Hur man startar en WordPress-blogg på Bluehost (en komplett guide)

Letar du efter hur man startar en WordPress-blogg på Bluehost?


Här får du den fullständiga tutorialen som förklaras steg för steg med skärmdumpar.

Även om du inte vet någonting om skapande eller bloggning av webbplatser kan du enkelt skapa en WordPress-blogg inom några minuter med hjälp av vår nybörjarguide.

Det finns många plattformar att skapa en webbplats som Blogger, WordPress, Weebly, Wix och många fler. Från alla dessa plattformar är WordPress den bästa plattformen för att skapa en webbplats för en nybörjare.

WordPress är en betald och Blogger är en gratis programvara för skapande av webbplatser. WPressBlog rekommenderar att du väljer WordPress. Det finns många nackdelar med att använda Blogger. Här kan du hitta skillnaden mellan WordPress och Blogger.

Till och med många stora företag som TechCrunch, Bloomberg Professional, Sony Music, etc. driver sina webbplatser på WordPress. För närvarande är 75 miljoner webbplatser beroende av WordPress.

Fördelarna med att använda WordPress-webbplats:

 • Det är väldigt lätt att använda. Du kan enkelt skapa en ny sida, publicera en blogg, bild eller video i WordPress.
 • Du kan hantera din webbplats var som helst eftersom den är webbläsarbaserad så att du bara behöver en dator med en internetanslutning.
 • Ingen kodning krävs för att publicera en artikel, bild eller video. Du kan också formatera text utan kodning.
 • Om du vill ändra webbplatsdesign eller tema kan du ladda upp och installera ditt favorit WordPress-tema.
 • Det är mycket enkelt att optimera en WordPress-webbplats för sökmotorer. Du kan använda WordPress-plugins för att optimera din webbplats. Detta sparar din enorma tid.
 • Om du vill börja blogga är WordPress den bästa plattformen för det. Det finns en inbyggd bloggfunktion i WordPress där du kan posta en blogg, hantera kommentarer, skapa RSS enkelt.

Nu kommer jag att lära dig hur du skapar en webbplats på WordPress. Du behöver bara gå igenom följande instruktioner för att skapa en WordPress-blogg.

Komplett guide för att starta en WordPress-blogg på Bluehost

1. Bestäm ett domännamn

För att skapa en webbplats måste du nu välja ett domännamn (webbplatsnamn). När du bestämt ett domännamn kan du inte ändra det igen eftersom det kommer att skada din SEO och marknadsföringsinsatser.

Jag rekommenderar att du väljer .com-domänen eftersom det är den mest använda domänförlängningen. Om ditt valda webbplatsnamn inte är tillgängligt i .com kan du också välja .net. Det är också en av de bästa domänförlängningarna.

Om du har förvirring när det gäller att hitta det bästa domännamnet kan du använda dessa bästa domännamngeneratorer. Dessa verktyg hjälper dig att hitta det unika domännamnet enligt dina krav.

Om du redan har köpt ett domännamn fortsätter du att läsa följande avsnitt.

Topp 10 bästa och billigaste domännamnsregistratorer

2. Välj en värd

När du har beslutat domännamnet behöver du en värd där du kan vara värd för din webbplats. Det finns många webbhotellleverantörer tillgängliga som Bluehost, HostGator, GoDaddy osv.

Jag rekommenderar att du väljer Bluehost som värd för din webbplats eftersom den är officiellt rekommenderad värdleverantör av WordPress. De ger också ett gratis domännamn om du köper en värdplan för 1 år eller mer.

Här har jag förklarat alla steg med skärmdumpar att registrera på Bluehost. Följ bara dem.

Steg 1: För att registrera dig på Bluehost-värden klickar du på följande länk. Genom att klicka på följande länk får du 50% rabatt och ett gratis domännamn med en värdplan för 1 år eller mer.

