9 Shërbime dhe aplikacione të koduara për Email më të mirë

E-maili ka qenë pararojë për të gjitha llojet e komunikimit në çdo biznes. Askush nuk mund të injorojë ose sakrifikojë besueshmërinë, ekonominë dhe lëvizjen e mesazheve të marra në kutitë e tyre.


Gjëja e parë që ju bie në mendje ndërsa flasim për postë elektronike janë shërbimet e njohura si Gmail, Yahoo dhe Outlook. Ndërsa të gjithë janë të shkëlqyeshëm për dërgimin dhe pranimin e mesazheve në internet, ato kanë një pengesë të përbashkët.

Ata nuk sigurojnë kriptim nga fundi në fund për të mbrojtur mesazhet në tranzit.

Nuk është një problem i rëndësishëm me ndonjë mesazh rastësor që ju dërgoni. Sidoqoftë, problemi lind nëse komunikimi juaj përfshin informacione të ndjeshme si sigurimet shoqërore, kartën e kreditit dhe numrat e llogarisë, ose ndonjë të dhënë tjetër të sekretit të kompanisë.

Përse?

Becauseshtë për shkak se gjithçka që duhet është një mashtrim i vetëm për të ekspozuar këtë informacion të ndjeshëm. Kjo është arsyeja pse kriptimi i postës elektronike është kaq i rëndësishëm dhe duhet të jetë një pjesë e planeve të sigurisë suaj të biznesit. Dërgimi i një emaili të sigurt është i ndryshëm sesa emailet anonimë.

Exactlyfarë saktësisht është kriptimi i postës elektronike?

Kriptimi i postës elektronike nuk është gjë tjetër veçse shndërrimi i mesazheve me postë elektronike në një kod sekret për të parandaluar qasje të paautorizuar dhe intimitet më të mirë. Doneshtë bërë për të mbrojtur përmbajtjen tuaj të ndjeshme nga leximi nga subjektet e tjera, përveç për marrësin e synuar. Mund të përfshijë vërtetimin.

Shtë e nevojshme sepse shumica e mesazheve transmetohen në formën e qartë. Ekziston një mundësi e njerëzve të tjerë se marrësi i caktuar duke përdorur mjete specifike për të lexuar përmbajtjen e tij. Implikimet e tij mund t’i kuptoni më mirë nëse e vlerësoni si një algoritëm që poking dhe nxit përmes të dhënave tuaja të ndjeshme si shënime dashurie dhe emërime mjeku!

Kriptimi i postës elektronike përdor kriptografinë me çelës publik, ku përdoruesit përdorin një çelës publik për të koduar mesazhe. Sidoqoftë, ata mbajnë dhe përdorin një çelës sekret privat për të deshifruar mesazhet. Keyselësat privatë shifrojnë dhe firmosin mesazhet përpara se t’i dërgojnë.

Përfitimet e kriptimit të postës elektronike

Tani e dini rëndësinë, lexoni përfitimet kryesore të mëposhtme.

Mbron informacionin privat

Me kaq shumë informacione private, të ndjeshme dhe sekrete të shkëmbyera mesazheve, vetëm marrësi i synuar duhet ta shohë atë. Mos harroni, madje edhe “fjalëkalimi i fshehtë dhe emri i përdoruesit” mund të arrihen dhe vidhen lehtësisht nga hakerat.

Një server për kodimin e postës elektronike parandalon hakerat të deshifrojnë këtë informacion sekret dhe ta keqpërdorin atë.

Siguri e përballueshme

Nuk ka nevojë të blini ndonjë softuer ose harduer shtesë. Ka kaq shumë shërbime për të cilat mund të besohet për të siguruar informacionin tuaj në një tarifë efektive.

Ndjek rregulloret

Shumë industri kanë rregullat e tyre që duhen ndjekur kur bëhet fjalë për komunikimin. Për shembull, informacioni i një pacienti duhet të mbahet konfidencial dhe të mos shpërndahet pa miratimin e pacientit. Kështu që një haker i mbajtjes së informacionit do të konsiderohet një shkelje. Kriptimi i postave elektronike ndihmon në parandalimin e rënies së këtyre dokumenteve në duar të gabuara.

