Cum să remediați „Adresa DNS a serverului nu a putut fi găsită” Eroare: Ghidul definitiv

Este o eroare frecventă care servește ca un avertisment și trebuie să fie îngrijită înainte ca lucrurile să iasă din mână.


Rezolvarea adresei DNS a serverului nu a putut fi găsită eroare

Dacă folosești Google Chrome pentru a naviga pe web, atunci trebuie să fiți confruntat cu eroarea „adresa DNS a serverului nu a putut fi găsită”. Această eroare poate face utilizatorii foarte îngrijorați. Dar, nu-l lăsa să te încarce. Este o întâmplare comună și se referă la serverul DNS.

Browserul trebuie să poată lua legătura cu serverul pentru a se încărca un site web. Dacă nu există nicio conexiune, veți primi o eroare. În acest articol, vom vorbi despre motivul pentru care poate apărea această eroare și cum să o rezolve.

Contents

Ce este adresa DNS a serverului nu a putut fi găsită?

Această eroare poate apărea și ca „Serverul DNS nu este disponibil”, este o eroare frecventă care servește ca un avertisment și trebuie să fie îngrijită înainte ca lucrurile să iasă din mână.

Acesta indică faptul că browserul nu se poate conecta la serverul DNS, deci nu poate găsi adresa pe care o căutați. Problema apare pe Microsoft Chrome, care este printre cele mai cunoscute browsere de astăzi, pe computerele Windows.

Server-DNS-Address-ar putea-Nu-Be-au găsit

5 pași simpli pentru a remedia problema

„Adresa IP a serverului DNS nu a putut fi găsită” poate părea o problemă foarte complexă, dar este destul de ușor de rezolvat dacă aveți acces la informațiile corecte.

Problema este în sistemul tău și nu în server, prin urmare, totul este în propriile mâini. Să aruncăm o privire la cinci lucruri pe care le puteți face pentru a rezolva problema.

1. Verificați & Actualizați driverele dvs.

Driverele depășite, corupte sau incorecte vă pot cauza această eroare. Prin urmare, primul tău pas ar trebui să fie să efectuați o verificare automată a driverelor și să vă asigurați că funcționează corect. Dacă sistemul dvs. nu oferă acest lucru, atunci puteți efectua o actualizare manuală.

Actualizari automate

Poți să folosești Șofer ușor să îndeplinească meseria. Este un program de încredere care poate identifica drivere depășite sau lipsă și, de asemenea, le poate actualiza în consecință.

Vă sugerăm să alegeți opțiunea „Actualizați toate”, astfel încât toate driverele vechi sau incorecte să poată fi actualizate automat.

Actualizări manuale

Dacă actualizările automate nu sunt o opțiune, atunci puteți încerca să actualizați driverele manual. Mergeți pe site-ul producătorului și căutați versiunile recente ale driverelor relevante și asigurați-vă că aveți cele mai recente versiuni instalate. Dacă nu, descărcați și instalați cele mai noi drivere de pe site.

Dacă aveți probleme, puteți solicita ajutor profesionist sau puteți contacta legătura cu producătorul pentru a vă ajuta să identificați cele mai recente drivere.

În cele mai multe cazuri, actualizarea driverului va rezolva problema. Dacă nu funcționează, treceți la opțiunea # 3.

2. Ștergeți memoria cache gazdă Chrome

Este tipic ca cache-ul gazdă Chrome să fie corupt sau să fie complet. Este posibil să vă confruntați cu erori într-un astfel de scenariu, prin urmare, ștergerea memoriei cache poate fi soluția potrivită.

clar-gazdă cache

Problema este ușor de remediat. Deschideți Google Chrome și copiați și lipiți acest lucru în bara de adrese: chrome: // net-internals / # dns.

Puteți, de asemenea, să introduceți adresa așa cum este. Asigurați-vă că nu există dactilografii. Faceți clic pe Enter și veți vedea imediat o pagină de configurare. Găsiți butonul „Ștergeți memoria cache gazdă” care se află chiar sub tabel și lângă titlul Rezolvare cache gazdă, care este evidențiat cu caractere aldine. Făcând clic pe buton se va șterge memoria cache.

Acum, închide Chrome și redeschide-l pentru a vedea dacă lucrurile revin la normal. Dacă da, puteți continua să navigați, în caz contrar, treceți la opțiunea # 3.

3. Accesați folderul „ETC” și ștergeți fișierele

Această soluție simplă necesită doar câteva secunde.

Accesați folderul ETC accesând C Drive, Windows, System32 și Drivere. Puteți, de asemenea, copia-lipi sau tasta această adresă în bara de adrese pentru a accesa direct folderul: C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc.

Ștergeți toate fișierele pe care le vedeți în dosar și, de asemenea, ștergeți coșul de reciclare.

