Si të monitorohen portet dhe faqet e internetit me burim të hapur

Koha e aplikimit është e rëndësishme për funksionimin e biznesit dhe si mbështetje e Infrastrukturës, duhet të pajiseni me mjetin e kërkuar të monitorimit për veprim proaktiv.


Nëse jeni duke punuar në një organizatë të madhe, me shumë mundësi do të keni ndonjë mjet ndërmarrjeje, të cilin jeni të detyruar ta përdorni.

Sidoqoftë, për biznesin e vogël dhe të mesëm – mund të mendoni të keni një burim të hapur si një zgjidhje falas për URL-në në internet & Monitorimi i porteve.

Në këtë artikull, unë do të flas për mënyrën e monitorimit të URL-ve dhe Porteve të Shërbimit me mjetin me burim të hapur bazuar në PHP – “Monitorimi i serverit PHP.”

Disa nga mundësitë e monitorimit

 • Monitoroni URL-në e Uebit
 • Monitoroni numrin e portit
 • Kërkoni për varg në uebfaqe dhe shënoni nëse nuk gjenden
 • Opsioni për të provuar pragun e konfiguruar para se të paralajmëroni
 • Përcaktoni vlerën e afatit të përgjigjes
 • Ndizni email kur jeni poshtë
 • Dërgoni SMS kur jeni poshtë
 • Njoftoni duke përdorur Pushover.net

Parakusht

 • Web Server – Apache, Nginx (Unë do të konsideroj Apache për këtë demonstrim)
 • PHP 5.3.7+, PHP-MySQL
 • MySQL
 • curl

Nëse tashmë keni parakushtet në serverin tuaj duke përfshirë bazën e të dhënave, atëherë mund të hidheni te “Instaloni Monitorin e PHP Server“Seksioni më poshtë.

Instaloni Apache, PHP, MySQL, CURL

 • Hyni në server, ku keni ndërmend të konfiguroni monitorimin
 • Hapni Terminalin SSH
 • Ekzekutoni nën komandën yum për të instaluar

 yum instaloni httpd php mysql-server curl php-mysql

 • Filloni Apache & Shërbimet e MySQL

fillimi i shërbimit MySQL
fillimi i shërbimit httpd

Baza e të dhënave për konfigurimin

Kërkon një bazë të dhënash për të ruajtur matricën e monitorimit. Le të fillojmë vendosjen e MySQL duke krijuar një bazë të dhënash, përdorues & Fjalëkalimi. Nëse është instalim i freskët i MySQL, atëherë rekomandohet të kaloni procedurën e sigurimit duke ekzekutuar

/ Usr / bin / mysql_secure_installation

 • Ndiqni udhëzimet në ekran. Në fakt, mund të keni Y per te gjithe.
 • Rinisni shërbimin MySQL

’Shtë koha për të krijuar bazën e të dhënave dhe për të dhënë privilegjet.

[[Email mbrojtur] yum.repos.d] # mysql -u rrënjë -p
Shkruani fjalëkalimin:
Mirësevini në monitorin MySQL. Komandat mbarojnë me; ose \ g.
ID-ja juaj e lidhjes MySQL është 2
Versioni i serverit: 5.1.73 Shpërndarja e burimit
Të drejtat e autorit (c) 2000, 2013, Oracle dhe / ose bashkëpunëtorët e tij. Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Oracle është një markë tregtare e regjistruar e Oracle Corporation dhe / ose e saj
affiliates. Emrat e tjerë mund të jenë marka tregtare të pronarëve të tyre përkatës.
Shkruani ‘ndihmë;’ ose ‘\ h’ për ndihmë. Shtypni ‘\ c’ për të pastruar deklaratën aktuale të hyrjes.
mysql> krijoni bazën e të dhënave CHANDAN;
Query OK, 1 rresht i prekur (0.00 sek)
mysql> krijoni përdorues [Email mbrojtur];
Query OK, 0 rreshta të prekur (0.00 sek)
mysql> vendosni fjalëkalimin [Email mbrojtur]= PASSWORD ("CHANDAN");
Query OK, 0 rreshta të prekur (0.00 sek)
mysql> jepni të gjitha privilegjet në CHANDAN. * në [Email mbrojtur] të identifikuar nga ‘CHANDAN’;
Query OK, 0 rreshta të prekur (0.00 sek)
mysql> privilegjet e skuqura;
Query OK, 0 rreshta të prekur (0.00 sek)
mysql> dalje
mirupafshim
[[Email mbrojtur] yum.repos.d] #

