Kuptimi i Docker-it për fillestarin – Teknologjia e kontejnerëve

Merrni një ide për Container Docker


cungues është një mjet që përdor kontejnerë për të bërë krijimin, vendosjen dhe drejtimin e aplikimit shumë më të lehtë.

Ai mbështjell aplikacionin së bashku me të gjithë elementët e tjerë si bibliotekat e jashtme dhe varësi të tjera të tilla që kërkohen për të drejtuar aplikimin në një paketë të vetme pa probleme.

Kjo mundëson që aplikacioni të ekzekutohet në çdo makinë Linux, pavarësisht nga cilësimet e zakonshme të makinës i cili mund të jetë i ndryshëm nga makina ku ishte koduar dhe testuar.

Shtë një burim i hapur që do të thotë se çdokush mund të shtojë veçori dhe funksionalitete për të përmbushur nevojat e tyre, kështu të kontribuojë drejt përmirësimit të mjetit.

Mjetet janë dizajnuar të tilla që janë duke e bërë rrugën e saj në Ekosistemi DevOps. Ndihmon zhvilluesit duke i ndihmuar ata që të përqëndrohen vetëm në zhvillimin pa u shqetësuar për sistemin në të cilin do të funksionojë kodi.

Ata mund të përdorin një nga disa programet e krijuara tashmë për të ekzekutuar në Docker si një model për aplikimin e tyre. Docker i mundëson ekipit të operacionit IT të krijojë një mjedis që përsëris serverin e prodhimit dhe lejon të gjithë të punojnë në projekte me të njëjtin mjedis, pavarësisht nga mjedisi lokal.

Docker edhe pse në një farë mënyre është mjaft i ngjashëm me makinën virtuale, por ndryshe nga një makinë virtuale, ai nuk ka një sistem të tërë operativ në të.

Dockers përdorin Linux Kernel të sistemit në të cilin janë pritur dhe vetëm kërkojnë që aplikacioni së bashku me varësitë e tij të paketohen. Kjo ul ndjeshëm madhësinë e paketës dhe përmirëson performancën duke përdorur burime më të vogla.

Kompanitë që miratojnë Docker

Disa organizata të nivelit të ndërmarrjes po përdorin Docker në mënyra të ndryshme.

GE-së praktikat fillestare të zhvillimit të aplikacionit ishin tërësisht manuale dhe u deshën mesatarisht 6 javë për të kaluar nga zhvillimi në prodhim për shkak të disa gabimeve, reworks dhe rishikimeve të aplikacionit.

Nuk pati përsëritje për shkak të ndërhyrjes manuale. Kjo çështje u zgjidh duke adoptuar Docker i cili në disa mënyra është shumë më i lehtë për t’u përdorur dhe shumë i lëvizshëm gjë që i dha mundësinë të ndërtohet një herë dhe të funksionojë në çdo mjedis.

Më parë ata kanë përdorur VMware i cili lejonte ekzekutimin e një aplikacioni në një VM, por me Docker, ata tani mund të ekzekutonin mesatarisht 14 aplikacione për një enë.

PayPal përdor zgjidhjen tregtare të Docker; kjo jo vetëm që u ka mundësuar zhvilluesve përsa i përket produktivitetit dhe shkathtësisë, por edhe ekipit të infrastrukturës në lidhje me efektivitetin e kostos.

lajmet BBC jep lajme në internet e cila ka mbi 80000 artikuj lajmesh ditore në anglisht vetë. Ai zhvilloi mbi 26000 vende pune në mjedis të ndryshëm integrimi në një mënyrë vijuese që do të rezultojë në kohë pritjeje prej rreth 60 minutash për punë.

Docker e eleminoi këtë problem të mbetjeve kohore për BBC duke lejuar që punët të kandidonin paralelisht. Ai u dha zhvilluesve fleksibilitetin për integrim të vazhdueshëm i cili zgjidhi çështjen themelore të shpejtësisë dhe vëllimit.

