mund të kemi përdorur shërbimin e lundrimit ose të tjerë për të gjetur rrugën tonë. Për shumë njerëz, është pjesë e jetës së përditshme. Pavarësisht nëse është përdorimi i hartave për lundrim ose përdorimi i një shërbimi me qira taksi si Uber, ju jeni duke përdorur shërbime të lejuara nga AI për të udhëtuar nga një vend në tjetrin.

Google, Apple dhe shumë ofrues të tjerë të shërbimeve të lidhura me navigimin përdorin UA për të interpretuar rezultatet e marra dhe t’ju japin informacione që ndihmojnë në lundrim, si dhe për të marrë azhurnime të trafikut të drejtpërdrejtë, duke ju ndihmuar të udhëtoni më me efikasitet.

Ka shumë Geocoding dhe Maps API në dispozicion për ju për të kthyer një ide në realitet.

Aplikacione për smartphone

Imagjinimi i jetës sonë pa telefona celularë do të jetë një sfidë. Aplikime të ndryshme në celularët tanë janë bërë një pjesë integrale e jetës sonë të përditshme. Shumë nga këto aplikacione bazohen në UA.

Folës të zgjuar, Google Home

Ndihmësit e zgjuar të integruar në telefonët tanë si Siri, Alexa dhe Google Assistant janë shembujt më të dukshëm të UA-së që shumica prej nesh janë të vetëdijshëm dhe i përdorin.

Më shumë platforma të teknologjisë celulare janë duke zhvilluar zgjidhje që përdorin AI për të menaxhuar aspekte të ndryshme të pajisjes si menaxhimi i baterisë, sugjerimet e ngjarjeve, etj. Një nga karakteristikat standarde, si përdorimi i një modaliteti portreti në telefon, përdor gjithashtu AI.

Shërbimet e mundësuara nga AI janë tani një pjesë e rëndësishme e azhurnimeve që janë sjellë në të dyja platformat iOS dhe Android.

A jeni i interesuar të mësoni zhvillimin e aplikacionit celular? Shikoni këtë Kursi Udemy.

Përfitimet e mediave sociale

Kalimi në aplikacionet në smartphone tuaj në praninë e UA brenda aplikacioneve të ndryshme të mediave sociale. Pavarësisht nëse janë Facebook, Twitter, Instagram ose platforma të tjera, ajo që shihni dhe bëni në këto aplikacione është, në një masë të madhe, i ndikuar nga mësimi i makinerisë. AI shumë kontrollon burimet që merrni për të parë gjatë shfletimit në këto platforma ose njoftimet që merrni.

Ajo merr në konsideratë shijet tuaja & preferencat, historia juaj dhe shtypja në SM, etj. për të kuruar informacionin për të transmetuar burime që i shihni më të rëndësishme dhe janë të prirur t’i shihni.

reklamat

Sa herë keni pyetur veten, duke shikuar një shpallje në internet, “Unë isha duke menduar për blerjen e këtij produkti”?

AIshtë UA në punë.

Nuk ka asnjë magji këtu ku AI po lexon mendjen tuaj. Në vend të kësaj, ajo është duke mbajtur gjurmët e asaj që bëni në internet. Produktet që shfletoni në faqet e ndryshme të blerjeve ose motorët e kërkimit janë gjurmuar, dhe reklamat në lidhje me këto produkte ushqehen për ju. AI gjithashtu përdor informacione që lidhen me demografinë, si mosha, gjinia, profesioni, etj. Për të përcaktuar reklamat e produkteve që ka të ngjarë të preferojnë tuaj.

Kjo është duke u bërë më e rëndësishme, me shumë biznese që përdorin mjete digjitale të marketingut për të synuar klientët e tyre të preferuar.

Makina të zgjuara

Një fushë tjetër ku AI po rrit praninë e saj në jetën tonë të përditshme janë makinat e zgjuara.

Jo vetëm kompanitë si Tesla janë në pararojë të përdorimit të automatizmit në automjete, por shumë prej prodhuesve të makinave po kërkojnë gjithashtu integrimin e UA me Automobile për të ofruar shërbime pa probleme të teknologjive të ndryshme që ju përdorni.

Informacioni po shpërndahet dhe komunikohet midis veturave për të manovruar veten më mirë në mes të trafikut. Inputet rreth trafikut, azhurnimi në kohë reale në bllokimet e rrugës, etj. Transmetohen menjëherë për të paralajmëruar automjetet e tjera në rrjet duke bërë të mundur ri-drejtimin.

