Kako popraviti napako »DNS naslova strežnika ni mogoče najti« Napaka: Dokončni vodnik

Gre za navadno napako, ki služi kot opozorilo in jo je treba paziti, preden stvari uidejo iz rok.


Kako popraviti strežnika DNS naslova ni mogoče najti Napaka

Če uporabljate Google Chrome Če želite brskati po spletu, ste se že morali soočiti s sovražno napako »DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti«. Ta napaka lahko uporabnike zelo zaskrbi. Ampak, ne dovolite, da vas obremenjuje. To je pogost pojav in se nanaša na strežnik DNS.

Brskalnik mora imeti možnost, da stopi v stik s strežnikom, da se lahko spletno mesto naloži. Če ni povezave, boste prejeli napako. V tem članku bomo govorili o tem, zakaj se lahko pojavi ta napaka in kako jo odpraviti.

Contents

Kaj je naslova strežnika DNS, ni mogoče najti?

Ta napaka se lahko pojavi tudi kot »DNS strežnik ni na voljo«, je pogosta napaka, ki služi kot opozorilo in jo je treba paziti, preden stvari uidejo iz rok.

Pomeni, da se brskalnik ne more povezati s strežnikom DNS, zato ne najde naslova, ki ga iščete. Težava se pojavlja v Microsoftu Chrome, ki je med najbolj znanimi brskalniki danes, v računalnikih z operacijskim sistemom Windows.

Strežnik-DNS-naslov ni mogoče najti

5 preprostih korakov za odpravo težave

»Naslova strežnika DNS strežnika ni mogoče najti« se morda sliši kot zelo zapletena težava, vendar je dokaj enostavno rešiti, če imate dostop do pravih informacij.

Težava je v vašem sistemu in ne v strežniku, zato je vse v vaših rokah. Oglejmo si pet stvari, s katerimi lahko rešite težavo.

1. Preverite & Posodobite gonilnike

Zastareli, pokvarjeni ali napačni gonilniki vas lahko soočijo s to napako. Zato bi moral biti vaš prvi korak samodejno preverjanje gonilnikov in zagotovitev, da delujejo pravilno. Če vaš sistem tega ne ponuja, lahko izvedete ročno posodobitev.

Samodejne posodobitve

Lahko uporabiš Voznik enostavno za opravljanje dela. To je zanesljiv program, ki lahko prepozna zastarele ali manjkajoče gonilnike in jih tudi ustrezno posodobi.

Predlagamo, da izberete možnost »Posodobi vse«, tako da se lahko vsi stari ali napačni gonilniki samodejno posodobijo.

Ročne posodobitve

Če samodejne posodobitve niso možnosti, lahko poskusite gonilnike posodobiti ročno. Pojdite na spletno mesto proizvajalca in poiščite najnovejše različice ustreznih gonilnikov in se prepričajte, da imate nameščene najnovejše različice. Če ne, prenesite in namestite najnovejše gonilnike s spletnega mesta.

Če imate težave, lahko poiščete strokovno pomoč ali se obrnete na proizvajalca, ki vam bo pomagal prepoznati najnovejše gonilnike.

V večini primerov bo težava odpravila posodobitev gonilnika. Če ne deluje, premaknite se na možnost 3.

2. Počistite Chromov predpomnilnik gostitelja

Značilno je, da se predpomnilnik Chrome Chrome pokvari ali napolni. V takšnem scenariju se lahko srečujete z napakami, zato je čiščenje predpomnilnika prava rešitev.

clear-host-cache

Težavo je enostavno odpraviti. Odprite Google Chrome in ga kopirajte in prilepite v naslovno vrstico: chrome: // net-Internals / # dns.

Lahko tudi vnesete naslov kot je. Prepričajte se, da ni napak. Kliknite Enter in takoj boste videli stran s konfiguracijo. Poiščite gumb »Počisti predpomnilnik gostitelja«, ki je desno pod tabelo in poleg naslova Host Resolver Cache, ki je poudarjen krepko. S klikom na gumb se izbriše predpomnilnik.

Zdaj zaprite Chrome in ga znova odprite, da preverite, ali se stvari vrnejo v normalno stanje. Če je odgovor da, lahko nadaljujete z brskanjem, sicer pa se pomaknite na možnost št. 3.

3. Pojdite na mapo ‘ETC’ in izbrišite datoteke

Ta preprost popravek potrebuje le nekaj sekund.

Do mape ETC dostopate tako, da odprete svoj pogon C, Windows, System32 in gonilnike. Lahko tudi kopirate in prilepite ta naslov v naslovno vrstico za neposreden dostop do mape: C: \ Windows \ System32 \ gonilniki \ itd.

Izbrišite vse datoteke, ki jih vidite v mapi, in počistite koš za smeti.

Zdaj zaprite Chrome in ga znova odprite, da preverite, ali se stvari vrnejo v normalno stanje. Če je odgovor da, lahko nadaljujete z brskanjem, sicer pa se pomaknite na možnost št. 4.

