Gjithçka që duhet të dini për Docker Hub

Le të mësojmë rreth Docker Hub.


Sot, në këtë tutorial, ne do të mësojmë rreth Docker Hub, duke përfshirë mënyrën e përdorimit të tij, si të krijojmë imazhin tonë dhe si ndihmon në publikimin dhe tërheqjen e imazheve nga dhe nga Docker Hub. Dhe, ne gjithashtu do të kalojmë ca kohë duke eksploruar disa nga depot e njohura në Docker Hub.

parakushtet

Ju keni nevojë për një kuptim themelor të Docker, të njohur me mjedisin Windows dhe Linux. Ky tutorial do të përdorë mjetin Docker Desktop për të ushtruar ushtrime të vazhdueshme, d.m.th., për të ndërtuar dhe shtyrë një imazh në Docker Hub. Përdoruesit e Windows dhe Mac mund ta shkarkojnë dhe instalojnë atë nga këtu, dhe përdoruesit e Linux e ndjekin këtë lidhje.

Whatfarë është Docker Hub?

Docker Hub është një shërbim i regjistrit të depove të ofruara nga Inc Docker.

Kjo na lejon të tërheqim dhe shtyjmë imazhet docker në dhe nga Docker Hub. Ne mund ta trajtojmë këtë si një GitHub, ku marrim dhe shtyjmë kodin tonë burimor, por në rastin e Docker Hub, ne shkarkojmë ose publikojmë imazhet tona të kontejnerit. Shtë një depo online e bazuar në re që ruan të dy llojet e depove, d.m.th, depo pubike, si dhe depo private. Depot publike janë të arritshme për të gjithë, por ajo private është e arritshme për pronarin e interesuar të depove; gjithashtu ekziston një kosto e lidhur me të nëse ruajmë më shumë se një numër të caktuar depozitimesh si private.

Karakteristikat e qendrës Docker

Docker Hub ofron këto karakteristika të mëposhtme.

# 1. Rezervat e imazhit

Na ndihmon në gjetjen dhe tërheqjen e imazheve të kontejnerëve nga Docker Hub.

Gjithashtu na ndihmon të shtyjmë imazhet si depo publike ose private në qendrën e Docker.

# 2. Ekipi dhe organizatat

Kjo na lejon të krijojmë grupe pune dhe të shtyjmë depot si një private, e cila është në dispozicion vetëm për përdorim brenda organizatës sonë. Në këtë mënyrë, ne kemi arritur hyrjen në depot tona private të imazheve të kontejnerëve.

# 3. Integrimi i GitHub dhe Bitbucket

Ai lejon integrimin me depot e kodit burimor si GitHub dhe BitBucket.

# 4. Ndërtesa të automatizuara

Nëse ndonjë ndryshim në kodin burimor është shtyrë në depot e kodit burimor, ai automatikisht zbulon dhe ndërton imazhe të kontejnerëve nga GitHub ose BitBucket dhe i shtyn ato në Docker Hub.

# 5. Webhooks

Pasi të kemi shtypur imazhet tona me sukses, me ndihmën e një faqe në internet, ajo shkakton një veprim për të integruar Docker Hub me shërbime të tjera.

# 6. Imazhe zyrtare dhe botuese

Imazhet me cilësi të lartë të ofruara nga dockers konsiderohen imazhe zyrtare, dhe ato mund të tërhiqen dhe përdoren. Në mënyrë të ngjashme, imazhet me cilësi të lartë të ofruara nga shitësit e jashtëm janë imazhe të botuesve, të quajtura gjithashtu imazhe të çertifikuara, gjë që jep mbështetje dhe garanci të përputhshmërisë me ndërmarrjen Docker. Ne do të diskutojmë imazhe më të certifikuara më vonë në këtë artikull.

Krijimi i Repositorit të Parë

Ky hap kërkon hyrjen në Docker Hub duke përdorur kredencialet tuaja të hyrjes. Nëse nuk keni një llogari, tashmë mund të krijoni duke klikuar në butonin Sign-Up të disponueshëm në faqen e internetit. Pasi të keni hyrë në sistem, mund të krijoni depo duke klikuar në Krijoni depo në faqen e mirëseardhjes.

 • Pasi të klikoni në Krijoni një depo, do t’ju kërkojë një emër, t’i jepni një emër depos tuaj.

Depoja ime e parë

 • Zgjidhni një mundësi shikimi nga publiku ose privat.

Ne gjithashtu mund të integrojmë depot tona të kodit burimor si GitHub dhe BitBucket përmes vendosjes së ndërtimit, por është opsionale dhe mund të bëhet në një fazë të mëvonshme gjithashtu.