Tingëllon emocionuese? Pse të mos mësojmë të bëhuni një inxhinier i veturave të veturave?

Streaming muzikore dhe video

Ndërsa rekomandimet e YouTube dhe listat për luajtje të sugjeruara në aplikacionet muzikore kanë qenë për ca kohë, mund të shihni që këto rekomandime bëhen më të rëndësishme për pëlqimet tuaja ndërsa koha vazhdon. Ky është AI në punë, i cili gjurmon videot dhe muzikën që dëgjoni më së shumti dhe paraqitni sugjerime që lidhen me të njëjtën.

Variante të ndryshme si artistë, zhanër, etj janë faktuar në mënyrë që të japin rekomandime për këto shërbime streaming. Shumë nga këto rekomandime janë ato që nuk ka gjasa t’i dini, duke ju ndihmuar të shikoni ose dëgjoni përmbajtje më të reja.

Shtëpi e zgjuar

Alexa dhe Bixby, vijnë në mendje kur dikush flet për përdorimin e AI në zhvillimin e shtëpive të zgjuara. Sidoqoftë, këto aplikacione të UA nuk kufizohen vetëm në këta asistentë me zë Smart.

Pajisjet e termostatit që përdorin AI për të rregulluar automatikisht temperaturën, aplikacionet AI që ruajnë energjinë duke ndezur / fikur automatikisht dritat bazuar në praninë njerëzore, folësin inteligjent, aplikacionet që ndryshojnë ngjyrën e dritës bazuar në kohën e ditës, etj janë disa nga aplikacionet ku AI është duke u përdorur për t’i bërë shtëpitë më të zgjuara.

UA që përdoret është duke u zhvilluar, dhe gjithnjë e më shumë janë duke u zhvilluar zgjidhje që kuptojnë sjelljen dhe funksionojnë në përputhje me rrethanat.

Input i zgjuar

A po pyesni se ku përdoret AI në input?

Nuk ka nevojë të shikoni më larg përtej pajisjes tuaj celular. Shtypja e tekstit është bërë më e rehatshme me integrimin e UA-së, ku parashikon fjalë, fraza dhe emocione bazuar në përdorimin e rregullt dhe stilin e të shkruarit.

Kjo është përtej testit parashikues të përdorura në telefonat mobil të mëparshëm, me sugjerimet që janë më të rëndësishme për kontekstin dhe stilin tuaj. Frazat mund të shkruhen me një rrëshqitje të thjeshtë nëpër ekran.

Pak nga aplikacionet e postës ofrojnë sugjerime për lëndë dhe, në shumë raste, teksti gjithashtu bazuar në trupin e emailit që keni futur.

siguri & mbikëqyrje

Mendimi i UA-së sjell nocione se ai përdoret për mbikëqyrje në shkallë më të madhe. Ndërsa etika është një rast për debat, është një fakt i njohur që AI përdoret gjithnjë e më shumë në këtë fushë. Monitorimi i burimit të pamasë që transmetohet nga kamera të ndryshme dhe pajisje të tjera nuk është vetëm një veprim i rëndë, por ka edhe kufizimet e tij.

AI përdor teknologji si njohja e fytyrës, njohja e objektit dhe vendndodhjes, etj për të monitoruar inputet e marra dhe për t’i analizuar ato.

Shërbimet e financave

Bankat janë një nga fushat që kanë adoptuar shpikje teknologjike më shpejt se shumica e fushave të tjera. Tani bankar është zhvendosur nga nevoja për të shkuar në një hapësirë ​​fizike për të kryer operacionet nga celulari juaj.

Bankat përdorin UA në shumë fusha, përfshirë zbulimin e ndonjë aktiviteti mashtrues, duke analizuar tendencat e investimeve të klientëve, sigurimin e shërbimeve për klientët, etj..

A keni marrë ndonjëherë një njoftim nga një bankë kur bëni një transaksion nga një pajisje e re? Ky është një rast i AI që përdoret për zbulimin e ndonjë mashtrimi të mundshëm. Njoftimet e marra nga bankat & institucionet financiare në lidhje me shërbimet dhe produktet e tyre janë shembuj të UA për të kuptuar preferencat, kërkesat dhe forcën financiare për të sugjeruar produktet përkatëse.

përfundim

AI po i ndihmon njerëzit të bëhen më produktivë, të jetojnë një jetë më të mirë. Ne duhet ta vlerësojmë që në vend që ta konsiderojmë atë si një konkurs. Nëse interesant për të mësuar ose për të ndërtuar një karrierë, atëherë kontrolloni këtë burim.

TAGS:

  • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map