Shërbime popullore të sigurta të postës elektronike

Tani që i dini përfitimet e tyre dhe pse duhet t’i përdorni ato në vend të ofruesve standardë si Gmail, natyrisht që doni të dini më shumë rreth opsioneve në dispozicion.

Hushmail

Hushmail është një ofrues i famshëm, i sigurt i postës elektronike me qendër në Vancouver, Kanada, që u nis në vitin 1999. Ajo, me kompaninë e saj mëmë në Delaware me qendër në SHBA, ka një reputacion të shkëlqyeshëm për sigurimin e funksionalitetit të besueshëm të postës.

Features

 • Kriptimi i OpenPGP
 • Metodat më të reja të kodimit
 • Emrat e pakufizuar të postës për të maskuar identitetin në internet
 • Mbështetje IMAP, POP
 • Importon kompakte nga skedari CSV
 • Regjistrues automatik dhe filtër spam
 • Mund të dërgoni email të kriptuar tek ofruesit e tjerë

Hushmail ofron një zgjidhje të veçantë për një biznes si kujdesi shëndetësor, avokat juridik, biznes i vogël për të përmbushur kërkesat e HIPPA.

Protonmail

Protonmail mund të jetë një shërbim relativisht i ri me email me qendër në Zvicër. Isshtë sot ofruesi më i madh i e-mailve në botë me siguri, me miliona përdorues në të gjithë botën që përdorin karakteristikat e tij më të mira të sigurisë. Ju mund të përdorni mbi një shfletues në internet ose duke përdorur një aplikacion mobil në Android dhe iOS.

Features

 • Kriptimi i fuqishëm me karakteristika të përparuara të sigurisë
 • Përdorues miqësor dhe mbështet klientë të palëve të treta
 • Opsione të përparuara të dërgimit të mesazheve
 • Siguroi anonimatin

Mund ta filloni FALAS.

Tutanota

Tutanota është një ofrues i shërbimit të sigurt të postës elektronike i nisur në vitin 2011 në Gjermani, i cili ka ligje të forta të privatësisë. Shtë një servis serioz dhe i besueshëm, i drejtuar nga një ekip entuziastësh i intimitetit. Ata planifikojnë të bëhen alternativa e respektimit të intimitetit të Google me kalendarin e tyre të koduar, ruajtjen e cloud dhe shënimet.

Features

 • Regjistrim anonim pa numër telefoni ose çfarëdo të dhëne të identifikueshme
 • Përdor një sistem kriptimi hibrid në vend të PGP
 • Mbrojtur nga GDPR dhe rregullat e tjera pro privacisë së BE-së
 • Kriptoni madje edhe linjën e librave të temave dhe adresat dhe ruhet në serverët gjermanë
 • Shiritat e-mail të adresës IP për të parandaluar prerjet
 • Dërgon email të koduar edhe për përdoruesit jo-Tutanota
 • Dosjet e personalizuara ndihmojnë në organizimin e mesazheve

Nuk ka reklama, madje edhe në planin FALAS.

Mailfence

Mailfence është një ofrues i shërbimit të postës elektronike të përqendruar në privatësi plotësisht të përkushtuar në Belgjikë dhe ka ndjekur ligjin e fortë të Belgjikës për mbrojtjen e privatësisë që nga viti 1999.

Ajo u siguron përdoruesve sigurinë e merituar përmes enkriptimit nga fundi në fund. Sistemi i vërtetimit me dy faktorë i shërbimit të bazuar në shfletuesin, shton siguri shtesë në llogarinë tuaj me gjurmimin zero të të dhënave personale.

Features

 • Kriptimi me nënshkrime dixhitale duke përdorur çelësat OpenPGP
 • Mbështet të gjitha protokollet e postave të njohura si SMTP, IMAP dhe POP
 • Blloko bllokues
 • Përfshinë kalendarët, ruajtjen e dokumenteve dhe menaxhimin e kontaktit
 • Trego autorësinë përmes nënshkrimeve digjitale me email

Nëse jeni duke kërkuar për qëllime biznesi, atëherë mund të dëshironi të bëni një plan të paguar i cili ofron postë elektronike në një fushë me porosi.

Zoho

Posta Zoho, është një platformë e shkëlqyer që ofron karakteristika të fuqishme perfekte për biznes dhe përdorim personal. Me panelin e kontrollit të fuqishëm, mund të konfiguroni dhe rregulloni politikat e postës elektronike të organizatës suaj.