 • Pasi të jetë bërë gjithçka, klikoni mbi Krijo.

urim! Ju keni krijuar depot tuaja të para, të cilat do të duken si më poshtë.

Krijimi i depos së parë

Docker Hub na jep vetëm një depo private falas. Megjithëse, nëse kemi nevojë për më shumë depo private, ne mund të përmirësojmë llogarinë tonë në një plan të paguar.

Tani hapni mjetin / terminalin Docker Desktop, shkarkuar dhe instaluar më lart dhe regjistrohuni në Docker Hub, duke përdorur një komandë.

hyrje në docker

Eksplorimi i imazheve

Ekzistojnë dy mënyra për të kërkuar në depot publike dhe imazhet nga Docker Hub, domethënë mund ta kërkojmë ose nga faqja e internetit e Docker Hub, ose mund të përdorim mjetin e linjës së komandës dhe të ekzekutojmë komandën më poshtë. Konsideroni se duam të kërkojmë imazhin e depove të MySQL.

kërkim docker mysql

Komanda e kërkimit Docker

Shkarkimi i një imazhi

Ne mund të shkarkoni një imazh nga komanda Docker Hub duke përdorur komandën pull si më poshtë

# docker pull mysql

Nëse ne kemi tashmë imazhin mysql në makinën tonë, atëherë komanda e mësipërme automatikisht do të azhurnojë imazhin në versionin e fundit. Një gjë për tu mbajtur në mend këtu është se nëse vërejmë daljen e komandës sonë të kërkimit docker, ka shumë imazhe të MySQL në Docker Hub, dhe kjo është për shkak se kushdo mund të shtyjë një imazh. Por kjo varet nga ne, të cilin mund ta përdorim bazuar në rastin tonë të përdorimit., Dhe ne kemi nevojë për të djathë atë të duhur.

Le të themi se duam të tërheqim një imazh bitnami / mysql.

# docker pull bitnami / mysql

Krijimi i një imazhi

Ky proces kërkon një Dockerfile. Ne mund të mendojmë një Dockerfile si një manual udhëzimesh që i thotë docker se çfarë të mblidhet. Me pak fjalë, është një skedar konfigurimi që vazhdon të mbledhë udhëzime, ato që ne i themi të mblidhen.

Si punon?

Docker lexon udhëzimet nga një Dockerfile dhe ndërton imazhe automatikisht. Imazhi Docker është një sistem skedarësh me shtresa të hollësishme dhe përbëhet nga shtresa të shumta të lexueshme, dhe secila shtresë e një imazhi Docker përfaqëson udhëzimet e një Dockerfile. Le të ndjekim hapat e mëposhtëm për të krijuar një imazh duke përdorur Dockerfile.

Krijoni një Dockerfile, i cili specifikon konfigurimin e aplikacionit.

# sudo vim Dockerfile

Shënim – Emri i skedarit duhet të jetë Dockerfile me një kapital ”D“.

NGA ubuntu: 16.04
mirëmbajtësi [Email mbrojtur]
Azhurnoni me shpejtësi RUN
RUN apt-get install – my mysql
Jehonë CMD "Imazhi im i parë u krijua."

Le të hedhim një vështrim në disa nga fjalët kyçe të rëndësishme të përdorura në Dockerfile

 • Ne mund të përdorim # simbole për të shtuar një koment në një Dockerfile
 • NGA“Fjalë kyçe përcakton imazhin bazë që do të përdoret.
 • mirëmbajtësi“Fjalë kyçe është personi që do të ruajë atë imazh.
 • RUN“Fjala kyçe përdoret për të ekzekutuar udhëzimet e dhëna për figurën. Në rastin tonë, së pari, azhurnoni sistemin dhe instaloni MySQL.
 • CMD“Fjala kyçe përdoret për të ekzekutuar një komandë pasi të jetë hedhur kontejneri.
 • COPY“Fjalen mund te perdoret per te kopjuar nje skedar nga OS-ja e hostit ne enen docker.
 • Fjala kyçe “EXPOSE” përdoret për të specifikuar numrin e portit, në të cilin kontejneri do të zhvillojë procesin e tij.

Drejtoni komandën më poshtë për të ndërtuar imazhin tonë Docker

Sintaksë:

docker build -t / repo-emër .

# docker build -t asadali08537 / repo e parë .

Në komandën e mësipërme, emri i figurës është dhe “.“Specifikon drejtorinë aktuale të punës. Ky është një tregues për Docker të kërkojë drejtorinë aktuale të skedarit docker. “-t”Përdoret për të etiketuar figurën. Mund të shohim prodhim të ngjashëm me:

Ndërtimi i një imazhi docker

Tani le ta testojmë imazhin tonë duke e ekzekutuar atë përmes komandës ekzekutuese të docker.

docker run asadali08527 / repo e parë

Ekzekutimi i urdhrit të mësipërm do të kërkojë nga imazhi juaj Docker që të instaloni me sukses MySQL në makinën tuaj me të gjitha azhurnimet e nevojshme, dhe më në fund, ai do të shfaqë mesazhin echo gjithashtu.