Acum, închide Chrome și redeschide-l pentru a vedea dacă lucrurile revin la normal. Dacă da, puteți continua să navigați, în caz contrar, treceți la opțiunea # 4.

4. Schimbați-vă Setările serverului DNS

Este posibil ca problema să fie acolo datorită serverelor DNS și configurației lor.

Aruncați o privire la serverele dvs. DNS și asigurați-vă că sunt configurate corect. Apăsați simultan tastele R și Windows de pe tastatură. Sistemul va solicita o comandă Run. Tastați Panou de control în casetă și faceți clic pe Ok. Sistemul vă va deschide CP-ul. Dacă acest lucru pare complicat, este posibil să deschideți Panoul de control direct din meniul Windows dacă aveți Windows 10.

Acum, în Panoul de control, găsiți Centrul de rețea și partajare pictograma și faceți clic pe Schimbă setările adaptorului butonul găsit în partea stângă a ecranului. Din această fereastră, faceți clic dreapta pe butonul Conexiune de rețea locală sau wireless pictograma și alegeți Proprietăți.

Ecranul va afișa o listă de elemente utilizate de conexiune. Faceți clic pe butonul „Internet Protocol Version 4” și vizualizați Proprietățile sale făcând clic pe ecran Proprietăți buton.

Acum veți vedea fila generală. Selectează Obțineți adresa DNS pe server automat opțiune dacă nu este deja selectată. În caz contrar, selectați tasta Utilizați următoarea adresă DNS Server opțiune și faceți clic pe OK.

Asigurați-vă că Setările DNS vor apărea astfel:

Adresa preferată: 8.8.8.8.
Adresa alternativă: 8.8.4.4.

Acum, deschide Chrome pentru a vedea dacă lucrurile revin la normal. Dacă da, puteți continua să navigați, în caz contrar, treceți la opțiunea # 5.

5. Reînnoiește și șterge DNS-ul

Windows OP stochează automat adresele IP ale site-urilor pe care le vizitați. Această memorie în cache ajută site-urile să se încarce mai rapid atunci când sunt revizuite.

În timp ce scopul cache-ului este acela de a accelera procesul, acesta poate fi corupt și poate cauza probleme. Soluția constă în ștergerea și reînnoirea memoriei cache.

Încă o dată, deschideți promptul Run și tastați cmd în casetă. Apoi, apăsați simultan „Control, Shift și Enter” pentru a deschide promptul de comandă.

De asemenea, puteți tasta sau copia-lipi ipconfig / flushdns și apăsați Enter. Cache-ul dvs. va fi eliminat dacă este corupt sau învechit. Apoi, tastați sau copiați-copiați ipconfig / reînnoiți și apăsați încă o dată Enter. Acum, tastați sau copiați-copiați ipconfig / registerdns și apăsați Enter.

Ai terminat. Reporniți computerul.

Acum, deschide Chrome pentru a vedea dacă lucrurile revin la normal. Dacă da, puteți continua să navigați, în caz contrar, este necesar să consultați un profesionist.

Întrebări frecvente

Ce este o adresă DNS pentru server?

Un server DNS, scurtat pentru un server de nume de domeniu, este un computer care colectează o bază de date cu adrese IP și nume de gazdă asociate IP-urilor. Aceste informații sunt utilizate pentru a traduce sau rezolva interogări.

Serverele DNS folosesc protocoale și software speciale pentru a comunica între ele.

Ce înseamnă când aveți o adresă DNS nu a putut fi găsită ”Eroare?

Eroarea vă împiedică să navigați pe site și indică o problemă cu sistemul. Se produce atunci când computerul nu reușește să caute adresa IP asociată unui domeniu.

Cum găsesc adresa mea IP a serverului?

Procesul este destul de simplu:

 1. Deschideți fereastra Run, apăsând Ferestre-R. Tastați cmd în caseta de text și apăsați introduce. Aceasta va deschide promptul de comandă.
 2. În caseta de text, tastați ipconfig și apăsați introduce. Aceasta va deschide o nouă fereastră cu câteva informații valoroase, inclusiv adresa IP a computerului afișată lângă Adresa IPv4 linia.

Cum găsesc detaliile serverului meu DNS?

Tastați sau copiați-copiați ipconfig / all în promptul de comandă (fără ghilimele) și apăsați introduce. Aceasta va rula comanda și va afișa informațiile legate de rețea pe ecranul tău. Veți găsi adresa principală DNS a computerului în câmpul „Servers DNS”.

Cum pot reseta serverul meu DNS?

 1. Deschideți fereastra Run, apăsând Ferestre-R.
 2. Tastați sau copiați-copiați ipconfig / flushdns și apăsați introduce.

Cuvântul final

Sperăm că soluțiile de mai sus vă vor ajuta să scăpați de eroarea „Server DNS care nu a fost găsit”. Încercați fiecare soluție una câte una și asigurați-vă că tastați toate comenzile cu atenție și fără ghilimele.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map