5 mjetet kryesore me burim të hapur për të menaxhuar serverin OpenStack

Menaxhoni OpenStack në mënyrë efikase me këto mjete me burim të hapur.


Në botën e reve, themelori kryesor është automatizimi i gjithçkaje kur duket se ka shërbime të reja në kërkesë. Puna në prodhimin e softuerëve zakonisht zbret në vendosje të vazhdueshme dhe duke operuar një mjedis të shpërndarë në të gjithë botën, posaçërisht me shërbimet cloud të kërkesës.

OpenStack është një platformë me burim të hapur që ju lejon të ndërtoni një re të Infrastrukturës si Shërbim (IaaS) që shkon në pajisjet e mallrave. Teknologjia që qëndron pas OpenStack përbëhet nga një sekuencë projektesh të ngjashme që ofrojnë komponentë të ndryshëm për një zgjidhje të re të infrastrukturës. Ai mund të trajtojë një grup të madh depozitash dhe burime të rrjetit qoftë brenda një qendre të të dhënave si një cloud individual ose jashtë tij si një re publike.

Për të menaxhuar infrastrukturën e re të OpenStack, ju duhet të menaxhoni konfigurimin e shërbimeve individuale të cloud. Avantazhi kryesor i OpenStack është se ai është i përbërë nga shkallëzimi horizontal, kështu që bëhet e qartë të shtohen rrjete dhe sisteme të ruajtjes për të rritur re me kalimin e kohës.

Për të mësuar OpenStack, shikoni këtë kurs thelbësor.

Pjesa thelbësore e shkallëzueshmërisë së reve është vlera e kohës që kërkohet për të ngritur dhe drejtuar cloud dhe kështu të shkallëzohet, si dhe zvogëlimin e kostove operacionale. Për të gjithë këtë, ajo që është e nevojshme është një infrastrukturë automatike e vendosjes dhe konfigurimit që përfshin sisteme të menaxhimit të konfigurimit.

Shumë mjete me burim të hapur janë të disponueshme për të instaluar, menaxhuar dhe drejtuar renë e OpenStack. Pyetja më e rëndësishme është se si të zgjidhni më të mirën.

Shef

Shef është një kornizë e shkëlqyer automatizimi që e bën të thjeshtë vendosjen e serverëve dhe aplikacioneve në çdo vend real, virtual ose cloud, pa marrë parasysh shtrirjen e infrastrukturës. Chef është një produkt i përqendruar thjesht në bazën e përdoruesit të zhvilluesit. Kuzhinieri përfshin libra gatimi për t’u angazhuar me preferenca të ndryshme të OpenStack.

Ai e përdor Ruby-n si një gjuhë programuese dhe përbëhet nga një portal i kërkueshëm, ku mund të merrni teknika dhe libra gatimi me kontribut në komunitet. Chef automatizon trajtimin e konfigurimit të menaxhimit, duke u siguruar që sistemet janë konfiguruar siç duhet dhe në mënyrë të vazhdueshme.

Chef ka një arkitekturë të bazuar në agjentë që përfshin një klient në secilin VM ose shembull të serverit ndërsa udhëhiqet nga një agjent kryesor qendror. Chef gjithashtu gëzon mbështetje të gjerë në formën e një pasurie librash gatishmërie dhe dokumentacioni. Disa nga karakteristikat e tij përfshijnë:

 • Përdorni përkufizime të thjeshta deklaruese për detyra të thjeshta administrative.
 • Konfiguroni një shumëllojshmëri të shërbimeve SaaS me bazë cloud dhe integroni API të pajisjes me cloud
 • Ai paraqet një proces të vetëm për të menaxhuar lokalet dhe pasuritë e reja.
 • e bën infrastrukturën shumë fleksibël, të versionueshëm dhe të saktë të testueshëm
 • Siguron konfigurimin e vazhdueshëm të të gjithë ciklit jetësor të zhvillimit
 • Korrigjoni automatikisht shkon konfigurimin
 • Ai përbëhet nga Kit Chef Development, i cili ka mjete të fuqishme testimi për vërtetimin e ndryshimeve në infrastrukturë

Ky mjet automatizimi dhe konfigurimi i TI-së është përvetësuar mirë në projektet e zhvillimit të infrastrukturës qendrore. Ajo siguron menaxhimin e konfigurimit dhe shumë detyra të menaxhimit të infrastrukturës duke përdorur recetat.

Ansible

Ansible është një mjet i automatizimit të infrastrukturës, i cili jep mbështetje për konfigurimin e sistemeve, vendosjen e programeve kompjuterike dhe vendosjen e detyrave më të avancuara për IT, siç janë vendosjet e vazhdueshme dhe zero joproduktive gjatë instalimit të azhurnimeve. Modulet me përgjegjësi të OpenStack mund të përdoren për të menaxhuar të gjitha llojet e operacioneve në re.

Përgjegjësi shkon përtej vendosjes së thjeshtë.

Qëllimet kryesore të Ansible janë thjeshtësia dhe lehtësia e përdorimit. Më tej ai ka një përqendrim thelbësor në sigurinë dhe besueshmërinë. Ansible siguron mjete të fuqishme për vendosjen dhe administrimin e OpenStack – për të siguruar, konfiguruar dhe vendosur aplikacione dhe vepra në majë të reve.