Shtytja e një imazhi

Pasi imazhi ynë është krijuar me sukses dhe ai po funksionon, ne mund ta shtyjmë atë në Docker Hub përmes komandës push.

docker push asadali08527 / repo e parë

pushin një imazh docker

Ne mund të kontrollojmë etiketat e imazhit dhe statusin në Docker Hub, i cili do të duket diçka si kjo.

Pamja e ekranit Docker Hub pasi shtyu një imazh

Isfarë është imazhet e çertifikuar nga Docker?

Këto janë imazhet zyrtare të shtyera nga shitësit ose nga kontribuesit. Një imazh mund të vërtetohet vetëm nga Docker Hub nëse përmbajtja e tij përputhet me rregullat, standardet dhe ligjet e parashikuara nga Docker Hub. Shkurt, ajo imazh duhet të kalojë disa teste bazë.

Docker Hub ofron inspectDockerImage mjet, përmes të cilit një shitës mund të vetë-certifikojë imazhet dhe shtojcat (Zakonisht shitësi ose kontribuesi boton shtojcat e tyre për regjistrimin e vëllimeve dhe rrjeteve).

Shënim –

Në mënyrë që të publikojmë imazhin tonë si docker të çertifikuar, së pari duhet të vërtetojmë dhe provojmë imazhet dhe shtojcat tona nga vetja përmes inspectDockerImage mjet, pasi të kemi certifikuar dhe testuar me sukses, pas dorëzimit Docker Hub do ta vërtetojë atë. Nëse përmbajtja jonë kërkon një mjedis jo të çertifikuar, ai nuk mund të publikohet si i certifikuar në asnjë rrethanë.

Imazhe të njohura në DockerHub

Ka shumë imazhe të kuruara, dhe të optimizuara janë në dispozicion në Docker Hub.

Popullariteti i këtyre imazheve varet nga faktorë të ndryshëm si tërheqje, prani në treg, vlerësime, rezultate të kënaqësisë, etj. Për një listë të detajuar të depove më të njohura, le të lundrojmë në Docker Hub website. Përdorimi i një imazhi gjithashtu varet nga OS dhe arkitektura e tij, Nëse e dimë se imazhet e tërhequra do të përdoren për të cilat OS dhe arkitekturën e tij, atëherë duhet të kemi parasysh më poshtë faktorët kryesorë para se të tërheqim një imazh.

 • Shikoni për një version specifik duke përdorur etiketat (kryesisht të fundit).
 • Zgjedhni atë që ka shkarkime maksimale dhe yje.
 • Kontrolloni për azhurnimet e tij (kur është aktualizuar i fundit).
 • Nëse është e mundur, kontrolloni llojin e tij, qoftë botuesi i verifikuar një ose ai zyrtar (Docker Certified) një.

Webhooks

Një faqe në internet është një reagim në internet që punon me ngjarje dhe është një mënyrë që një aplikim të sigurojë informacione në kohë reale për një aplikim tjetër. Në ditët e sotme, pothuajse çdo aplikim ofron një strukturë në internet, dhe kështu Docker Hub gjithashtu ka këtë veçori.

Isshtë një API e shtytjes HTTP e shkaktuar nga ngjarje të përcaktuara nga përdoruesi. Ne mund të përdorim një faqe në internet në docker për të njoftuar një aplikacion ose shërbim që përdor pamjet përkatëse. Në përgjithësi, ne konfigurojmë faqet e internetit me docker si një tubacion ngjarjesh, në mënyrë që çdo ngarkim i imazheve të reja të shkaktojë aplikacione testimi për të ekzekutuar rastet e provave nënvizuese.

Pasi rezultati i provës të jetë i suksesshëm, ai do të shkaktojë një ngjarje tjetër, e cila do të jetë vendosja e kontejnerëve, dhe pasi vendosja të jetë bërë me sukses, do të shkaktojë ngjarje të tjera për të regjistruar ndryshimet e bëra deri më tani.

përfundim

Unë besoj se tani ju keni një kuptim të drejtë të Docker Hub dhe se si mund të kërkoni, krijoni dhe shtyni imazhe. Mbani në mend, kur shtypni imazhe publike, do të jetë e dukshme për këdo.

Nëse jo tashmë, shikoni këtë udhëzues instalimi Docker.

TAGS:

 • cungues

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map