Migrimi në Docker ka ndihmuar në mënyrë dramatike Lyft në lidhje me testimin dhe vendosjen e funksioneve në mënyrë të pavarur, së bashku me ndërveprimin e qetë midis mikroservizave.

Integrimi i vazhdueshëm mundësoi zhvillim dhe shpërndarje më efikase dhe të shpejtë.

Disa organizata të tjera si Business Insider, Groupon, Yelp, ADP, eBay, Expedia, Spotify, The New York Times, Oxford University Press, PayPal, Shopify, The Washington Post, Uber janë ndër organizatat e tjera që kanë hulumtuar dhe adoptuar Docker në Infrastruktura e TI-së.

Rastet e përdorimit të zakonshëm të Docker

Thjeshtësimi i konfigurimit: Docker mund të kandidojë në çdo platformë me ndihmën e konfigurimit të tij pa krye të një makinerie virtuale.

Kjo ju lejon të vendosni skedarin e konfigurimit në kod dhe të kaloni variablat e mjedisit për të kujdesur në mjedise të ndryshme. Kështu që një imazh docker mund të përdoret në mjedis të ndryshëm.

Menaxhimi i kodit: Kodi udhëton nëpër një mjedis të ndryshëm në udhëtimin e tij nga zhvillimi në prodhim.

Do mjedis ka ndryshime të lehta se tjetri. Docker eliminon këtë ndryshim duke siguruar një mjedis të qëndrueshëm, duke e bërë zhvillimin dhe kodimin aq shumë më të rehatshëm.

Imazhet Docker janë të pandryshueshme ato vijnë me avantazhin e ndryshimit zero në mjedisin e aplikimit nga dev në prodhim.

Produktiviteti i përmirësuar i zhvillimit: Dy objektivat thelbësorë në ekosistemin e zhvillimit, është që mjedisi i zhvillimit të përsëritet sa më afër mjedisit të prodhimit dhe qëllimi tjetër për të marrë sa më shpejt të jetë e mundur kodin e cilësisë..

Docker lejon që kodi të ekzekutohet në një enë e cila pasqyron mjedisin e prodhimit dhe ndryshe nga VM, docker ka kapacitet më të vogël të memorjes së sipërme i cili ndihmon disa shërbime për të ekzekutuar.

Qëllimi tjetër është arritur pasi ne përdorim vëllimin e përbashkët të Docker që kodi i aplikacionit të jetë i disponueshëm për enën nga hosti. Kjo i lejon zhvilluesit të redaktojë kodin burimor nga platforma dhe redaktori i tij i cili do të reflektojë në mjedisin që funksionon brenda Docker.

Izolimi i Aplikimeve: Ka raste kur izolimi i aplikacionit mund të jetë i nevojshëm për shembull serverët API të cilët kërkojnë apache të ndryshme dhe një grup të varësisë të ndryshme.

Drejtimi i serverëve API nën kontejnerë të ndryshëm është një rrugëdalje më e mirë.

Kapacitetet e debugimit: Docker ofron mjete të shumta që funksionojnë mirë me kontejnerë, me aftësinë për të futur pikat e kontrollit brenda kontejnerëve dhe gjithashtu kontejnerë të ndryshëm të cilët janë mjaft thelbësorë gjatë testimit të aplikacioneve.

Vendosja e shpejtë: Kontejnerët Docker mund të krijohen mjaft shpejt, të cilat arrihen pasi kontejnerët nuk po fillojnë një sistem operativ, por thjesht ekzekutojnë aplikacionin.

Sapo të vendosen, ata ju japin paqen që pasi të funksionojë kodi, ai do të funksionojë në të gjithë mjedisin.

Docker me përfitimet e tij të mëdha po bëhet një shtesë e vlefshme në infrastrukturën e TI-së.

Nëse jeni administrator i sistemit ose jeni i interesuar të mësoni këtë teknologji të nxehtë për rritjen e karrierës, unë do t’ju rekomandoja të merrni Kursi në internet Docker Mastery.

TAGS:

  • cungues

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map