Ajo bazohet në një arkitekturë të thjeshtë, pa agjent, kështu që nuk ka nevojë të konfiguroni VM ose vendet e punës përpara instalimit. Ansible normalisht mund të punojë me ta përmes linjës së komandës. Disa nga karakteristikat e tij përfshijnë:

 • Ajo siguron zgjidhje të thjeshta për të gjitha çështjet e menaxhimit të konfigurimit.
 • Lejon konfigurimin e infrastrukturës IT të besueshme dhe të përsëritshme
 • Ajo është krijuar për të mësuar lehtë për administratorët dhe zhvilluesit.
 • Ofron administratorëve të sistemeve një gjuhë kontrolli që përdor module ose rutina për të prodhuar të gjitha llojet e detyrave në nyjeMë të sigurt sistemin e menaxhimit të konfigurimit në distancë
 • Ai përbëhet nga 1300+ module me një komunitet aktiv për mbështetje dhe zhvillim.

Karburant

Karburant është një mjet i bazuar në GUI për administratorët e sistemeve për të vendosur dhe menaxhuar OpenStack Cloud. Karburanti është një projekt në rrjedhën e sipërme të OpenStack që përqendrohet në automatizimin e vendosjes dhe testimit të OpenStack dhe një sërë opsionesh të palëve të treta.

Karburanti zbulon automatikisht të gjitha nyjet virtuale të lidhura nga rrjeti. Ai përbëhet nga disa përbërës të veçantë. Disa komponentë gjithashtu mund të ripërdoren veçmas nga Karburanti pa ndonjë modifikim, dhe disa përfshijnë pak ndryshime. Më poshtë janë disa nga karakteristikat e tij.

 • Kryen kontrolle pas vendosjes dhe gjithashtu kryen teste për vërtetimin e Cloud OpenStack të vendosur.
 • Mund të rrotullohet dhe të menaxhojë grupe të shumta të OpenStack
 • Ai përfshin mbështetje për CentOS dhe Ubuntu
 • Ndihmon sysadmin të gjurmojë regjistrat në kohë reale përmes GUI të OpenStack Cloud.

kukull

kukull është një Gjuhë Deklaruese për ‘shkruaj njëherë vendos shumë pako’ për konfigurimin e kërkesës dhe menaxhimin e versionit Openstack. Kukull është vendosur në një konfigurim klienti / serveri ose në modalitetin pa server, ku klientët në mënyrë periodike sondazhojnë serverin për gjendjen e nevojshme dhe dërgojnë rekorde të statusit në server..

Kukulla mund të planifikojë, përmirësojë dhe menaxhojë nyjet gjatë gjithë ciklit të tyre të jetës. Të gjitha modulet dhe konfigurimet prodhohen me një gjuhë specifike për Kukull bazuar në Ruby ose Ruby vetë, dhe për këtë arsye, do të kërkojnë ekspertizë programatike në zgjerimin e aftësive të administrimit të sistemit. Ai përfshin një UI të Uebit dhe mjetet e raportimit.

Kukull Ndërmarrja lejon menaxhimin në kohë reale të nyjeve duke përdorur modulet e paravendosura të pranishme në serverat master. Mjetet e raportimit janë zhvilluar plotësisht, duke dhënë detaje të hollësishme se si agjentët po kryejnë dhe cilat ndryshime janë bërë. Disa nga karakteristikat e tij përfshijnë:

 • Ai mbështet automatizimin në shkallë të plotë me faktorë specifik raportimi dhe përputhshmërie.
 • Ka integrime dhe module nga Forge
 • Bën patch dhe azhurnimin pa stres.
 • Krijon konfigurime bazë të thekur për të përmbushur standardet rregullatore
 • Automatizoni dhe zbatoni menaxhimin e patch dhe zvogëloni cenueshmërinë e mundshme.

busull

busull është për vendosjen dhe administrimin e automatizuar të OpenStack.

Zvogëlon kompleksitetin, administron kohën dhe kontrollon të gjitha llojet e gabimeve në menaxhimin e serverit të qendrës së të dhënave. Mbështet në bootstrapping serverin e korrelacionit të lidhur me çdo platformë re nga nyjet metalike të ekspozuara.

Compass ndihmon administratorët e sistemeve në përcaktimin e pajisjeve, vendosjen e sistemit operativ dhe hypervisor, dhe gjithashtu jep menaxhim gjithëpërfshirës të konfigurimit. Disa veçori të tjera si më poshtë.

 • Lejon zbatimin e aromave të ndryshme të konfigurimit përmes metadata.
 • Ndihmon në ndihmën e fillimit të infrastrukturës dhe gjithashtu siguron programueshmëri për operatorët që ta bëjnë këtë.
 • Zbaton zgjerueshmëri përmes asimilimit të disa mjeteve konfigurimin e klasterit OpenStack.
 • Thelbi i Compass përzihet me shumë mjete të tjera për zbulimin e burimeve, planifikimin e OS dhe vendosjen e paketave.

përfundim

Ju duhet të kontrolloni dhe të provoni secilën nga mjetet nga fundi juaj për t’u siguruar që cila nga këto plotëson kërkesat tuaja. Kur është fjala për OpenStack, ka mjete dhe teknika të mjaftueshme për të zvogëluar dhimbjen e kokës së instalimit dhe konfigurimit; Unë sugjeroj të përdorni Karburant ose Përgjigje nëse mendoni të krijoni një re private. Do të doni gjithashtu të lexoni rreth 8 Ruajtje të Objektit në Re për të ruajtur Publikun & Të dhëna private.

TAGS:

 • Burim i Hapur

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map