Si të vendosni Sendy në Ubuntu?

Një udhëzues hap pas hapi për instalimin dhe konfigurimin e Sedy në Ubuntu 18.x


Pse të shpenzoni qindra dollarë në muaj kur mund të dërgoni më shumë se 100,000 email në rreth 25 dollarë për?

Siç mund ta shihni nëse dërgoni 100,000 email duke përdorur Sendin, do të kushtonte 10,02 dollarë në muaj. A mendoni pse thashë 25 dollarë?

Këtu ju shkoni …

Sendy është një program i vetë-pritur i marketingut me email, i cili mund të instalohet në serverin VPS ose Cloud. E lejon AWS SES të dërgojë email me një kosto shumë më të lirë. Ju duhet të paguani një herë 59 dollarë për të blerë programin Sendy. Dhe siç përmenda ju duhet ta instaloni në serverin tuaj i cili zakonisht kushton rreth 10 dollarë në muaj.

Pra, nëse bëni matematikë, do të kushtonte më pak se 25 dollarë në muaj që përfshin pagesa një herë në Sendy, Cloud VM dhe Amazon SES.

Dhe jo vetëm DigitalOcean por mund ta instaloni në çdo platformë tjetër cloud. Sendy nuk është një program intensiv i burimeve, kështu që serveri i nivelit të hyrjes (1 CPU / 1-2 GB RAM) duhet të jetë i mirë.

Këtu janë disa opsione.

platformëKostoja (mujore)
Kamatera$ 9
Linode$ 10
A2 Hosting VPS$ 10

Deri më tani, ju i dini përfitimet e çmimeve. Le të hedhim një vështrim në disa nga karakteristikat e tij.

 • Një pult i bukur – një aplikacion i bazuar në ueb, ku mund të menaxhoni të gjitha operacionet e buletinit. Do të ndiheni sikur po përdorni një platformë email-in e marketingut me bazë SaaS.
 • Multi-markë – menaxhoni markat e shumta nën një llogari të vetme – një përsosur për një agjenci dixhitale.
 • Segmentimi – segmentoni klientin dhe audiencën tuaj në listë
 • Autoresponders – automatizoni email-et e marketingut
 • Trajtimi i kërcimit – mbajeni listën e pastër
 • Pasqyrimet – dini se si po kryhet fushata juaj – vizualizoni çdo të dhënë (klikime, fryrje, çregjistrim, etj.)
 • GDPR gati
 • Mundësoni vërtetimin me dy faktorë për siguri më të mirë

Nëse jeni duke përdorur WordPress, atëherë Sendy mori një widget të thjeshtë për të mbledhur email. Përndryshe, mund të përdorni Lulëzon drejton për tu integruar me Sendy për të mbledhur email më shpejt.

shënim: duhet të jesh i njohur me administratën themelore Linux për të hyrë dhe instaluar programin. Mos u shqetëso nëse jo; ju mund të punësoni një profesionist më Fiverr për ta bërë atë të bëhet për ju.

Le ta fillojmë…

Më poshtë, unë do të përdor Ubuntu 18.04 në Google Cloud VM për të instaluar MariaDB, Apache, PHP dhe Sendy. Do të vendosem në një nën-domain të quajtur sendy.geekflare.com

Krijimi i Kredencialeve AAM IAM

Gjëja e parë – le të krijojmë kredencialin IAM në AWS, i cili do të nevojitet në hapin tjetër. Unë supozoj se tashmë keni një llogari AWS nëse jo, mundeni regjistrohuni këtu.

 • Pasi të krijohet një llogari dhe të regjistrohesh, shko te Përdoruesit e IAM
 • Klikoni Shto përdoruesin dhe shkruani emrin e përdoruesit dhe zgjidhni llojin e qasjes si programatik
 • Nën bashkëngjitni politikën ekzistuese direkt, shkruani sesf dhe SNSF për të zgjedhur politikën
 • Kopjoni ID e tastit të hyrjes dhe çelësin sekret të hyrjes

Ju gjithashtu mund të ndiqni udhëzimet siç shpjegohet në video.

Mos e ndani askënd qasjen dhe çelësin sekret. Mbajeni të sigurt!

