8 Këshilla për Dizajnimin për faqet e internetit të e-commerce

Dizajni i uebit luan një rol jetësor në krijimin e një siti të suksesshëm të tregtisë elektronike. Produkti më i mirë në botë lehtë mund të anashkalohet nëse dizajni nuk është aty për të mbështetur prezantimin.


Pjesa më e mirë në lidhje me hartimin dhe sugjerimet e uebit është që shumë këshilla për dizajnin bazohen në të dhëna dhe studime të rasteve. Ndërsa ka gjithmonë vend për kreativitet dhe shprehje inspiruese, këshillat e drejtuara nga të dhënat garantojnë rezultate të prekshme.

Qëllimi është të shisni më shumë atë që marka juaj ka për të ofruar. Nëse është përmes dinakëve elementet e projektimit ose deklarata të guximshme që do t’i lënë klientët kureshtarë të dinë më shumë.

Një dizajn i shkëlqyeshëm në internet frymëzon përdoruesit të ndërmarrin veprime, por gjithashtu ndihmon për të forcuar besimin që përdoruesit kanë në markën tuaj. Aksioni është ajo që drejton shitjet, dhe dizajni është aty për të ndihmuar në inkurajimin e përdoruesve të kryejnë veprime si blerja ose arritja e tyre.

Ky artikull është për këdo që kërkon të lustrojë hartimin e faqes së internetit të e-commerce. Nuk ka rëndësi nëse përdorni WordPress, Wix, BigCommerce, ose një platformë porosi eCommerce. Mësimet dhe këshillat e përshkruara më poshtë zbatohen në mënyrë universale si parime moderne të projektimit.

Trego nje histori

duke treguar një histori me dizajnin në internetShembull i tregimeve nga dhjetëra

Produktet e shkëlqyera kanë histori të shkëlqyera pas tyre. Dokush mund të bashkojë një sit të e-commerce dhe të shesë çfarë të dojë. Por askush nuk mund të krijojë një imazh të suksesshëm të markës rreth produktit të tyre.

Mundësia për të treguar një histori bindëse për markën tuaj do t’ju ndihmojë zhvillimi i një imazhi të fortë të markës. Gjithashtu, tregimi i histori nxit besnikërinë. Konsumatorët ka më shumë të ngjarë të mbajnë mend markën tuaj nëse ndjehen të sinqertë dhe personalë. Dhe mënyra më e mirë për të marrë personale është të tregoni një histori.

 • Farë ju bëri të krijoni produktin tuaj?
 • Si ndikoi produkti juaj në jetën tuaj?
 • Cili është vizioni juaj në të ardhmen?
 • Kush është klienti juaj i synuar?

Pasi të filloni t’i përgjigjeni këtyre pyetjeve, mund të merrni një ide shumë më të qartë se si të strukturoni modelin tuaj të e-commerce. Bëni përdoruesit të ndjehen sikur janë pjesë e diçkaje të veçantë.

Nuk do që dëshiron që klientët të kthehen në dyqanin tënd sepse kanë mbetur të frymëzuar?

Krijoni më pak zgjedhje

WaldenDuke qenë Walden guximtar me promovimin e produktit të tyre.

Nuk ka asgjë më të bezdisshme sesa një përvojë e lodhshme e lundrimit në dyqane. Qëllimi i shitjes është që përdoruesit të shtojnë artikuj në karrocën e tyre të blerjeve. Por nëse navigimi juaj siguron qindra mundësi, përdoruesit shpejt do të humbasin durimin e tyre dhe do ta lënë faqen plotësisht.

Walmart është një shembull i shkëlqyeshëm i asaj që nuk duhet të bëni nëse nuk dëshironi të vlerësoni për shitje me bisht të gjatë. Lundrimi i tyre siguron një listë tepër të ngopur të opsioneve të navigimit, duke ju bërë të ndjeheni të marramendës gjatë kohës që jeni bërë duke gjetur atë që ju nevojitet.

Lundrimi i thjeshtë në tregtinë elektronike // Mercari

Sa më e lehtë është që klientët të gjejnë një produkt specifik, aq më shumë kohë duhet të lexojnë për produktin – dhe në fund, të bëjnë një blerje.

Useful: Eksperimentoni me hartimin e një strukture navigimi duke përdorur Sketch, Photoshop, ose ndonjë mjet tjetër të teleshkrimit. Analizoni procesin e përdoruesve që vijnë në faqen kryesore, duke kërkuar një direktori, dhe më në fund duke arritur në faqen e produktit.

