WordPress vs Blogger: Care este cea mai bună platformă pentru blogging?

Dacă doriți să porniți un blog și sunteți confuz despre ce platformă de blogging să alegeți, atunci sunteți la locul potrivit.


Aici WPressBlog vă va arăta, care platformă de blogging este cea mai bună pentru dvs. de la WordPress și Blogger. Ambele platforme au pro și contra. Îl poți alege pe cel potrivit cerințelor tale.

Un lucru important ar trebui să știți că WordPress.org și WordPress.com sunt ambele platforme. WordPress.org este o platformă de bloguri care este găzduită de sine stătută, în timp ce WordPress.com este o platformă gratuită de blogging.

Pentru a cunoaște diferența completă dintre ele, citiți articolul nostru WordPress.com vs. WordPress.org.

Aici am arătat diferența dintre WordPress.org-ul propriu-zis și platforma Blogger gratuită.

Diferența dintre WordPress și Blogger

1. Proprietatea

Dacă conduceți un blog de succes de câțiva ani și, dintr-o dată, accesul dvs. la acel blog a fost refuzat, atunci va fi o pierdere cu adevărat mare pentru dvs. Și știu că nu vrei să se întâmple așa ceva cu tine.

Dacă executați un blog pe blogger, acest lucru se poate întâmpla cu dvs., deoarece Bloggerul este deținut de Google. Google are dreptul să închidă serviciul de blogger oricând. Astfel, în viitor, nu veți avea acces la bloggerul dvs..

Întrucât WordPress.org este o platformă de blog care se găzduiește de la sine, ceea ce înseamnă că sunteți singurul proprietar al blogului dvs. Însă pentru a continua să rulezi blogul tău pe WordPress, trebuie să plătești pentru domenii și găzduire web.

Dacă doriți să începeți un blog pe WordPress găzduit, atunci iată ghidul complet pentru începători pentru a începe un blog pe WordPress pe Bluehost. Dacă vă place SiteGround hosting, citiți acest articol: Cum să începeți un blog WordPress cu SiteGround.

2. Control

Dacă comparăm WordPress cu Blogger pentru controlul funcțiilor, cu siguranță WordPress este câștigătorul. Puteți controla WordPress folosind o mulțime de plugin-uri WordPress. Puteți crea, de asemenea, un site web de afaceri utilizând WordPress.

În blogger, aveți funcții limitate pe care le puteți utiliza pentru blogul dvs. Nu puteți crea un site web de afaceri utilizând blogger.

3. Aspect

În blogger, puteți schimba aspectul blogului dvs. folosind doar câteva șabloane, în timp ce în WordPress există teme gratuite nelimitate și premium premium pe WordPress, pe care le puteți utiliza pentru a schimba aspectul și stilul blogului dvs..

Temele WordPress sunt foarte prietenoase pe care le puteți modifica setarea cu ușurință. În blogger, există câteva instrumente din care puteți modifica doar culorile și dimensiunea aspectului.

4. Securitate

După cum v-am spus în primul subiect, bloggerul este un serviciu furnizat de Google, deci nu trebuie să vă faceți griji pentru securitate sau backup. Pentru WordPress, sunteți proprietarul blogului dvs. și, de asemenea, puteți modifica caracteristicile blogului dvs..

Aici gestionați un blog WordPress, astfel încât, în timpul gestionării blogului dvs., aveți riscul de viruși sau hackeri. Deși vă puteți asigura blogul WordPress securizat folosind câteva tehnici.

Dacă doriți să vă asigurați blogul WordPress securizat, atunci citiți acest articol: Cum să securizați blogul WordPress?

5. Viitor

Ar trebui să fii conștient de viitorul blogului tău. Dacă executați blogul dvs. pentru a face bani, nu doriți niciodată ca blogul dvs. să poată fi oprit de altul. Viitorul Bloggerului nu arată bine, deoarece nu există o actualizare majoră de la Google pentru blogger din ultimii ani.

Deci, dacă executați un blog pe blogger, atunci vă sugerez să transferați blogul dvs. de la Blogger la WordPress cât mai curând posibil.

Principala diferență între blogger și WordPress este costul. WordPress este un instrument plătit, în timp ce Blogger este un instrument gratuit pentru a crea un site web.

Vrei să începi un blog fără să plătești nimic, atunci îți sugerez să folosești o versiune gratuită a WordPress. În viitor, dacă blogul tău crește bine, poți ușor transferă-ți blogul pe WordPress-ul propriu. Principalul beneficiu este că veți fi conștienți de unele caracteristici ale WordPress, astfel încât vă va fi ușor să vă gestionați blogul pe un WordPress găzduit.

Puteți crea un site web pe blogger doar dacă sunteți nou la blogging. Este foarte ușor de utilizat că oricine poate crea un blog în 5 minute. Puteți crea un blog pe blogger folosind contul dvs. Gmail.

Concluzie

Sper că acum sunteți la curent cu toate diferențele dintre blogger și WordPress. Dacă aveți confuzii despre WordPress vs Blogger, vă rugăm să ne informați comentând în secțiunea de comentarii. Chiar aș dori să te ajut.

Citește și,

 • Cele mai bune furnizori de găzduire web gratuită
 • Furnizori de nume de domeniu ieftine în 2020
 • WordPress vs Wix
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map