Kako čas trajanja in hitrosti vpliva na vaše spletno mesto [Infographic]

Skupaj raziščimo, kako izpadi in počasen čas nalaganja strani zažgejo luknjo v žepu in kako lahko zagotovite, da je vaše spletno mesto hitro.


Umiki in hitrost Infographic Intro

Ni več skrivnost, da počasnejše spletno mesto škodi vašemu spletnemu mestu. Če se vaše spletno mesto ne naloži dovolj hitro, na koncu izgubite stranke in morda kar nekaj prihodka.

Pravo vprašanje je, kaj je čas za dobro obremenitev?

No, o tem lahko prideš z vedenjem 53% mobilnih uporabnikov zapusti spletno mesto, če traja več kot tri sekunde za nalaganje. Torej, spletno mesto, ki si naloži več kot 4 sekunde, velja za najpočasnejšega, medtem ko je povprečen sprejemljiv čas za nalaganje dve do tri sekunde.

Kakšen čas trajanja spletnega mesta vas lahko stane

Preden preučimo posledice izpadov, si najprej oglejmo, kaj v resnici je. Ko spletno mesto ni na spletu ali ko uporabnikom ne omogoča, da na prvem mestu počnejo to, kar so prišli..

Prekinitve zlahka povzročijo izgubo podjetij v povprečju 7.900 dolarjev za vsako minuto, ko je spletno mesto propadlo. Čez eno leto bi lahko za mala in srednja podjetja to doseglo 1.000.000 USD. Z drugimi besedami, podjetje bi izgubilo vsako minuto izgube spletnega mesta 66.240 dolarjev.

Neželeni učinek prekinitve lahko presodite s temi primeri:

 • Enodnevni izpad Facebooka bi privedel do izgube prihodka v 11,7 milijona dolarjev.
 • Twitter lahko izgubi do dohodka 20.000 dolarjev za enodnevni izpad.
 • Če se eBay poslabša štiriindvajset ur, bi lahko prišlo do izjemne izgube prihodka 28 milijonov dolarjev.
 • 40-minutni izpad za Amazon je enak izgubi prihodka v višini 20.000 dolarjev.

Kaj lahko povzroči izpadi?

Neuspehi lahko pripišemo več vzrokov. Na primer, napadi hekerjev lahko privedejo do ugrabljenih strani, ki se ne naložijo v štirih sekundah. Drugi podobni dejavniki vključujejo sistemske napake, napake v napravi in ​​DDoS napade ter človeške napake, ki bi lahko privedle do HTTP napak, mrtvih strani in počasnih obremenitev.

V preteklosti je bilo veliko najboljših spletnih mest tudi izpadov zaradi različnih dejavnikov, kot so človeške napake ali hekerski napadi. Znana imena, kot so Samsung, Ikea in Flipkart, so bila v preteklosti žrtev zastojev.

Kako čas trajanja in hitrost vpliva na vašo spletno stran

Posledice izpadov

Prekinitev lahko povzroči več težav. Tej vključujejo:

1. Izguba prometa in prihodkov spletnega mesta

Splošno znano je, da noben uporabnik ne želi uporabljati počasnega spletnega mesta. Če pogledamo v perspektivo, si oglejte vse te številke. Če vaše spletno mesto naredi 100.000 dolarjev v enem dnevu, potem bi lahko izboljšanje za eno sekundo prineslo dodatnih 7000 dolarjev dnevno. Vlak je zmanjšal zamudo za samo 0,3 sekunde skozi njihov lijak. Kot rezultat tega so kupci porabili dodatno ceno 11,5 milijona dolarjev čez leto dni.

Podobno zaradi počasnih obremenitev na spletu trgovci na drobno vidijo skupaj 18 milijard dolarjev na leto v obliki zapuščenih nakupovalnih vozičkov. Pred kratkim je Amazon izvedel test, ki je pokazal, da bi velikan e-trgovine izgubil do 1,6 milijarde dolarjev vsako leto, če se je njihova hitrost upočasnila le za eno sekundo.

