10 skäl till varför du inte är en framgångsrik bloggare (och hur man ska vara!)

Fråga alla frustrerade bloggare vad de trodde att deras största bloggutmaning skulle vara, och deras svar kommer att överraska dig. Vissa trodde att de skulle vara så upptagna med att skriva nytt innehåll att de inte skulle ha en sund balans mellan arbetsliv och liv.


Du kan ha haft höga drömmar om att träffa konstiga internet främlingar, bli berömd och tjäna massor av pengar. Dessa ambitioner försvinner snabbt bloggare som inser att ingen läser sina inre blogginlägg.

Nåväl, förutom din bästa vän och mamma, och de räknas inte, för de är bara trevliga mot dig, eller så tror du. Denna situation kan vara mycket hjärtskärande och frustrerande för en bloggare som inte får några kommentarer, inga nya prenumeranter och nollmeddelanden när de vet att de har lagt det bästa innehållet på sin blogg.

Varför misslyckas de flesta bloggare?

1. De ber inte om hjälp

Den berömda bloggaren och innehållsskaparen Neil Patel varnar för att oddsen redan är staplade mot någon ny bloggare. Det finns så mycket konkurrens på marknaden att ditt blogginlägg helt enkelt sjunker i glömska innan det får någon dragkraft.

Han råder dig att inte göra det vanliga misstaget som alla nybörjebloggare gör; skriva innehåll, luta sig tillbaka och väntar på läsar. Det spelar ingen roll hur viralt värdigt innehållet är; det ger dig inte automatisk trafik.

Så vad ska du göra istället? Neil Patel förespråkar för aggressiv marknadsföring av innehåll som nyckeln till de aktier, länkar, omvandlingar och ögonglober som du längtar efter. Du måste inleda processen att marknadsföra det som redan är marknadsföringsinnehåll. En metod som fungerar underverk är att nå ut till populära innehållsdelare.

Influencer-marknadsföring är så kraftfull att det snabbt kan bygga din online-närvaro genom att nå ut till din målgrupp. Data visar att digitala annonser snabbt går över av influencer-marknadsföring. Åtminstone två tredjedelar av alla detaljhandlare i USA använder också influencer-marknadsföring för att få ordet där ute.

Om du behöver få tillgång till de bästa delarna av ditt nischinnehåll använder du SEO-forsknings- och övervakningsverktyg som BuzzSumo, Google Alerts eller HubSpot. De kommer att hjälpa dig att identifiera personer som kan hjälpa dig att öka din läsare.

Kontakta dem via e-post och be dem att länka till din artikel. Om du är lika bra bloggare som dina vänner eller mamma säger att du är, kan du kanske bara uppnå den influenserandelen som kommer att vända dina förmögenheter.

2. Brist på självpromotering på sociala medier

Nya bloggare som lider av impostorsyndrom undviker ofta självpromotering. De impostorsyndrom är verklig, och det kan vara den skyldige bakom den gnagande känslan av att du kanske är ett bedrägeri, och ingen kommer att vilja läsa ditt innehåll.

Den här känslan får många bloggare att devalvera sitt värde och undergräva deras expertis. Så nästa gång du fastnar i en våg av självtvivel, påminn dig själv om att stora författare som Maya Angelou har känt sig som imposter.

Du måste övervinna denna känsla av underlägsenhet och ständigt marknadsföra ditt innehåll på sociala medier. Undvik frestelsen att täcka alla sociala mediebaser på en gång. Börja med en eller två och gå vidare till andra plattformar när du växer.

När du delar upplyftande och användbart innehåll ser du ditt läsarantal växa. Det kommer också att ge dig ett boost för att se ditt innehåll vara till nytta för dina läsare.

3. Du hjälper inte

Framgångsrika bloggare skapar innehåll som handlar mer om sina läsare. Du kan falla i frestelsen att förvandla din blogg till en online-dagbok, som är starkt fokuserad på dig. Dina läsare bryr sig dock mer om att deras problem uppfylls, och det är ditt ansvar att tillgodose det behovet om du vill att dina engagemangsnivåer ska öka.

Så lära dig att ge värde i varje inlägg innan du delar det. Om du vill ta denna användbara inställning ett hack högre, börja tillhandahålla lösningar för onlinefrågor som gränsar till din nisch. Som en illustration kan du börja med att ge svar på frågor i Quora.

Använd denna möjlighet för att länka ditt svar till din fantastiska artikel, så får du massor av remissstrafik. Uppmärksamheten från Quora-användare hjälper också till att öka påverkan av din blogg.

4. De saknar ett bokningsschema

Som bloggare måste du kämpa mot den ständiga lusten att skjuta upp när det gäller att skapa och publicera nytt innehåll. Kommer du ihåg att när ni alla var ögonblåa och buskade, redo att förändra världen genom att blogga? Du måste hålla den elden brinnande.

Skriv inte bara när stämningen är rätt. Om du behöver regelbundet läsare måste du tillhandahålla regelbundet innehåll. Tidningar har denna funktion noggrant optimerad. Du får en tidning på samma tid varje dag om du vill.

Detta är den typen av konsistens som du bör ge dina läsare. Du får inte bara ett mer lojalt följande, utan Google kommer också att älska dig. Skapa ett schema och försök så mycket som möjligt att hålla fast vid det.