Kjo është pa dyshim një nga këshillat më të rëndësishme të projektimit për faqet e e-commerce.

Ngjyra frymëzon emocione

shpirtNgjyrat e thjeshta dhe të qarta krijojnë përvojë të këndshme të përdoruesit.

Ngjyrat kanë pasur një ndikim psikologjik në shitje shumë kohë para revolucionit dixhital. Duke kuptuar llojet e ndryshme të emocionit që ngjyrat mund të thërrasin, ju mund të hartoni sitin tuaj të tregtisë elektronike për të përputhur me ndjenja dhe vibrime të caktuara.

Këtu është një grafik ku shfaqen emocione që shoqërohen zakonisht me ngjyra të ndryshme:

psikologjia e ngjyrave.001

Në varësi të produktit tuaj dhe audiencës së synuar, ju mund të përdorni ngjyrën për të thirrur ndjenja të caktuara. Për shembull, nëse dyqani juaj po shet produkte mjedisore ose prodhon, ngjyra jeshile do të plotësojë sensin e natyrës.

Sipas hulumtim, duhen afërsisht 90 sekonda që klientët të zyrtarizojnë mendimin e tyre për një produkt. Dhe një sasi e madhe e asaj periudhe ndërveprimi – rreth 70% – është vendosur në ngjyra ekskluzive.

Konsistenca ka rëndësi

Shkolla e Tregimit për Familjet - Tregime për Gjumë

Përdoruesit kujtojnë modelin tuaj të markës, jo për shkak të një emri tërheqës, por për shkak të imazhit të përgjithshëm të markës që paraqisni. Lidhur me krijimin e faqes në internet, kjo ka të bëjë kryesisht me mënyrën e strukturimit të faqeve tuaja.

A po përdorni të njëjtat shkronja dhe ngjyra në të gjitha faqet? Modelet e forta tipografike mund të futin një përvojë të paharrueshme në mendjen e përdoruesve tuaj.

Për më tepër, nëse përdorni një larmi ngjyrash të ndryshme nëpër faqe të shumta, rrezikoni të dilni si një markë me shumë larmi.

Si rezultat, nëse dëshironi të njiheni dhe mbani mend, është e domosdoshme të përqëndroheni në përdorimin e ngjashmërive në modelet tuaja të projektimit. Edhe nëse produkti juaj ka shumë degë, hartimi i faqeve me ngjashmëri në mendje vetëm ndihmon për të krijuar një prani më të fortë të markës. dhe kjo është bileta për rritjen e shitjeve tuaja.

Eksperimentoni me urgjencë

krijimin e urgjencës në hartimin e ueb-tregtisë

Urgjenca kryesisht bazohet në oferta dhe marrëveshje ekskluzive. Siç shihet në foton e mësipërme, Bestbuy përdor pjesën e sipërme të faqes fillestare të tyre për të nxjerrë në pah marrëveshje të parezistueshme. Por, a ka metoda të tjera për të promovuar një ndjenjë urgjence?

Një nga arsyet më të mëdha për klientët që braktisin shportën e blerjeve është çmimet e larta për transportin. Pra, kjo krijon një mundësi për të kapitalizuar duke ofruar marrëveshje të veçanta për kostot e transportit.

Kjo gjithashtu është një taktikë që markat si Bestbuy punësojnë. Dhe Amazon është i njohur për shërbimin e tij Prime. Përdoruesit kryesorë marrin transportin falas në pothuajse të gjitha produktet ekskluzive. Ju gjithashtu mund të inkurajoni përdoruesit të shpenzojnë një shumë të caktuar në dyqanin tuaj, dhe si kthim të merrni një tarifë transporti falas.

Një formë tjetër e urgjencës është kufizimi i stokut në dispozicion për një produkt të caktuar.

tregtimi i kufizuar i urgjencës së aksioneve

Këtu keni një xhup të bukur të ekuipazhit të bazës së pushimeve. Oferta vjen me transport falas në SHBA, por është në dispozicion vetëm për një periudhë të caktuar. Ky është një shembull kryesor i urgjencës që përdoret në hartimin e dyqaneve të tregtisë elektronike.

A mund të mendoni për ndonjë mënyrë tjetër për të promovuar urgjencën? Do të na pëlqente të dëgjonim mendimet dhe historitë tuaja të suksesit.