4. Spremenite nastavitve strežnika DNS

Obstaja težava zaradi vaših DNS strežnikov in njihove konfiguracije.

Oglejte si svoje strežnike DNS in se prepričajte, da so pravilno konfigurirane. Hkrati pritisnite tipki R in Windows na tipkovnici. Sistem bo pozval ukaz Run. V polje vnesite nadzorno ploščo in kliknite V redu. Sistem bo odprl vaš CP. Če se to sliši zapleteno, lahko nadzorno ploščo odprete tudi neposredno v meniju Windows, če imate Windows 10.

Zdaj na nadzorni plošči poiščite Center za omrežje in skupno rabo ikono in kliknite na Spremenite nastavitve adapterja gumb na levi strani zaslona. V tem oknu z desno miškino tipko kliknite na Lokalna ali brezžična omrežna povezava ikono in izberite Lastnosti.

Na zaslonu se prikaže seznam elementov, ki jih uporablja povezava. Kliknite gumb ‘Internet Protocol Version 4’ in si oglejte njegove lastnosti s klikom na zaslon Lastnosti gumb.

Zdaj boste videli zavihek Splošno. Izberite Samodejno pridobite naslov DNS strežnika možnost, če še ni izbrana. V nasprotnem primeru izberite Uporabite naslednji naslov strežnika DNS in kliknite V redu.

Poskrbite, da bodo vaše nastavitve DNS videti takole:

Prednostni naslov: 8.8.8.8.
Nadomestni naslov: 8.8.4.4.

Zdaj odprite Chrome in preverite, ali se stvari vrnejo v normalno stanje. Če je odgovor pritrdilen, lahko brskate še naprej, v nasprotnem primeru se pomaknite na možnost 5.

5. Obnovite in počistite svoj DNS

Windows OP samodejno shrani IP naslove spletnih mest, ki jih obiščete. Ta predpomnilnik pomaga, da se spletna mesta ob ponovnem obisku hitreje naložijo.

Medtem ko je namen predpomnilnika pospešiti postopek, se lahko pokvari in povzroči težave. Rešitev je v čiščenju in obnovi predpomnilnika.

Še enkrat odprite poziv Run in v polje vnesite cmd. Nato pritisnite tipko „Control, Shift in Enter“, da odprete ukazni poziv.

Lahko vtipkate ali kopirate in prilepite ipconfig / flushdns in pritisnete Enter. Predpomnilnik se bo izpraznil, če je poškodovan ali zastarel. Nato vtipkajte ali kopirajte ipconfig / obnovi in ​​ponovno pritisnite Enter. Zdaj vnesite ali kopirajte in prilepite ipconfig / registerdns in pritisnite Enter.

Končal si. Znova zaženite računalnik.

Zdaj odprite Chrome in preverite, ali se stvari vrnejo v normalno stanje. Če je odgovor da, lahko brskate še naprej, sicer se boste morda morali posvetovati s strokovnjakom.

Oddelek za pogosta vprašanja

Kaj je strežnik DNS naslov?

DNS strežnik, skrajšan za strežnik strežnika domenskih imen, je računalnik, ki zbira bazo podatkov IP naslovov in imen gostiteljev, povezanih z IP-ji. Te informacije se uporabljajo za prevajanje ali reševanje poizvedb.

DNS strežniki za medsebojno komuniciranje uporabljajo posebne protokole in programsko opremo.

Kaj pomeni, če naslova DNS ni mogoče najti ”Napaka?

Napaka vam preprečuje brskanje po mestu in nakazuje na težavo s sistemom. To se zgodi, ko računalnik ne poišče naslova IP, povezanega z domeno.

Kako najdem IP naslov svojega strežnika?

Proces je dokaj preprost:

 1. Odprite okno Zaženi s pritiskom Windows-R. V besedilno polje vnesite cmd in pritisnite Vnesite. To bo odprlo ukazni poziv.
 2. V besedilno polje vnesite ipconfig in pritisnite Vnesite. Odprlo se bo novo okno z nekaj dragocenimi informacijami, vključno z IP-naslovom vašega računalnika, prikazanim poleg Naslov IPv4 črta.

Kako najdem podatke o strežniku DNS?

V ukazni poziv (brez navedb) vnesite ali kopirajte ipconfig / all in pritisnite Vnesite. To bo sprožilo ukaz in na zaslonu prikazalo informacije, povezane z omrežjem. Glavni naslov DNS računalnika najdete pod poljem »DNS strežniki«.

Kako lahko ponastavim strežnik DNS?

 1. Odprite okno Zaženi s pritiskom Windows-R.
 2. Vtipkajte ali kopirajte ipconfig / flushdns ali kopirajte in pritisnite Vnesite.

Končna beseda

Upamo, da vam bodo zgornje rešitve pomagale znebiti napake »strežnika DNS ni mogoče najti«. Poskusite vsako rešitev eno za drugo in poskrbite, da vse ukaze vtipkate previdno in brez narekovajev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map