Poleg prihodka bo močno vplival tudi promet na vaši spletni strani. Dodatno 0,5 sekunde sprejeti za ustvarjanje vsake iskalne strani lahko povzroči do 20% padec prometa. Medtem lahko zaostajanje v 0,4 sekunde zmanjša promet za 0,44%. Glede na raziskave, ki jih je opravil Google, se je čas nalaganja strani povečal na 5 sekund, zato se je stopnja obiskov povečala tudi na 90%.

2. Izguba zadovoljstva strank

Samo ena sekunda zamude lahko zmanjša zadovoljstvo kupcev za do 16%. Z drugimi besedami, veliko strank bi se komaj radi vrnilo na stran, ki se počasi nalaga.

podobno, 75% uporabnikov se ne bo vrnil na spletno stran, če se ne naloži v štirih sekundah. Prav tako bo 39% ljudi obiskalo spletno mesto, če se slike nalagajo predolgo. Ne pozabite, da je lahko slaba interakcija in uspešna transakcija ena sekunda.

3. Slaba reklama

Neželeni učinki izpadov se ne končajo samo z izgubo kupcev. Pravzaprav, 44% odjemalci povedo drugim okoli sebe o slabi izkušnji s spletom. Na koncu to zmanjša število potencialnih novih strank, četudi je to za majhen odstotek.

4. Nižja uvrstitev v rezultatih iskalnikov

Obnašanje pajkov in strank je odgovorno za znižanje uvrstitve v rezultatih iskalnika v primeru izpada. Če se spletno mesto ne naloži v petih sekundah, se uporabniki odpravijo. Takšna neaktivnost uporabnikov je dokaz, da podjetje ne ceni dovolj svojih kupcev. Kot rezultat, algoritem Google takšna mesta kaznuje in jih zniža na nižji rang.

Medtem Google pajek, programska oprema, odgovorna za indeksiranje spletnih strani, porabi le omejen čas na vsakem spletnem mestu. Torej, če se vaše celotno spletno mesto odziva počasi, bo bot indeksiral le nekaj števil strani. Tako bo to vplivalo na možnosti vaše spletne strani zelo slabo.

5. Ukvarjanje z odmorom

Seveda ni izgubljeno vse upanje. Obstajajo ukrepi, ki jih lahko sprejmete še preden se vaše spletno mesto zruši, na primer nakup varnostnega varnostnega strežnika DNS, uporaba Googlovih orodij za spletne skrbnike in vedno izdelavo varnostne kopije baze podatkov itd..

Podobno obstajajo tudi stvari, ki jih lahko storite v primeru, da se vaše spletno mesto zruši. Na primer, morate potrditi, da je vaše spletno mesto propadlo. Nato se obrnite na svoje podjetje za gostovanje in obvestite uporabnike.

Predvsem pa lahko uporabite orodja za preverjanje časa nalaganja. Na voljo je številna brezplačna programska oprema, ki ne samo meri čas nalaganja vaše strani, ampak tudi ponuja ključen vpogled in odkriva skrite dejavnike, ki bi lahko ovirali delovanje vašega spletnega mesta. Takšna orodja vključujejo:

Web.dev

To orodje vam omogoča preizkus uspešnosti vašega spletnega mesta. Prav tako lahko dobite nasvete, kako izboljšati uporabniško izkušnjo. Poleg tega se lahko prijavite in spremljate svoj napredek.

GTmetrix

To orodje vam ne daje le podrobnega vpogleda v to, kako dobro se vaše spletno mesto nalaga, ampak tudi daje priporočila, kako ga lahko optimizirate.

Pingdom

Končno vam Pingdom omogoča spremljanje učinkovitosti, časa delovanja in interakcij vašega spletnega mesta, da bi izboljšali izkušnjo končnih uporabnikov.

Izboljšanje hitrosti

Samo preizkušanje hitrosti vam ne bo koristilo. Sprejeti morate tudi ukrepe za izboljšanje hitrosti. Tej vključujejo:

 • Izbira zanesljivega in kakovostnega ponudnika gostovanja.
 • Optimizacija vsebine, vključno s slikami.
 • Prepričajte se, da so vsi strežniki v dobrem stanju.
 • Zmanjšajte velikost piškotkov in uporabite domene brez piškotkov.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map