Instalimi i Sendy

 • Hyni në serverin Ubuntu
 • Instaloni Apache HTTP

apt-get install apache2

 • Aktivizo mod_rewrite

rishkruaj a2enmod

 • Instaloni PHP-FPM dhe bibliotekën e kërkuar

apt-merrni instaloni php-fpm libapache2-mod-php php-mysql php-curl php-xml

 • Instaloni MariaDB

apt-merrni instaloni mariadb-server mariadb-klient

Le të ekzekutojmë skriptin e sigurisë për të forcuar SQL. Ekzekutoni komandën më poshtë dhe vendosni fjalëkalimin për root. Shtypni Y për të gjitha opsionet.

mysql_secure_installation

ex:

[Email mbrojtur]: / var / www / html # mysql_secure_instalimi

SHENIM: NGJARJE T ALL GJITHA PJEST E K SCTU SHKRIMI REKOMANDUAR P ALLR T ALL GJITHA MariaDB
SH SERVRBIMET N US P USRDORIM TD PRODHIMIT! JU LUTEM LEXONI secilën hap me kujdes!

Për të hyrë në MariaDB për ta siguruar atë, do të na duhet rryma
fjalëkalim për përdoruesin rrënjë. Nëse sapo keni instaluar MariaDB, dhe
nuk e keni vendosur ende fjalëkalimin rrënjë, fjalëkalimi do të jetë bosh,
kështu që ju thjesht duhet të shtypni enter këtu.

Vendosni fjalëkalimin aktual për rrënjë (shkruani për asnjë):
Në rregull, fjalëkalim i përdorur me sukses, duke vazhduar më tej…

Vendosja e fjalëkalimit rrënjë siguron që askush nuk mund të regjistrohet në MariaDB
përdoruesi rrënjësor pa autorizimin e duhur.

Vendosni fjalëkalimin rrënjësor? [Y / n]
Fjalëkalim i ri:
Ri-shkruani fjalëkalimin e ri:
Fjalëkalimi u azhurnua me sukses!
Rivendosja e tabelave të privilegjave..
… Sukses!

Si parazgjedhje, një instalim MariaDB ka një përdorues anonim, duke lejuar këdo
të futesh në MariaDB pa pasur nevojë të krijosh një llogari të përdoruesit
ato. Kjo ka për qëllim vetëm për provë, dhe për të bërë instalimin
shkoni pak më mirë. Ju duhet t’i hiqni ato përpara se të zhvendoseni në një
mjedisi i prodhimit.

Hiq përdoruesit anonimë? [Y / n] y
… Sukses!

Normalisht, rrënja duhet të lejohet të lidhet vetëm nga ‘localhost’. kjo
siguron që dikush nuk mund ta marrë me mend fjalëkalimin kryesor nga rrjeti.

Mos lejoni hyrjen e rrënjës nga distanca? [Y / n]
… Sukses!

Si parazgjedhje, MariaDB vjen me një bazë të dhënash të quajtur ‘test’ që çdokush mund
qasje. Kjo është menduar vetëm për provë, dhe duhet të hiqet
para se të kaloni në një mjedis prodhimi.

Hiqni bazën e të dhënave të provave dhe hyrjen në të? [Y / n]
– Bërja e të dhënave të provës…
… Sukses!
– Heqja e privilegjeve në bazën e të dhënave të provave…
… Sukses!

Rivendosja e tabelave të privilegjave do të sigurojë që të gjitha ndryshimet e bëra deri më tani
do të hyjë në fuqi menjëherë.

Rifreskoni tabelat e privilegjeve tani? [Y / n]
… Sukses!

Pastrimin…

Të gjitha të bëra! Nëse keni përfunduar të gjitha hapat e mësipërm, MariaDB tuaj
instalimi tani duhet të jetë i sigurt.

Faleminderit për përdorimin e MariaDB!
[Email mbrojtur]: / Var / www / html #

 • Le të krijojmë një bazë të dhënash. Hyni në MySQL, do t’ju bëjë që të shkruani fjalëkalimin të cilin e përcaktuat në hapin e mëparshëm.

mysql -u rrënjë -p

 • Do t’ju çojë në pyetjen MariaDB, ku ne do të krijojmë një bazë të dhënash të quajtur senty

krijoni të dhëna sendy;

 • Jep lejen

DUHET T ALL GJITHA sende. * T ” sendy ‘@’ localhost ‘të identifikuar nga’ fjalëkalimi ‘;

Shënim: ndryshoni fjalëkalimin në një kompleks

Koha e tij për të ngarkuar programin Sendy. Kur blini, do të merrni një email me lidhjen e shkarkimit dhe një çelës licence. Ju duhet të ngarkoni programin e shkarkuar në serverin tuaj.