Për qëllime demo, unë kam mbajtur emrin e përdoruesit, fjalëkalimin & bazën e të dhënave si “CHANDAN“. Ju lutemi ndryshoni atë në përputhje me rrethanat.

Instaloni Monitorin e PHP Server

Ju mund të krijoni një dosje të re “monitorimi” nën / opt për të mbajtur paketën e mjeteve.

Ose mund të tërheqni drejtpërdrejt skedarin zip nga serveri duke përdorur komandën wget

wget http://downloads.sourceforge.net/project/phpservermon/phpservermon/PHP%20Server%20Monitor%20v3.1.1/phpservermon-3.1.1.zip

 • unzip dosjen zip të shkarkuar

unzip phpservermon-3.1.1.zip

 • Kopjoni dosjen e nxjerrë në Apache DocumentRoot tuaj. Nëse instalohet në vendndodhjen e paracaktuar, atëherë do të ishte / var / www / html

cp –rp phpservermon-3.1.1 / var / www / html

 • Le ta riemërojmë dosjen nga phpservermon-3.1.1 në monitorim (megjithëse është opsionale)

 monitorimi mv phpservermon-3.1.1

Le të fillojmë instalim duke hyrë në URL të serverit në internet me monitorimin e URI. Nëse po bënit në lokalin, atëherë do të ishte http: //localhost/monitoring/install.php

 • Klikoni tek “Le të shkojmë”

monitor-instalimit, të fillojë

 • Vendosni informacionin e bazës së të dhënave
 • Klikoni në “Ruaj konfigurimin”

bazës së të dhënave-Konfiguro

 • Vendosni detajet e përdoruesit për të krijuar llogari për Administratën Monitor
 • Klikoni tek “Instaloni”

përdorues-konfiguracion

 • Do të zgjasin disa sekonda dhe do të shihni “SUKSESKonfirmimi.

Suksesi-instalimit

i madh, kështu që tani “Monitorimi i serverit PHP“Konfigurimi është bërë dhe është koha për të konfiguruar një monitorim.

 • Klikoni në “Shkoni në monitorin tuaj”
 • Vendosni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin dhe klikoni në “Hyrja”

login-monitorimit

Do të ridrejtoheni në faqen “Status” ku do të shihni dy monitorime të paracaktuara. Mos u shqetëso – mund t’i fshish ato.

monitorimi-Paneli

 • Le të vendosim një monitorim URL. Klikoni në menunë “Servers” në krye
 • Klikoni në “Shto të re”

Shto nje te ri

 • Vendosni informacionin e kërkuar dhe klikoni në “Ruaj”

Setup-monitorimit

 • Do të vëreni se monitorimi i shtuar së fundmi shfaqet në faqen “Statusi”.

monitorimi-status

Konfiguro karin

Për të azhurnuar në mënyrë periodike statusin, duhet të drejtoheni nga puna. Ju mund t’i drejtoni ato çdo 5 minuta ose gjithçka që ju përshtatet. Ju mund të referoni artikullin tim për vendosjen e crontab nëse nuk jeni i sigurt.

* / 05 * * * * rrënjë / usr / bin / php /var/www/html/monitoring/cron/status.cron.php

Ky mjet i shkëlqyeshëm gjithashtu ju jep gjendje latente (mesatare) dhe uptime raportoni në një grafik nga një orë, ditë ose javë.

 • Shkoni te Status dhe klikoni në etiketën e dëshiruar

Grafiku-raporti

Shkoni përpara dhe shtoni disa monitorime për t’u njoftuar kur diçka bie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map