WordPress vs Blogger: Vilken är den bästa plattformen för bloggning?

Om du vill starta en blogg och förvirrad om vilken bloggplattform du ska välja är du på rätt plats.


Här kommer WPressBlog att visa dig, vilken bloggplattform är bäst för dig från WordPress och Blogger. Båda plattformarna har för- och nackdelar. Du kan välja den enligt dina krav.

En viktig sak som du bör veta att WordPress.org och WordPress.com båda är olika plattformar. WordPress.org är en egen värd bloggplattform medan WordPress.com är en gratis bloggplattform.

Läs vår artikel om WordPress.com vs WordPress.org för att veta hela skillnaden mellan dem.

Här har jag visat skillnaden mellan självhostad WordPress.org och gratis Blogger-plattform.

Skillnaden mellan WordPress och Blogger

1. Äganderätt

Om du driver en framgångsrik blogg i några år och plötsligt har din åtkomst till den bloggen nekats kommer det att bli en riktigt stor förlust för dig. Och jag vet att du inte vill att något ska hända så här med dig.

Om du driver en blogg på blogger kan detta hända med dig eftersom Blogger ägs av Google. Google har rätt att stänga av sin bloggtjänst när som helst. Därför har du inte tillgång till din bloggblogg i framtiden.

Medan WordPress.org är en självhostad bloggplattform som innebär att du är den enda ägaren till din blogg. Men för att fortsätta köra din blogg på WordPress måste du betala för domän- och webbhotell.

Om du vill starta en blogg på självhostad WordPress är här den kompletta guiden för nybörjare att starta en blogg på WordPress på Bluehost. Om du gillar SiteGround-värd, läs den här artikeln: Hur man startar en WordPress-blogg med SiteGround.

2. Kontroll

Om vi ​​jämför WordPress med Blogger för att kontrollera funktioner är WordPress definitivt vinnaren. Du kan styra WordPress med många WordPress-plugins. Du kan också skapa en företagswebbplats med WordPress.

I blogger har du begränsade funktioner som du kan använda för din blogg. Du kan inte skapa en företagswebbplats med blogger.

3. Utseende

I blogger kan du ändra utseendet på din blogg med bara några få mallar medan det i WordPress finns obegränsade gratis och premium WordPress-teman som du kan använda för att ändra utseendet och stilen på din blogg.

WordPress-teman är mycket användarvänliga som du enkelt kan ändra inställningen. I bloggare finns det få verktyg från vilka du bara kan ändra layoutens färger och storlek.

4. Säkerhet

Som jag har sagt i det första ämnet att bloggare är en tjänst som tillhandahålls av Google, så du behöver inte oroa dig för säkerhet eller säkerhetskopiering. För WordPress är du ägare till din blogg och du kan också ändra funktionerna i din blogg.

Här hanterar du en WordPress-blogg, så när du hanterar din blogg har du risken för virus eller hackare. Även om du kan göra din WordPress-blogg säker med några tekniker.

Om du vill göra din WordPress-blogg säker ska du läsa den här artikeln: Hur du säkra WordPress-blogg?

5. Framtid

Du bör vara medveten om din bloggs framtid. Om du driver din blogg för att tjäna pengar vill du aldrig att din blogg kan stoppas av en annan. Bloggers framtid ser inte bra ut eftersom det inte finns någon större uppdatering från Google för bloggare från de senaste åren.

Så om du driver en blogg på blogger så föreslår jag att du överför din blogg från Blogger till WordPress så snart som möjligt.

Den största skillnaden mellan bloggare och WordPress är kostnaden. WordPress är ett betalt verktyg medan Blogger är ett gratis verktyg för att skapa en webbplats.

Du vill starta en blogg utan att betala något. Jag föreslår att du använder en gratis version av WordPress. I framtiden, om din blogg växer bra kan du enkelt överför din blogg på självhostad WordPress. Den största fördelen är att du kommer att känna till några funktioner i WordPress så att det blir lätt för dig att hantera din blogg på självhostad WordPress.

Du kan skapa en webbplats på blogger endast om du är ny på att blogga. Det är mycket lätt att använda att vem som helst kan skapa en blogg inom 5 minuter. Du kan skapa en blogg på blogger med ditt Gmail-konto.

Slutsats

Jag hoppas att du nu är medveten om alla skillnader mellan bloggare och WordPress. Om du har någon förvirring om WordPress vs Blogger, vänligen meddela oss genom att kommentera i kommentaravsnittet. Jag skulle verkligen vilja hjälpa dig.

Läs också,

 • Bästa gratis webbhotellleverantörer
 • Billiga leverantörer av domännamn 2020
 • WordPress vs Wix
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map