5. Underlåtenhet att utnyttja e-postprenumerationer

Det finns inget bättre att rulle i dessa läsare än genom att dela ditt innehåll med dina e-postprenumeranter. Du måste ändå vara särskilt försiktig när du når ut till dina e-postprenumeranter. Framgångsrika bloggare säger att ett av de bästa sätten att du kan utnyttja din e-postlista om du skickar intressant information nära relaterat till ditt nya blogginlägg.

Lär dig som författare infoga utdrag av innehållet som du vill att dina e-postprenumeranter ska läsa i ett intressant utformat e-postmeddelande. Om du har ett inlägg som skulle vara värdefullt för dem kan du öka ditt läsekrets genom att skicka dina läsare om det.

6. Innehåll utan specifika nyckelord

Sann bloggning är informationsdelning, men du kommer inte att dela ditt innehåll tillräckligt om ingen läsare kan hitta det online. Medan självpromotering och delning av influenser kommer att gå längre och öka din läsare, måste du hjälpa sökmotorerna när det gäller ranking.

Användning av sökord är en viktig del av alla SEO-strategier. Nyckelord hjälper sökbotarna att hitta och förstå ditt innehåll. Undersök dina nyckelord innan du skriver och använd dem enligt de standarder som krävs.

7. Glömmer att länka ut

Hyperlänkning var en gång en mycket missbrukad SEO-taktik, men när den körs korrekt kan det ge dig många fördelar. När du skriver dina blogginlägg placerar du relevanta hyperlänkar i dina artiklar för att förbättra din SEO-poäng. Länk till trovärdiga källor för att förbättra din trovärdighet, och du kommer att se dina sidvisningar öka när dina läsare har en bättre webbplatsupplevelse.

För att sänka risken för ökade avvisningsfrekvenser från länkar, se till att externa länkar bara öppnas i nya flikar. Fortsätt arbeta med ditt gamla innehåll och länka nya blogginlägg till det för att fortsätta locka fler reaktioner från intresserade läsare.

8. Inlägg utmanande att läsa bloggposter

Det finns enkla artikelformateringsmetoder som kan göra ditt innehåll mer attraktivt för läsarna. Först måste du använda rubriker. Korrekt placerade titlar gör innehåll i lång form mer läsbart och bjuder in fler kommentarer och delningar. Du måste dock vara försiktig så att du inte missbrukar rubriktaggar.

En artikel som är fullpackad med H2- och H3-rubriker kan vara lätt att läsa men kommer att påverka din SEO-ranking negativt. Ett annat lustigt sätt att locka läsarna att fortsätta läsa ditt innehåll är att skriva kortare meningar. Använd ledningar för att skapa intriger när du börjar skriva och skriva i första personen. Lägg till relevanta bilder för att bryta ihop långa stycken.

9. Webbplatser med cringeworthy laddningshastighet

Människans genomsnittliga uppmärksamhetsområde är som lägst någonsin! Microsoft säger att uppmärksamhetsspannet online har minskat från ett i genomsnitt 12 sekunder till åtta sekunder. Följaktligen har ingen läsare någon ledig tid för en webbplats med långsam laddning.

Sökmotorer hatar även långsamma webbsidor. Använd lämpliga webbdesignöverväganden för att säkerställa att din webbplatshastighet är perfekt. Gör din webbplats märkbar och undvik röran från irrelevanta annonser.

10. Otålighet

Rom byggdes inte på en dag, och det finns ingen framgång för bloggning där ute. Varje framgångsrik blogg är ett arbete av hårt arbete och passion. Du måste lägga in oändliga timmar med kreativt arbete för att säkerställa ett konsekvent och roligt innehållsflöde.

Med uthållighet, tålamod och mycket kreativitet kommer din läsekrets att växa från ett smink till tusentals. Din karaktär som författare och kreativ testas noggrant under denna process, men i slutändan kommer du att bli en bättre och mer sympatisk författare.

Hur man lyckas med att blogga för 2020

Om du funderar på att lansera en ny blogg finns det ingen bättre tid att göra än i början av ett helt nytt decennium. Nedan följer några tips om det bästa sättet att lyckas som bloggare i år.

Skaffa en hälsosam bloggmethod

Blogga är inte en promenad i parken, så förbered dig på att arbeta det hårdaste du någonsin har haft i ditt liv. Det kan vara svårt i dina tidiga bloggdagar, men ge dig själv tid att lära dig och växa.

Undvik en snabb rik mentalitet

Förvänta dig inte att bli berömd och rik över natten. Arbeta med att bli en mer kreativ författare och en mer användbar bloggare för dina läsare och fördelarna med att blogga kommer att strömma in.

Fortsätt vara positiv

Du kommer att lyckas om du inte ger upp. Hitta en nisch som du brinner för.

Om du skriver innehåll som du brinner för, kommer dina läsare att sluka det och du kommer att njuta av forsknings- och skrivprocessen.

Om din bloggläsare har blivit en besvikelse kan du vända den och börja påverka dina läsares liv.

Korrigera bara de misstag som nämns ovan så ser du snart bättre resultat.

Författare Bio:

Walter Akolo har varit frilansförfattare och internetmarknadsförare sedan 2011. Han skriver för närvarande för Kardinal digital marknadsföring, en Atlanta-baserad digital marknadsföringsbyrå som är specialiserad på PPC.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map