 • Shko te drejtoria e rrënjëve Apache

cd / var / www / html

 • Zhvendosni softverin e ngarkuar Sendy këtu dhe hiqni skedarin

unzip sendy-4.0.1.zip

 • Do të krijojë një dosje të re “sendy” ku do t’ju duhet të azhurnoni konfig.php
 • Shkoni te përfshin dosje dhe azhurnoni konfig.php

cd përfshin
vi config.php

Siç mund ta shihni, duhet të azhurnoni pesë parametra (APP_PATH, dbHost, dbUser, dbPass, dbName)

Deri tani kaq mirë? Le të rindizim shpejt të gjithë programin e nevojshëm.

shërbimi apache2 rinisni
rifillimi i shërbimit php7.2-fpm
rivendosja e shërbimit mysql

E gjithë puna përgatitore është bërë dhe koha e saj për të instaluar Sendy. Para kësaj, të sigurohemi që serveri të ketë të gjithë bibliotekën e kërkuar duke hyrë në një skedar të pajtueshmërisë.php

https://sub.domain.com/sendy/_compatibility.php?i=1

Ju duhet t’i shihni të gjelbërta.

E shkëlqyeshme, le ta fillojmë instalimin …

 • Qasuni në URL me / dërgues
 • Vendosni të gjitha informacionet dhe klikoni Instaloni tani

 • Do të zgjasin disa sekonda dhe do të merrni një konfirmim suksesi.

Do të merrni gjithashtu një email nga AWS për të konfirmuar emailin. Ju keni bërë një herë, hyruni tek Sendy.

Kjo përfundon se Sendy është instaluar me sukses dhe është gati për t’u përdorur. Por, prisni, mos shkoni në rrugë .. ka më shumë.

Rritni kuotën AWS SES

Nëse shikoni pamjen e mëparshme të ekranit, do të vini re për dërgimin e kufirit të postës elektronike në tekst me ngjyra të kuqe. Si parazgjedhje, AWS lejon dërgimin e 200 postave elektronike në ditë që mund të mos jenë të mjaftueshme për shumë raste. Për të rritur kuotën, shkoni në kërkesë për rritjen e kufirit të shërbimit dhe dorëzojeni atë.

Shënim: ju duhet të zgjidhni të njëjtin rajon me të cilin është lidhur Sendy juaj. Si parazgjedhur N. Virginia. Për të verifikuar, shkoni te cilësimet në pultin Sendy >> Rajoni AWS SES

Nuk është e menjëhershme, kështu që ju duhet të prisni disa orë për të rritur kufijtë e dërgimit të rritur. AWS do t’ju njoftojë.

Verifikimi i domenit

Për një shpërndarje më të mirë të postës elektronike, duhet të merrni parasysh verifikimin e domenit në AWS SES.

 • Shko tek SES AWS (përsëri, sigurohuni që jeni në të njëjtin rajon me të cilin është lidhur Sendy)
 • Klikoni në Domains në shiritin e majtë >> verifikoni një domen të ri
 • Vendosni domenin ose nënfushën
 • Zgjidhni Gjeneroni parametrat DKIM dhe klikoni në verifikimin e këtij domain

 • Kjo do të nxisë të dhënat e verifikimit të domain, të cilat do të duhet të konfiguroni për domenin tuaj përmes regjistruesit të domain.

Pasi të shtoni regjistrimet TXT dhe CNAME, mund të duhen deri në 72 orë për tu verifikuar. Dhe pasi të keni mbaruar, duhet t’i shihni të gjitha të gjelbërtat nën verifikim, DKIM dhe të aktivizoheni.

Tjetra, verifikoni një email të cilin do të përdorni për të dërguar buletinin.

 • Klikoni në adresat e postës elektronike në shiritin e majtë >> verifikoni një adresë të re emaili

Do të merrni një email verifikimi në adresën e postës elektronike që keni dhënë. Pasi të konfirmohet, duhet ta shihni statusin si të verifikuar.

Tani ju jeni mirë të përdorni Sendy!

Hyni në Sendy dhe krijoni një markë, listën e importeve (nëse keni tashmë një), integrohuni me konvertimin e plumbit dhe gjithçka që dëshironi të bëni.

përfundim

Duhet pak kohë për tu vendosur Sendy por ia vlen. Nëse keni një listë të madhe pajtimtarësh, atëherë mund të kurseni $ $ $ $ çdo vit.

TAGS:

 • Linux

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map