Fotografitë e qarta dhe të bukura

unsplash

Ka shumë të dhëna për të mbështetur pretendimin që imazhet me cilësi të lartë, të rëndësishme dhe vizualisht tërheqës ndihmojnë në rritjen e niveleve të konvertimit. Dhe ne nuk po flasim vetëm për imazhet e produkteve.

Imazhet që përdorni në modelin tuaj të përgjithshëm mund të kenë një ndikim të madh në tërheqjen e vëmendjes së përdoruesve.

Një foto e shkëlqyeshme ngjall emocion, krijon një ndjenjë identiteti dhe mbahet mend lehtë. Një person mesatar mund të kujtojë deri në 2,000 imazhe me saktësi gati të përsosur.

Duke u thënë kështu, produktet nuk do të shesin nëse nuk ka foto për të mbështetur modelin e produktit. Shtë thelbësore që ju si një pronar i dyqanit eCommerce të bëni çmos për të mahnitur thelbin e produktit tuaj përmes fotove me cilësi të lartë.

Më e mira nga të gjitha, nuk keni nevojë të punësoni një pajisje të shtrenjtë fotografish për të përfunduar punën. ka mjaft mësime dhe udhëzues se si të drejtoheni në bërjen e fotove të produkteve të jashtëzakonshme duke përdorur asgjë, përveç telefonit tuaj ose një aparat fotografik të lirë.

Faqet si Pexels dhe Unsplash janë të njohura për ofrimin e një fotografie mahnitëse dhe profesionale pa licencë.

Bëhuni klienti

behet klienti

Dizajni i faqes në internet ka dy anë, profesionale dhe subjektive. Ana profesionale ka gjithçka që ka të bëjë me ndjekjen e tendencave UX dhe UI kur strukturon një dizajn.

Ana subjektive kërkon që ju të shkoni prapa dhe të shikoni në hartimin tuaj nga këndvështrimi i një klienti. Një vizitor në sit nëse dëshiron.

 • Si ndiheni për paraqitjen e përgjithshme të dizajnit?
 • A jeni në gjendje të gjeni shpejt informacionin që ju nevojiten?
 • A ka kuptim navigimi?
 • A është përshkrimi i produktit me zë të lartë dhe i qartë?
 • Sa shpejt mund të arrini në faqen e arkëtimit?

Duke iu përgjigjur këtyre pyetjeve, mund të vëreni çdo mospërputhje që duhet të adresojë.

Përdorni shpesh testimin A / B

testimi a-b.001

Ndërsa arrijmë në pjesën e fundit të këshillave tona të projektimit për faqet e e-commerce, le ta mbyllim listën duke diskutuar testimin A / B.

Testimi A / B është domosdoshmërisht mjeti për të përdorur dy faqosje të ndryshme në internet njëkohësisht. A është një version, dhe B është një tjetër.

Pastaj, pasi të kalojë ca kohë, mund të krahasoni matjet për secilën version veç e veç. Metricat që mund të monitoroni përfshijnë normat e konvertimit, përdorueshmërinë dhe ndërveprimin e përgjithshëm për pjesë të ndryshme të paraqitjes.

Edhe një ndryshim i vogël në dizajn mund të ketë përmirësime drastike në angazhimin e përdoruesit. Po kështu, të provosh ndryshime të ndryshme të ngjyrave dhe më shumë mund të të japin një ide shumë më të qartë se ku mund të përqendrohesh për planet e tua në të ardhmen.

Mund të gjeni mjete të shumta për optimizimin e faqes në internet & Testimi A / B në directory tonë Nexus.

Duke përfunduar

Dizajni është një peizazh gjithnjë në ndryshim. Kuptimi i modeleve, sjellja e përdoruesit dhe tendencat e fundit mund t’ju japin avantazhin për të rritur shitjet tuaja.

Këshillat tona të dizajnit synohen për këdo që kërkon të përmirësojë përvojën e përdoruesit të faqes së tyre të tregtisë elektronike.

Pra, mos harxhoni një minutë dhe shkoni në punë! Ne do të dëshironim të dëgjonim se si këto këshilla ndihmuan për të formuar një dizajn më të mirë në dyqanin tuaj eCommerce. Nëse keni nevojë për ndonjë dizajnues ekspert, atëherë gjithmonë mund të kontrolloni 99designs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map