Klicka här för att få 50% rabatt på alla Bluehost-värdplaner

Steg 2: När du klickar på länken ovan ser du Bluehost-webbhotellet. Klicka först på knappen “Komma igång nu”.

blogginställning

Steg 3: När du har klickat på knappen “Kom igång nu” ser du alla delade värdplaner. Välj en värdplan enligt dina krav.

bluehost delade värdplanerBluehost webbhotellplaner

Om du är en liten företagare eller vill skapa en personlig blogg kan du välja den grundläggande planen. När ditt företag börjar växa kan du uppgradera din värdplan till Plus. Kortsiktiga värdplaner är dyrare än långsiktiga planer. Så du kan spara pengar genom att köpa en långsiktig värdplan.

Steg 4: När du har valt en värdplan anger du ditt domännamn i rutan “ny domän”. Om du redan äger en domän kan du helt enkelt ange den i rutan “Jag har ett domännamn”.

ange domännamnVälj domännamn

Steg 5: Klicka nu på nästa. Här kan du skapa ett konto genom att logga in på ditt Gmail-konto och genom att fylla i dina uppgifter.

fyll i kontoinformationFyll i formuläret

Om du vill registrera dig via Gmail klickar du på knappen “Logga in med Gmail” eller så kan du också fylla i dina uppgifter i det angivna formuläret.

När du har fyllt i formuläret väljer du ”Kontoplan”. Den förvalda planen är 36 månader. Behåll det som det är eftersom en värdplan för den korta tidsperioden blir dyrare.

välj kontoplanPlanera prisinformation

Nu i nästa avsnitt hittar du några extra funktioner som Domain Privacy Protection, SiteLock Security, Codeguard Basic och SEO Tools. Dessa funktioner är inte obligatoriska så du kan välja dem enligt dina krav.

extra webbplatsfunktionerRabattinfo

Viktig notering: Om dessa funktioner inte är nödvändiga för dig, glöm inte att avmarkera alla dessa rutor.

Steg 6: Nu är det dags att fylla i betalningsinformationen. Fyll i alla nödvändiga betalningsuppgifter. Du kan också göra betalningar via PayPal. Du hittar det här alternativet genom att klicka på “fler betalningsalternativ”. Slutför sedan registreringsprocessen genom att markera rutan för användarvillkor och klicka på knappen Skicka.

betalningsinformationBetalningsmetoder

Steg 7: När du har klickat på skicka-knappen ser du en skärm som nedan. Klicka på knappen “Skapa ditt lösenord”.

wordpress blogginställning

På nästa skärm anger du ett lösenord som bara du lätt kommer ihåg. Markera sedan rutan “Jag har läst och håller med …” och klicka på Nästa.

skapa wordpress-lösenord

Klicka sedan på knappen “logga in”.

logga in

Nu får du ett e-postmeddelande med en aktiveringslänk och din inloggningsinformation.

3. Ställ in WordPress-konto

Klicka nu på aktiveringslänken i din e-post. Klicka sedan på hosting från huvudblåmenyn och klicka sedan på webbplatsen från undermenyn. Klicka sedan på installationslänken.

wordpress inställning

I nästa skärm väljer du din domän och klickar sedan på nästa.

välj domän

När du har slutfört installationsprocessen skriver du en URL i din webbläsares adressfält.

http://www.yourdomainname.com/wp-admin

Det visar dig ett inloggningsfönster där du måste ange ditt användarnamn och lösenord.

WordPress inloggningsfönster

Efter inloggning i WordPress-instrumentpanelen kan du publicera en blogg, bild eller video, ändra temat och många fler saker du kan göra från WordPress-instrumentpanelen.

Om du vill tjäna pengar på din blogg så rekommenderar jag att du installerar Adsense-optimerade WordPress-teman. Det hjälper dig att tjäna maximala intäkter från Adsense.

Slutsats

Jag hoppas att du har skapat en WordPress-blogg på Bluehost. Om du har problem med att inrätta en WordPress-blogg, känn dig fri att meddela oss genom att kommentera i kommentarfältet nedan.

Läs också,

 • Hur man startar en WordPress-blogg med SiteGround
 • 10 skäl till varför du inte är en framgångsrik bloggare
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map