Features

 • Automatizon detyrat e lodhshme dhe krijon rregulla për menaxhimin e postave elektronike që vijnë
 • Kërkimi i përparuar ndihmon për të gjetur shpejt mesazhet
 • Tipari i pastrimit ndihmon në fshirjen ose arkivimin e faqeve të internetit në masë
 • Zgjedh dosjet specifike për njoftime
 • Krijoni shabllone të ripërdorshme të postës
 • Kontrolloni dhe menaxhoni aksesin e kutive postare të anëtarëve të ekipit
 • Siguruar shumë qendra të të dhënave me sigurinë fizike dhe mbrojtjen e DDOS
 • Grupe të pakufizuara me karakteristika tërheqëse bashkëpunimi

Mund të lexoni dhe dërgoni postë elektronike duke përdorur aplikacione celulare ose në internet. Zoho ofron një zgjidhje të gatshme për ndërmarrje.

Mjete të dobishme të kriptimit të postës elektronike

Nuk janë vetëm ofruesit e koduar të postës elektronike që parandalojnë algoritmet të futen në të dhënat dhe informacionet tuaja të ndjeshme. Ekzistojnë gjithashtu mjaft mjete për t’u përdorur me shërbimet tuaja ekzistuese të postës elektronike.

Mesince

Mesince është një klient email për Android iOS dhe Windows. Programshtë programuar të konfigurojë automatikisht një çertifikatë falas encrypting për përdoruesin e saj për të koduar çdo mesazh që del. Siguron komunikimin në internet për mbrojtje optimale të intimitetit në internet. Vetëm marrësi me një çelës privat që korrespondon me çelësin publik mund të deshifrojë dhe lexojë mesazhin. Kushdo pa çelësin përkatës e shikon vetëm tekstin e ngatërruar.

 PreVeil

Paraprakisht Email punon me Gmail, Outlook dhe Apple Mail. Përmbajtja dhe bashkëngjitjet e postës elektronike janë të koduara në pajisjen tuaj, e cila është e deshifruar vetëm në pajisjen e marrësit. Nëse dëshironi të përdorni aplikacionin e tyre celular, atëherë përfitoni nga njoftimi i menjëhershëm dhe vërtetimi biometrik. Por nuk shqetësohen nëse nuk mundeni, mund të përdorni versionin e tyre në internet.

CipherMail

CipherMail dikur ishte i njohur si DJIGZO dhe është me qendër në Amsterdam, Hollandë. Isshtë një server me postë të menaxhuar me burim të hapur që kodifikon dhe deshifron email në portë.

Shtë një aplikacion android që dërgon dhe merr mesazhe të nënshkruara dhe të koduara S / MIME dixhitale përmes një smartphone Android.

Features

 • Mbështet emailin e koduar S / MIME, OpenPGP, PDF dhe TLS
 • Moduli i sigurisë së harduerit (HSM) për intimitet shtesë
 • Një autoritet i integruar i certifikatës (CA)
 • Moduli i parandaluar rrjedhjen e të dhënave (DLP) modulon parandalimin e rrjedhjeve të informacionit
 • Gjeneron çertifikata të vetë-nënshkruara për PKI private

Mailvelope

Mailevelope është i vendosur në Gjermani; Ai mbron me siguri të dhënat tuaja të ndjeshme për të siguruar që asnjë person i paautorizuar, madje edhe ofruesi, të lexojë çdo të dhënë në tranzit. Ju mund ta përdorni atë për të dërguar me siguri mesazhe me adresën tuaj të tanishme të postës elektronike.

Itsshtë një zgjidhje me burim të hapur dhe mund ta filloni FALAS. Sidoqoftë, për biznesin, ju mund të dëshironi të shkoni në një plan të paguar nëse jeni të interesuar të integroni G-Suite, përputhje me GDPR, mbështetje, etj..

Kjo është në lidhje me të.

Ju, tani, dini gjithçka për kodifikimin e emailit dhe përfitimet e tij. Ju gjithashtu dini për opsionet e ndryshme për të dërguar email të sigurt. Pra, tani nuk duhet të ketë ndonjë arsye tjetër për ju që nuk po mendoni të kaloni në përdorimin e postave elektronike të koduara për intimitet të shtuar gjithashtu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map