10 Kurse Online për të Mësuar DevOps

DevOps është një fjalë kyçe e modës në botën e inxhinierëve të IT këto ditë.


Nga fillimet në korporatat shumëkombëshe, të gjithë janë të prirur drejt; i tillë është ajri DevOps. Dhe ka një arsye të mirë për të. Metodologjia DevOps sjell ekipin e zhvillimit (Dev) të zhvillimit dhe (Ops) brenda një organizate më afër, e cila ndihmon në shpërndarjen më të shpejtë dhe efikase të produktit.

Farë është DevOps?

DevOps nuk është as një mjet dhe as një teknologji. Përkundrazi, është një ideologji ku dy pjesë thelbësore të një biznesi – ekipi i zhvillimit të programeve kompjuterike dhe ekipi i operacioneve IT punojnë ngushtë dhe ndajnë përparimin. DevOps siguron që ka një komunikim të duhur midis të dy ekipeve, gjë që bën të mundur më tej që organizata të japë produktin përfundimtar në kohë minimale dhe me probleme minimale.

Si po ndihmon DevOps Organizatat?

 • Koha e zvogëluar e dorëzimit është një nga përfitimet e rëndësishme të zbatimit të DevOps në një organizatë. Në fund të fundit, një organizatë dëshiron të sigurojë softuerin në kohën më të vogël të mundshme. Dhe meqenëse DevOps përdor parimet e shkathëta, sigurimi i shpejtë i softuerit është i garantuar.
 • Theksohet puna bashkëpunuese brenda ekipeve. Kjo ndihmon për të identifikuar problemet që herët në ciklin e zhvillimit të softuerit. Ekipet më pas mund të punojnë në optimizimin e softuerit.
 • Kompleksiteti i problemeve zvogëlohet gjithashtu me metodologjinë DevOps. Ideja është që të sigurohen përmirësime shtesë në produkt, dhe kjo siguron që një problem asnjëherë të mos bëhet shumë kompleks.
 • Shkathtësia e kryqëzuar është gjithashtu një mundësi e zbatueshme me DevOps. Në përgjithësi, punonjësit që punojnë në këtë model janë të lumtur sepse mund të përmirësojnë veten dhe të marrin aftësi të reja.

Përfitimet e DevOps janë shumëfish. Si menaxher, si një zhvillues ose si person i operacioneve, ju mund të jeni duke menduar të ri-aftësoni veten dhe të mësoni DevOps, duke pasur parasysh skenarin aktual.

Aftësitë DevOps janë të kërkuara, dhe burimet e mëposhtme në internet do t’ju ndihmojnë ta mësoni atë në mënyrë efektive.

Hyrje në DevOps: Transformimi dhe Përmirësimi i Operacioneve

Kjo eshte nje kurs i bazuar në video nga Edureka ku mund të mësoni mjete DevOps dhe si t’i përdorni ato.

Ato gjithashtu mbulojnë flukset e punës të DevOps sipas nevojës. Më tej, nëse dikush dëshiron të ndjekë një karrierë në inxhinierin DevOps, ky kurs mbulon cilat hapa do të duhej të ndërmarrësh.

Përgjegjës për Fillestarin Absolut – Duar-në – DevOps

Kjo eshte nje kurs i orientuar nga mjetet nga Udemy. Ai përfshin aspektet e Ansible në detaje, i cili është me të vërtetë një mjet jetësor për DevOps.

Ju mund të merrni këtë kurs për të kuptuar se si funksionon integrimi nga fundi në fund në fushën e DevOps. Ushtrimet praktike gjatë kursit do t’ju ndihmojnë të merrni njohuri praktike për këtë mjet.

Fillimi me Google Kubernetes Engine

Për ata që janë të interesuar të mësojnë GKE (Google Kubernetes Engine), nuk ka një kurs më të mirë se ky i siguruar nga Coursera.

Do të duhej vetëm një javë për të përfunduar këtë kurs dhe pasi të ishte bërë; do të kuptonit Dockers dhe si mund t’i përdorni ato për të trajtuar trafikun maksimal.

Kontrolli i versionit me Git

Një inxhinier DevOps duhet të kuptojë specifikat e rrjedhës themelore të punës DevOps. marrja këtë kurs do t’i ndihmonte një individi të ketë një kuptim të plotë të të gjitha koncepteve për DevOps dhe sistemin e kontrollit të versionit Git.

Meqenëse Git thuhet se është një komponent thelbësor midis terminologjive DevOps, kjo do t’ju ndihmojë në planin afatgjatë.

DevOps për Zhvilluesit: Si të Filloni

Kjo është një kursin hyrës parashikuar nga Edureka që do të ndihmonte zhvilluesit që punojnë në çdo fushë të kuptojnë specifikat e DevOps.

Ju gjithashtu do të merrni vesh pse kompanitë e teknologjisë po zhvendosen drejt DevOps. Për më tepër, ju do të merrni një kontroll të mirë në tubacionet CI / CD me ndihmën e këtij kursi.

Mësoni DevOps: Automatizimi i Infrastrukturës me Terraform

Nëse domeni juaj është automatizimi, kjo Kursi DevOps është një domosdoshmëri Ju do të merrni një kuptim të plotë të përdorimit të terraformës, e cila, nga ana tjetër, do t’ju ndihmojë të fitoni një avantazh.

Gjëja më e mirë në lidhje me këtë kurs është se ka shembuj të shkruar me kod, të cilave mund t’i referoheni ndërsa aplikoni të njëjtën gjë në organizatën tuaj.

Mësoni DevOps: Kursi i plotë i Kubernetes

Kjo është edhe një tjetër kurs për të mësuar Kubernetes, por ky është nga Udemy. Shpjegimi i secilës temë është i detajuar, dhe ju mund të vendosni ritmin e kursit sipas lehtësisë tuaj.

Kursi gjithashtu përfshin disa detyra të cilat mund të merrni përsipër pasi të jeni të qartë me konceptet.

Programi Profesional i Microsoft-it në DevOps

I gjithë programi është i ndarë më tej në 8 kurse të cilat mund t’i merrni një nga një. Ndërsa vazhdoni me secilin kapitull, do të njiheni plotësisht me aftësitë DevOps. Ligjëratat në këtë kurs janë të lehta për tu ndjekur sepse ato janë të ndara në seksione.

Pasi të keni përfunduar kursin, mund të përfitoni nga çertifikimi në fund, gjë që do të përmirësonte mundësitë tuaja në fushën e DevOps.

Kursi i Fondacionit Falas DevOps

Ky kurs ju mëson themelet dhe parimet e metodologjisë DevOps në një mënyrë efikase. Ajo sjell shembujt e vërtetë që organizatat kanë ndjekur që nga dhjetë vitet e fundit.

Nëse sapo keni filluar të mësoni DevOps dhe jeni duke kërkuar një kurs që do t’ju zgjasë, ky është një fillim shumë i mirë.

Arkitekturë me Specializimin e Platformës në Google Cloud

Për ata që duan të zbatojnë funksionalitetin e Google Cloud në sistemet e tyre, këtë kurs është një domosdoshmëri Nëse jeni një inxhinier i IT që mban tashmë përvojë DevOps, ky kurs do t’ju ndihmojë të kuptoni se si funksionimi i Google Cloud mund të integrohet me veçorinë ekzistuese të sistemit tuaj.

Ky kurs, i siguruar nga Coursera është ideal për Arkitektët e Cloud Solutions dhe Inxhinierët DevOps.

përfundim

Mësoni DevOps nuk është thjesht një qëllim. DevOps është një metodologji që njeriu duhet të praktikojë çdo ditë në punë për tu përmirësuar në të. Prandaj, pasi të keni mësuar DevOps duke përdorur burimet e mësipërme, është koha për të filluar atë.

Ideja është që të përmirësoni vetveten dhe vazhdimësinë e biznesit tuaj dhe të ofroni softuerin më të mirë çdo herë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map